Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

6 νομικά παραθυράκια για να χρησιμοποιείτε αν σας πιάσουν με δύο τόνους πρέζα

Όπου εξετάζουμε τους λόγους για τους οποίους θα μας φαινόταν λογικό, να αθωωθούν σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι με ένα καράβι που κουβαλούσε δύο τόνους ηρωίνης…
Είναι αλήθεια, πως τα παλιά τα χρόνια, αν σε πιάναν με δύο τόνους ηρωίνη στην τσέπη σου ή στο καράβι σου, δε θα περνούσες πολύ καλά. Τα πράγματα όμως αλλάζουν, ο κόσμος προχωράει και η Ελλάδα εκσυγχρονίζεται και αυτή με τη σειρά της. Έτσι, σήμερα υπάρχει περίπτωση να σε πιάσουν με δύο τόνους ηρωίνης και να μη σου κάνουν τίποτα, χάρη σε μερικά νομικά παραθυράκια, τα οποία θα σας εξηγήσουμε παρακάτω:
1. Ενδέχεται η πρέζα που κουβαλούσες στο πλοίο σου, να ήταν για προσωπική χρήση
tumblr_njiqq5y6hf1siyfmdo1_500
Είναι αλήθεια, πως δε μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει δύο τόνους ηρωίνης μόνος του. Όμως! Όμως αυτοί στους οποίους θα κατέληγε τελικά, αφού την πουλούσες σε κάποιους που θα την πουλούσαν σε κάποιους άλλους, θα την χρησιμοποιούσαν προσωπικά. Μπορεί “ό,τι μυρίζει να γυρίζει”, αλλά η πρέζα είναι άοσμη
.
2. Οι δικαστές δε φορούσαν full face
cqh3-k2ueaes_wp
Εντάξει, αυτό δεν προβλέπεται από κάποιο νόμο. Αλλά ούτε στην Κολομβία του Εσκομπάρ προβλεπόταν και όμως όπως μαθαίνουμε βλέποντας τη δημοφιλη σειρά (λολ), οι δικαστές πήγαιναν με μπαλακλάβες στο δικαστήριο, με την ελπίδα πως θα δουν τον ήλιο να ανατέλει και την επόμενη μέρα. Παρόλο που το ποσοστό θνησιμότητας στην υπόθεση του Noor One δεν είναι τόσο υψηλό όσο στην περίπτωση του Εσκομπάρ, και όσοι έχουν πεθάνει είναι από φυσικά αίτια, ίσως κάποιος θα ‘πρεπε να σκεφτεί και αυτό το ενδεχόμενο.
3. Μπορεί να φταίει το pokemon go

5-reasons-pokemon-7
Μπορεί να σας ακούγεται αστείο, αλλά το Pokemon Go, ήρθε για να μείνει. Και κουβαλάει μαζί του πολλές συμφορές. Ζευγάρια που χωρίζουν, παιδεραστές που στήνουν δολώματα και θάνατοι από απροσεξία πάνω στη βιασύνη να πιάσεις ένα σπάνιο πόκεμον, ίσως να μην είναι οι μόνες παρενέργειες αυτού του δημοφιλούς παιχνιδιού. Μπορεί να επηρρεάζει αρνητικά, διάφορες εκφάνσεις ενός κράτους δικαίου…
4. Μπορεί η πρέζα να ταξίδευε πράγματι ασυνόδευτη
sbav2bcentral

Όλοι μας έχουμε πάει κάποιο ταξίδι μικροί, όπου ο μπαμπάς και η μαμά, μας φόρτωναν σε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ στη μια μεριά, για να μας παραλάβει ο παππούς και η γιαγιά στην άλλη μεριά. Μαντέψτε! Ναί τότε ήμασταν “ασυνόδευτοι”! Αν μπορούσαμε εμείς σε εκείνη την ηλικία, δε μπορούν δύο τόνοι πρέζα? Τι φταίνε οι συνεπιβάτες της πρέζας ή ο ιδιοκτήτης του λεωφορείο;
5. Μπορεί να ήταν θαύμα
1
Γελάτε; Ναι, γελάτε! Αλλά ζούμε στις εποχές που Νοστράδαμος και Παΐσιος κάναν το PhD τους. Τις εποχές δηλαδή που ακρίδες με κεφάλια λιονταριών θα παίρνουν αεροπλάνα και θα ρίχνουν δίδυμα κάστρα, ενώ ταυτόχρονα θα παίρνουμε την Πόλη. Γιατί να μην εμφανιστούν και δύο τόνοι πρέζα κάπου; Μπορεί να τους έβαλε ο Σατανάς, εκεί, για να κολάσει τον τίμιο επιχειρηματία.
6. Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα
espa-nea-programmata
Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθούμε. Ο πλοιοκτήτης ενός πλοίου που κουβαλάει πρέζα, δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να προσφέρει θέσεις εργασίας και ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους. Ούτε παρήγαγε την πρέζα, ούτε ανάγκασε κάποιον να την καταναλώσει. Μπορεί τόσα χρόνια η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς να είχε επιβάλει κάποιου είδους σοβιετία σε αυτά τα θέματα, αλλά η “αριστερή” (ξανά λολ) κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σέβεται τον τίμιο επιχειρηματία και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Προς την πραγματική οικονομία.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλα νομικά παράθυρα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν σας πιάσουν ποτέ με δύο τόνους πρέζας. Αν δε σας πιάσουν όμως, να ξέρετε πως την έχετε άσχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger