Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Εδεσαν περισσότερα από 500 τουριστικά σκάφη στις Σποράδες Οπως αναφέρει ο Λιμενάρχης Σκοπέλου, Γιώργος Γκάρας


Ιδιαιτέρως δημοφιλή είναι τα νησιά των Βορείων Σποράδων στους φίλους του θαλάσσιου τουρισμού, γεγονός που μεταφράζεται αριθμητικά σε περισσότερες από 500 αφίξεις σκαφών στη διάρκεια του τελευταίου μήνα. Οι επιβαίνοντες των ιστιοφόρων, θαλαμηγών και τουριστικών σκαφών είναι Ελληνες και ξένοι, οι οποίοι κάνουν μια στάση στις Βόρειες Σποράδες, στη διάρκεια της καλοκαιρινής τους κρουαζιέρας στο Αιγαίο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Η ιστιοπλοϊκή κίνηση στη Σκιάθο χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητική, ήδη από την αρχή της σεζόν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τον μεγάλο αριθμό των εντυπωσιακών σκαφών που έχουν δέσει στο νησί του Παπαδιαμάντη. Τόσο το λιμάνι όσο και οι παραλίες του νησιού, γεμίζουν κάθε καλοκαίρι με εκατοντάδες σκάφη, που προέρχονται από διάφορους θαλάσσιους προορισμούς.
Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στη Σκόπελο, όπου θαλαμηγοί, ιστιοφόρα και τουριστικά σκάφη, κατακλύζουν το λιμάνι, αλλά και τις υπόλοιπες λιμενικές υποδομές του νησιού σε Λουτράκι, Ελιος και Αγνώντα. Οπως αναφέρει ο Λιμενάρχης Σκοπέλου, Γιώργος Γκάρας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κίνηση των σκαφών και του ιστιοπλοικού τουρισμού παρουσιάζει αυξητική τάση στη διάρκεια του καλοκαιριού και αποτελεί τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία.
Τα ιδιωτικά σκάφη καταπλέουν συνήθως απογευματινές ώρες στο νησί όπου διανυκτερεύουν, για να αποπλεύσουν την επομένη. Παράλληλα υπάρχουν πολλές αφίξεις και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Γκάρας, οι επιβαίνοντες επισκέπτονται τα ταβερνάκια του νησιού για να απολαύσουν τις τοπικές γεύσεις, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τον ανεφοδιασμό του σκάφους τους σε είδη διατροφής και καύσιμα, προκειμένου να συνεχίσουν την καλοκαιρινή τους περιήγηση.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι, εξάλλου, τα στοιχεία που συνδέονται με την κίνηση ιδιωτικών σκαφών στην Αλόννησο, τα οποία υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν, σημειωτέον, τα 300 στο διάστημα του τελευταίου μήνα. Δημοφιλείς περιοχές είναι το Πατητήρι, η Βότση, η Στενή Βάλλα, το Καλαμάκι και κάθε παραλία του νησιού.
Η κίνηση των ιδιωτικών και των τουριστικών σκαφών αναμένεται να κορυφωθεί στην αιχμή της θερινής σεζόν, ενώ όπως εκτιμούν επαγγελματίες των νησιών, οι Βόρειες Σποράδες παραμένουν διαχρονικά δημοφιλείς σε όσους δηλώνουν ένθερμοι φίλοι του θαλάσσιου τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger