Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τραπεζίτες και "δανειστές", πανικόβλητοι από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ζητούν αυτοί να γίνονται ηλεκτρονικά!

Του Γ. Γ.

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές. Όταν ο λαϊκός παράγοντας παρουσιαστεί μαζικά και δυναμικά στο προσκήνιο έχει την δύναμη κάθε αντιλαϊκή πρόθεση αυτής της ταξικά βάρβαρης κυβέρνησης να την στείλει στο σκουπιδοτενεκέ.
Το είδαμε αυτό όλο το τελευταίο διάστημα με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που συνεχώς γιγαντώνεται, αποκτάει μεγαλύτερη δυναμική και με την παρέμβαση του στις δικαστικές αίθουσες ματαιώνει τους πλειστηριασμούς σπιτιών και λαϊκής περιουσίας.

Να στείλει τις δυνάμεις καταστολής και να μακελέψουν τον κόσμο δεν την παίρνει αυτή την ασύδοτη συγκυβέρνηση. Αλλωστε το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου το κίνημα κατά των πλειστηριασμών όχι μόνο δεν κατεστάλη από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά αντίθετα μαζικοποιήθηκε και έφερε την απομάκρυνση του Θαπατέρο από την εξουσία, διδάσκει το κυβερνητικό επιτελείο. 

Εχουμε, λοιπόν, σαν δεδομένο ότι απ’ την μια πλευρά η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη από τον λαϊκό ξεσηκωμό για να μην δημιουργηθούν νέες στρατιές αστέγων. Γνωρίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αναφορές «μορφή χιονοστιβάδας αναμένετε να πάρουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. Οι πληροφορίες μιλούν για μεγάλο τσουνάμι που θα παρασύρει τα πάντα από την 1/1/2007 οπότε δρομολογούνται κατασχέσεις 75.000 ακινήτων οικοπέδων γραφείων και αγροτεμαχίων». 

Μ’ αυτή την πραγματικότητα σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προσπεράσουμε την είδηση που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή». Σύμφωνα με το έντυπο του Αλαφούζου οι τραπεζίτες – τοκογλύφοι σε συνεργασία με τους ξένους δανειστές του ελληνικού κράτους εισηγούνται στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεθόδευση ώστε οι κατασχέσεις – πλειστηριασμοί να γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο. 

Προς το παρών δεν έχει υπάρξει κυβερνητική απάντηση. Επειδή όπως μας λέει η εμπειρία μας το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών είναι αδίστακτο και κάθε επιθυμία των «κηδεμόνων» του είναι διαταγή γι’ αυτό, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.
Ακόμα και αν υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός που θα έχει στόχο σπίτια και ακίνητη περιουσία λαϊκών στρωμάτων να καταλήξουν σε χέρια τραπεζιτών – τοκογλύφων και κορακιών, πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε.
Και να αντιδράσουμε δυναμικά. Όχι στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας αλλά στο να γίνει πραγματικότητα το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger