Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

BOΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ: ΚΤΕΟ: ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ - ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΙΚΤΟ ΒΑΡΟΣ < 3,5 tn

Η παραπάνω ρύθμιση δεν ισχύει για τα δίκυκλα.
·        Η παράταση αφορά τα οχήματα, που είχαν προσκληθεί για τεχνικό έλεγχο από τον Ιούνιο του 2011 και μετά για τη Σκόπελο και την Αλόννησο και από τον Ιούνιο του 2013 και μετά για τη Σκιάθο.
·        Επίσης με την τελευταία απόφαση μας, παρατάθηκε η ημερομηνία για τεχνικό έλεγχο όλων των μεταχειρισμένων οχημάτων που ταξινομήθηκαν, πρώτη φορά σε ιδιοκτήτη με μόνιμη κατοικία τις αναφερόμενες περιοχές, με ημερομηνία ταξινόμησης μετά από  τον Ιούνιο του 2011 και μετά για τη Σκόπελο και την Αλόννησο και από τον Ιούνιο του 2013 και μετά για τη Σκιάθο.

·        Δεν αφορά οχήματα που ταξινομήθηκαν καινούργια και έχουν λήξει τα τέσσερα χρόνια που έπρεπε να ελεγχθούν τεχνικά. Η παράταση αφορά σε αυτοκίνητα που έχουν περάσει έστω μια φορά τεχνικό έλεγχο. Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και ειδικότερα για τη διασφάλιση της ταυτότητας των καινούργιων δε δόθηκε παράταση, διότι θεωρείται σκόπιμο για τους προαναφερθέντες λόγους να ελεγχθούν τεχνικά έστω μία φορά και μετά να υπαχθούν σε καθεστώς παράτασης. Εξάλλου δε μπορεί να δοθεί παράταση σε κάτι που δεν υφίσταται, παράταση δίνεται σε αυτοκίνητα που έχουν ελεγχθεί έστω μία φορά, οπότε και ισχύει το αποτέλεσμα του διενεργηθέντος ελέγχου, το οποίο και παρατείνεται.  
·        Δεν αφορά οχήματα που μετά τον Ιούνιο του 2011 και μετά για τη Σκόπελο και την Αλόννησο και από τον Ιούνιο του 2013 και μετά για τη Σκιάθο ελέχθησαν τεχνικά σε ΚΤΕΟ άλλης Περιφερειακής Ενότητας
·         (οι ημερομηνίες είναι αυτές που σηματοδοτούν τη λήξη λειτουργίας ΚΤΕΟ στα νησιά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger