Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

«Σκούπα» αστυνομίας για άδειες σε αιγιαλόΜετά από καταγγελία καταστηματάρχη σε βάρος συναδέλφου του


Καταστηματάρχες βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο για τις άδειες (φωτο: αρχείου)
Μετά από καταγγελία καταστηματάρχη σε βάρος συναδέλφου του - Εως 31 Μαΐου οι αιτήσεις στους δήμους
Επιχείρηση… «σκούπα» της αστυνομίας, χθες το απόγευμα, σε Αφησσο και Καλά Νερά. Αστυνομικοί βεβαίωσαν πλήθος παραβάσεων καταστηματαρχών που είχαν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα και ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδειες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Τους ελέγχους προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο Γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Κώστας Μπίσδρας, καταγγελία καταστηματάρχη στην περιοχή των Καλών Νερών σε βάρος συναδέλφου του.
Αστυνομικό κλιμάκιο κατέγραψε παραβάσεις για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελοκαθισμάτων στη ζώνη του αιγιαλού, χωρίς άδεια, σε όλα σχεδόν τα καταστήματα που έχουν προλάβει να ανοίξουν για την καλοκαιρινή σεζόν. Με την αυλαία της θερινής τουριστικής περιόδου, καταστηματάρχες ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία και κινδυνεύουν να τους επιβληθούν πρόστιμα.
Για μία ακόμη χρονιά είναι στο ίδιο έργο θεατές… Κι αυτό γιατί έως μέσα Απριλίου, δεν γνώριζαν αν θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις για έκδοση αδειών χρήσης αιγιαλού στους κατά τόπους δήμους ή στην Κτηματική, καθώς δεν είχε διευκρινιστεί τι θα γίνει τελικώς με τους αιγιαλούς.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 7 Απριλίου 2016, δόθηκε παράταση στη χρήση του αιγιαλού από τους δήμους και καλούνταν οι επιχειρηματίες να καταθέσουν αιτήσεις έως 20 Απριλίου, μέσα σε 13 ημέρες δηλαδή, στους κατά τόπους δήμους. «Το καθεστώς ήταν θολό κι επιπλέον ως σύλλογος δεν είχαμε καμία ενημέρωση για να ενημερώσουμε τα μέλη μας. Οι καταστηματάρχες βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο», σχολίασε ο κ. Μπίσδρας.

Αιτήσεις έως 31/5
Σύμφωνα με τον κ. Μπίσδρα, οι καταστηματάρχες οφείλουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στους κατά τόπους δήμους για να λάβουν άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελοκαθισμάτων στους αιγιαλούς, έως 31 Μαΐου. «Η προθεσμία είναι αποκλειστική σε διαφορετική περίπτωση θα μπλέξουν με χρονοβόρες διαδικασίες στην περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας», τόνισε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger