Κάνουν λόγο για «κούρεμα» καταθέσεων και επικείμενο κλείσιμο των τραπεζών, με παύση διάθεσης ακόμα και των 420 ευρώ εβδομαδιαίως.
Ένα άνευ προηγουμένου «κύμα» φημών, που έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα και κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες, έχει στηθεί στο διαδίκτυο και αναφέρει πως, εντός των επόμενων ωρών, επίκειται «κούρεμα» καταθέσεων και κλείσιμο των τραπεζών.
Τα εν λόγω σενάρια, τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως βάση κι αξιοπιστία, καθώς ξεκίνησαν και συνεχίζουν να διακινούνται από ανώνυμα blogs, έχουν σαν αποτέλεσμα την τρομοκράτηση χιλιάδων πολιτών και τη διάλυση του όποιου οικονομικού κλίματος έχει απομείνει στη χώρα μας.

Η μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έχει ως αποτέλεσμα η ρευστότητα του κράτους να φτάσει σε οριακό επίπεδο και η κυβέρνηση να προχωρήσει στη «σάρωση» των αποθεματικών των Ταμείων και των κρατικών οργανισμών, ώστε να καταφέρει να πληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της.
Σε αυτό το κλίμα «πάτησαν» οι επιτήδειοι για να διασπείρουν τις επικίνδυνες φήμες τους, οι οποίες πλέον έχουν λάβει διαστάσεις «τσουνάμι» κι έχουν κατακλύσει το ελληνικό διαδίκτυο.
Η αλήθεια είναι, λοιπόν, πώς μέχρι τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές δεν υπάρχει καμία εξέλιξη που να υποδηλώνει ότι θα οδηγηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον…
Ωστόσο, προς ώρας, η φημολογία σκοπό έχει μόνο μερικές χιλιάδες «κλικς» και το κέρδος… Τίποτα παραπάνω…
Το τραγικό της υπόθεσης, ωστόσο, είναι πως – μέχρι στιγμής – δεν έχει υπάρξει η παραμικρή διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου ή το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα…
Εκτός κι αν τους συμφέρει και τους ίδιους η συγκεκριμένη φημολογία…
newsbomb.gr