Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Oι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι πάνε Χίο!




Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα πραγματοποιηθεί στη Χίο, από τις 28 Αυγούστου 2016 έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Ηδη έχουν ξεκινήσει οι συμμετοχές και οι καλύτεροι ιστιοπλόοι της χώρας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χίου και της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που διοργανώνουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Ενας από τους κυβερνήτες που θα πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα, είναι ο πολύπειρος Θανάσης Μπαξεβάνης με το σκάφος Βaximus που δήλωσε ήδη συμμετοχή και μιλά για τον αγώνα:

Το γεγονός ότι έχετε ξαναπάει στη Χίο λειτούργησε καθόλου αποθαρρυντικά προκειμένου να μην δηλώσετε συμμετοχή;
«Το αντίθετο θα έλεγα καθώς επειδή έχω πάει αρκετές φορές και πάντα περιμένω την επόμενη φορά που θα ξαναπάω. Είναι ένα πολύ όμορφο νησί κι εγώ προσωπικά έχω ιδιαίτερες σχέσεις με πολλούς ιστιοπλόους εκεί, ενώ έχω βοηθήσει και στον όμιλο. Αρα όπως καταλαβαίνετε, περιμένω την ώρα και τη στιγμή...»
Ενας ακόμα κυβερνήτης είναι ο Στέργιος Λεονταρίδης με το σκάφος Ellinixx που ανταποκρίθηκε και αυτός στην πρόσκληση:
«Εχω πάει στη Χίο για ιστιοπλοϊκούς αγώνες, για την Aegean Regatta και παλιότερα στο Ράλι Αιγαίου και με μεγάλη χαρά θα ξαναπάμε και φέτος. Θέλω να τονίσω ότι ο στίβος που θα αγωνιστούμε είναι φανταστικός και ενδείκνυται για τεχνητούς αγώνες, ενώ και από τουριστικής άποψης, η Χίος ως νησί συνδυάζει πολλές ομορφιές. »
Οι συμμετοχές έχουν ξεκινήσει και ήδη αρκετά σκάφη έχουν εγγραφεί. Πιστεύετε ότι θα υπάρχει ανταγωνισμός;
«Ξέρω ότι πολλοί και καλοί ιστιοπλόοι θα πάνε και αναμένεται συναρπαστικός αγώνας. Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χίου έχει κάνει καλή δουλειά, έχει ανθρώπους που ξέρουν από ιστιοπλοΐα και αγώνες και το επίπεδο από οργανωτικής πλευράς, είμαι σίγουρος ότι θα είναι εξαιρετικό.»
Τα σκάφη θα ελλιμενιστούν στο κεντρικό λιμάνι της Χίου και οι ιστιοδρομίες θα πραγματοποιηθούν ανατολικά του νησιού,  στο κανάλι Χίου - Τσεσμέ. Η διοργάνωση θα είναι ανοιχτή και για ξένες συμμετοχές και η ανταπόκριση αναμένεται μεγάλη καθώς ήδη υπάρχει η πρώτη από Τουρκία.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
Κάνετε Like: www.facebook.com/greeknationalchampionship2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger