Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Στάση εργασίας στους δήμους της Μαγνησίας τη Δευτέρα και διαμαρτυρία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

kede
Στάση εργασίας από τις 11 το πρωϊ μέχρι τη λήξη της βάρδιας , αλλά και τις δύο πρώτες ώρες της απογευματινής βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους της Μαγνησίας τη Δευτέρα. Στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο Ξενοδοχείο “Ξενία” όπου θα διεξάγεται το συνέδριοτ ης ΚΕΔΕ και δύο ώρες αργότερα γενική συνέλευση στο Πολιτιστικό της Νέας Ιωνίας.»Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους να παραβρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο “θεματικό Συνέδριο” της ΚΕΔΕ.
Διεκδικούμε:

-Απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς και παρέμβασης (Παιδικοί Σταθμοί, εργατοτεχνικό προσωπικό κ.λπ.).
-Άμεση καταγραφή των ελλείψεων προσωπικού σε όλους τους Δήμους. Προκήρυξη των θέσεων και οικονομική ενίσχυση των Δήμων.
-Αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων που μέσω της απαξίωσής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα επικινδυνότητας για εργαζόμενους και δημότες.
-Αυστηρή τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια. Άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να μη προστεθούν και άλλα θύματα στον μακρύ κατάλογο εργατικών ατυχημάτων.
-Τήρηση της δέσμευσης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).
Κατάργηση των ευέλικτων και ελαστικών μορφών εργασίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων καθημερινών αναγκών.
-Άμεσα υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
Κ-αμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
-Η κινητικότητα και η αξιολόγηση να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια και όχι τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν την συρρίκνωση και την κατάργηση δομών-υπηρεσιών των Δήμων.
-Άμεση ρύθμιση των Δανείων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν ληφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν με συνέπεια τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή και του 3ου Μνημονίου που συνυπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. Απέναντι στον ρεαλισμό που σήμερα όψιμα επικαλούνται και στην σωρεία νέων προαπαιτούμενων που έχουν συμφωνήσει έχουμε χρέος να αντισταθούμε θέτοντας τις δικές μας πλέον «κόκκινες» γραμμές, αφού οι δικές τους έγιναν «ροζ»!!!», τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button