Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Μαγική εικόνα και συμπτώσεις

Μετά τους συνταξιούχους που έψαχναν να βρουν πρωθυπουργό για να δωρίσουν τη σύνταξή τους στο κρατικό ταμείο, τώρα έχουμε και συνταξιούχους που σπεύδουν να δηλώσουν στην αρμόδια υπουργό όπου την συναντήσουν στο δρόμο πόσο ικανοποιημένοι είναι που δεν κόβονται οι συντάξεις τους, οι οποίες μάλιστα είναι και πλουσιοπάροχες, 920 ολόκληρα ευρώ! Η υπουργός που το αποκάλυψε είναι η Φωτίου (ναι, η ίδια που ανέδειξε τα «γεμιστά» ως λύση για την πείνα).Και για να μην ατονεί η ιστορική μνήμη, έχουμε κι έναν υπουργό που βάλθηκε να ξεπεράσει τον ξεχασμένο Λάσκαρη που είχε καταργήσει την πάλη των τάξεων. Τον Κατρούγκαλο, που ντυμένος ειρηνοποιός, προαναγγέλλει εκτόνωση της οξύτατης ταξικής αναμέτρησης με το φοβερό όπλο του «κοινωνικού κράτους»: Ο καπιταλιστής θα ξεζουμίζει τον εργάτη, αλλά αυτός δεν θα διαμαρτύρεται, καθώς στο μεταξύ η κυβέρνηση θα απαλύνει τον πόνο του παρέχοντάς του μάντολες για το βήχα.

Από κοντά έχουμε και τη μάγισσα που αντιμετωπίζει την ανεργία. Η Αντωνοπούλου ανακοίνωσε ήδη «αύξηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης», σε πείσμα κάθε στατιστικής που εμφανίζει τη μερική και ελαστική εργασία να τραβάνε διαρκώς την ανηφόρα.
Το γεγονός ότι και οι τρεις προΐστανται στο υπουργείο Εργασίας, που έχει αναλάβει να ανταποκριθεί στο αίτημα των βιομηχάνων για παραπέρα μείωση του «μισθολογικού κόστους», είναι μάλλον τυχαίο. Οπως τυχαίες είναι και οι σχετικές δηλώσεις τους, μία μέρα μετά την εκτίμηση του ΟΟΣΑ ότι στην Ελλάδα το «μισθολογικό κόστος» αυξάνεται, προκαλώντας πρόβλημα στην επίτευξη της περίφημης ανταγωνιστικότητας, δηλαδή στα κέρδη των καπιταλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger