Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Προληπτική λογοκρισία για κλάματα

Προληπτική λογοκρισία για κλάματα

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Ενεργοποιήθηκε η αντεισαγγελέας, για παραβίαση δικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί προφανώς, σε σχέση με τα ρεπορτάζ του Κυριάκου Θωμαΐδη γύρω από τα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου.

Κατέφθασαν εσπευσμένα λοιπόν στον ΣΚΑΪ τα όργανα του κράτους δικαίου, κατά τη διάρκεια εγγραφής εκπομπής που συμμετείχα, για να επιβάλουν την τάξη και να οδηγήσουν τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη στην αυτόφωρη διαδικασία, χωρίς ένταλμα, το οποίο δεν εύρισκαν προφανώς λόγω παρέλευσης χρόνου από την έκδοση της δικαστικής απόφασης ή λόγω του αιφνιδιαστικού ελέγχου που διατάχτηκαν να διενεργήσουν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα. Μοναδική επιδίωξή τους να μην πραγματοποιηθεί η εκπομπή κι έδρασαν δίχως να έχουν δει το περιεχόμενό της!

Αυτό κύριοι δικαστές και κυβερνώντες λέγεται προληπτική λογοκρισία. Εφαρμόζεται σε χώρες μη δημοκρατικές και σε ορισμένες εμπόλεμες περιοχές της Αφρικής με δικτατορίσκους βασιλείς που φέρουν στέμμα από φτερά και κόκαλα στην κεφαλή.

Μην αφήσετε να περάσει στους πολίτες η αίσθηση ανυπαρξίας στην απόδοση πραγματικής Δικαιοσύνης, γιατί η άλλη αίσθηση της αδυναμίας ουσιαστικής διακυβέρνησης έχει ήδη περάσει.

Κι επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, μην επιτρέψετε στους λύκους να απολαύσουν τέτοια χαρά.

Η Δικαιοσύνη, το τελευταίο καταφύγιο κάθε αδύναμου ανθρώπου δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρεβατοκάμαρα των ισχυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger