Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών Αλμυρού λόγω παρατεταμένης ξηρασίας Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος



                    Αναφορά κατέθεσε, από τις 6 Οκτωβρίου 2016, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας  τη μεγάλη ζημιά που υπέστη η ελαιοπαραγωγή στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, λόγω ξηρασίας. 
            Ο βουλευτής Μαγνησίας, έχοντας λάβει σχετικό υπόμνημα του Αγροτικού Ελαιοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Πτελεού και του Δήμου Αλμυρού, επεσήμανε προς τον αρμόδιο υπουργό τη ζημιά που επέφερε στην ελαιοπαραγωγή, κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, το έντονο φαινόμενο της παρατεταμένης ξηρασίας.
            Συγκεκριμένα, η σημαντική μείωση των βροχοπτώσεων τα τελευταία έτη, με κορύφωση  του φαινομένου από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι και σήμερα, έχει επηρεάσει την ποιότητα αλλά και την ποσότητα του ελαιοκάρπου. Άμεσο επακόλουθο της παρατεταμένης ξηρασίας είναι η συρρίκνωση της ελαιοπαραγωγής, η οποία οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό των καλλιεργητών.
            Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας με την αναφορά του ζητά από το υπουργείο να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger