Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Πρωτοφανές! Η κυβέρνηση κλείνει για 3 ημέρες τον Εθνικό Κήπο - Παντού κλούβες και σίδερα - Φοβούνται για τα σκληρά νομοσχέδια

Πρωτοφανές! Η κυβέρνηση κλείνει για 3 ημέρες τον Εθνικό Κήπο - Παντού κλούβες και σίδερα - Φοβούνται για τα σκληρά νομοσχέδια

- Στις 11:00 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό
- Το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας θα φτάσουν τα μπλόκα των αγροτών
- Κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει όλη την Ηρώδου Αττικού για να προστατέψουν το Μέγαρο Μαξίμου
- Την Κυριακή στη Βουλή αναμένεται να ψηφιστεί το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο με σκληρά μέτρα

Για πρώτη φορά μία κυβέρνηση λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις εν όψει των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν όλο το Σαββατοκύριακο ως αντίδραση στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή στη Βουλή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να κλείσει όλες τις εισόδους του Εθνικού Κήπου από την Παρασκευή και έως και την Κυριακή, δηλαδή για τρεις ολόκληρες ημέρες. Αυτό σημαίνει πως για τρεις ημέρες ο Εθνικός Κήπος θα είναι κλειστός για όλους ακόμα και για εκείνους που θέλουν να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους μέσα στο πάρκο.
Έτσι το μεσημέρι αναρτήθηκε σε όλες τις εισόδους του Εθνικού Κήπου ανακοίνωση πως με εντολή της αστυνομίας κλείνουν τα πάντα και απαγορεύεται και η είσοδος.
Και δεν είναι μόνο ο Εθνικός Κήπος. Η Ηρώδου Αττικού έχει κλείσει με κάγκελα και κλούβες των ΜΑΤ και ουσιαστγικά δεν περνάει ούτε κουνούπι προς το συγκεκριμένο δρόμο. Έτσι η κυβέρνηση με αυτές τις εντολές προστατεύει το Μέγαρο Μαξίμου από τους διαδηλωτές, έτσι ώστε να μην μπορούν να πλησιάσουν με κανέναν τρόπο.
Τα μέτρα αυτά έρχονται και μετά την καταδρομική εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ που μπέρδεψαν τις αστυνομικές αρχές και άλλοι εμφανίστηκαν στην Ηρώδου Αττικού από το Καλλιμάρμαρο και άλλοι μέσα από τον Εθνικό Κήπο. Βέβαια τα μέλη του ΠΑΜΕ που διαδήλωσαν κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου ήταν ειρηνικά και δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα.
Εν τω μεταξύ, το ΠΑΜΕ κλιμακώνει με απεργιακές συγκεντρώσεις τις αντιδράσεις ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου. Η πρώτη έγινε ήδη την Παρασκευή χωρίς προβλήματα, η νέα συγκέντρωση θα ακολουθήσει στις 11:00 πμ στην Ομόνοια, ενώ η κορύφωση θα γίνει με τη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.
Το ΠΑΜΕ τονίζει πως «έφτασε η ώρα της μάχης» και καλεί όλους στο δρόμο «για να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό». Το ΠΑΜΕ ζητάει από τους εργαζόμενους να νεκρώσουν τα πάντα και να σταματήσει η παραγωγή παντού.
«Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο αναμένονται και οι αγρότες να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απηύθυνε γενικό προσκλήτηριο και καλεί τους αγρότες από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μμ, στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger