Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Στην τουριστική έκθεση Taxidi 2016 στη Λευκωσία η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 19η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Κύπρου "Ταξίδι 2016", που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια στη Λευκωσία, από 15 έως 18 Απριλίου. Η παρουσία του περιπτέρου της Περιφέρειας Θεσσαλίας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο κοινό των Κυπρίων, που επισκέφτηκαν το περίπτερο αναζητώντας τον καλοκαιρινό τους από τους θεσσαλικούς προορισμό σε: Μετέωρα, Σποράδες, Πήλιο, παραλιακό μέτωπο Μαγνησίας - Λάρισας, Όλυμπο, Λίμνη Πλαστήρα, καθώς οι Κύπριοι είναι λάτρεις του βουνού της θάλασσας και της τοπικής γαστρονομίας.

Παράλληλα επισκέφτηκαν το περίπτερο δημοσιογράφοι , ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν ήδη ως προορισμό την περιοχή μας, καθώς και tour operators. Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ενώ παρέστησαν υπουργοί, πρέσβεις, βουλευτές, περιφερειακές διοικήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας, πρόεδροι και εκπρόσωποι Τουριστικών Οργανισμών, διευθυντές και εκπρόσωποι αεροπορικών εταιριών, εμπλεκόμενοι φορείς του τουρισμού καθώς και πλήθος προσκεκλημένων.
Η έκθεση αυτή με επισκεψιμότητα περίπου 10.000 ατόμων, αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό, αφού οι Κύπριοι ενημερώνονται για τα ελκυστικά πακέτα, αλλά και για τα εξειδικευμένα ταξίδια διακοπών στο εξωτερικό που προσφέρουν οι διοργανωτές ταξιδιών.
Εκατοντάδες επισκεπτών από την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις φυσικές ομορφιές της Θεσσαλίας, τους ιστορικούς χώρους, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα νησιά της καθώς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην περιοχή μας, που προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πόλο έλξης αποτελούν οι παραλίες και τα μοναστήρια της Θεσσαλίας, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την έκθεση για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής μας, λόγω των Μετεώρων, ενώ υψηλή ζήτηση έχουν αποκτήσει οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Στην φετινή έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα εκτός από ταξιδιωτικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, Τοπικές Αυτοδιοικήσεις και φορείς από την Κύπρο και την Ελλάδα, όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος συνεχάρη την αποστολή μας για τη σημαντική και άριστη παρουσία.
Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Δεσπόπουλος και Δημήτριος Λουφόπουλος, ο γενικός διευθυντής κ. Κων/νος Μέγας και η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κα Βασιλική Χρόνη.
Παράλληλα, η αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας είχε συνάντηση σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, στον οποίο προσφέρθηκε εκ μέρους του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού τόμος με την ενδιαφέρουσα ιστορία και τα αξιοθέατα της περιφέρειας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην περαιτέρω προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού. Ο Μακαριότατος τόνισε, ότι σημαντικός αριθμός Κυπρίων επισκέπτονται κάθε χρόνο τα Μετέωρα, καθώς και τα μοναστήρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger