Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Φρίκη: κάποιοι σκατό ψυχοι Περιέλουσαν γάτα με καυτό λάδι από φριτέζα στην Αλόννησο

GATA 2
Λούζουν σκυλιά και γάτες με καυτό λάδι, τα κρεμάνε, τα τιμωρούν, τα πνίγουν, τα εγκαταλείπουν μέσα σε σφιχτά δεμένες πλαστικές σακούλες και τα δηλητηριάζουν με φόλες. Αποτρόπαια εγκλήματα στην Αλόννησο που τις τελευταίες ημέρες συγκλονίζεται από ένα περιστατικό που προκάλεσε οργή στους τουρίστες, οι οποίοι έμειναν εμβρόντητοι από το θέαμα και τη βαρβαρότητα.
Η υπόθεση συζητείται σε όλο το νησί, ενώ καταγγελία έγινε και στην αστυνομία η οποία δεν έχει εντοπίσει τον δράστη, παρότι κινείται στο εξαιρετικά περιορισμένο κέντρο του Πατητηρίου όπου έγινε το περιστατικό.

Γάτος τεσσάρων ετών κοιμόταν και έτρωγε στο καφέ-εστιατόριο του Πατητηρίου. Οι ιδιοκτήτες φιλοξενούσαν το αδέσποτο ζωάκι και το τάιζαν.
Την περασμένη Πέμπτη και ενώ το Πατητήρι, όπως και το δικό τους μαγαζί έσφυζε από επισκέπτες, από τη γωνία εμφανίζεται το ζώο λουσμένο στο λάδι με εγκαύματα. Σφάδαζε και ούρλιαζε χωρίς κανείς να μπορεί να το βοηθήσει. Οι τουρίστες έμειναν εμβρόντητοι και αμέσως κλήθηκε ένας γιατρός Βρετανός. Παρέλαβε το ζώο, το φιλοξένησε στο σπίτι του για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν μπόρεσε να το σώσει. Είχαν καεί και τα σωθικά του, από το καυτό λάδι… μιας φριτέζας.
Το ζώο ξεψύχησε στα χέρια του και ζήτησε ο ίδιος να γίνει καταγγελία στην αστυνομία, όπως και συνέβη. Καταγγελία κατατέθηκε από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος που τάιζαν το ζώο, αλλά η αστυνομία δεν εντόπισε τους δράστες, παρότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη και πέρσι.
Οι μαγαζάτορες στο Πατητήρι που αγαπούν τα ζώα και το δείχνουν τόνισαν στη «Θ» πως δεν είναι δυνατόν αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα να συμβαίνουν σε ένα νησί που διεκδικεί οικολογικούς τίτλους και οι τουρίστες να γίνονται μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών. Επικοινωνήσαμε με ιδιοκτήτες καταστημάτων, καθώς το κέντρο του Πατητηρίου μόνο από επιχειρηματίες αποτελείται και μας τόνισαν πως τα ζώα δέχονται μεγάλη κακοποίηση, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που σε διάφορα σημεία του νησιού βρίσκονται πνιγμένα μέσα στους κάδους. Οι φόλες, δε, είναι σχεδόν καθημερινή πρακτική.
«Το νησί ζει από τον τουρισμό και αυτές οι τρομακτικές καταστάσεις αποτελούν δυσφήμηση καθώς οι επισκέπτες δεν είναι τυφλοί, ούτε έχουν χάσει την οσμή τους και δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει», μας είπαν.
Για τον βασανιστικό θάνατο της γάτας μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων ενημερώθηκε και ο δήμαρχος του νησιού κ. Βαφίνης, που τόνισε ότι επιβάλλεται να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger