Σάββατο 9 Απριλίου 2016

H φασιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ άφησε στην Σκόπελο την Πολεοδομία χωρίς μηχανικό...που στο διάολο μας πάνε η ροζέ αριστερή του Κολωνακίου?


Οι οικειοθελείς αποχωρήσεις λειτουργούν ως «κερκόπορτα» για την απομάκρυνση προσωπικού
Αλλεπάλληλα υπομνήματα για το σοβαρό πρόβλημα του τελευταίου τετράμηνου
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Σκόπελος το τελευταίο τετράμηνο, λόγω έλλειψης μηχανικού στο Πολεοδομικό Γραφείο του νησιού. Η θέση παραμένει κενή από την 1η Ιανουαρίου του 2016, μετά τη συνταξιοδότηση του πολιτικού μηχανικού, επί σειρά ετών προϊσταμένου της υπηρεσίας, ενώ στο μεταξύ ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, έχει ενημερώσει εγγράφως όλους τους αρμόδιους φορείς, ζητώντας άμεση πρόσληψη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Βασιλούδης, το κενό θα καλυφθεί ενόψει των νέων διορισμών που αναμένονται.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος κάνει λόγο για «αποδυνάμωση των υπηρεσιών του νησιού», τονίζοντας ότι ο δήμος έχει κληθεί να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα δομών, όπως το τοπικό τμήμα της Εφορείας, αλλά και του ΙΚΑ, σε μια περίοδο κατά την οποία οι διαθέσιμοι πόροι είναι ελάχιστοι. Παράλληλα και η λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου του νησιού, το οποίο εξυπηρετεί, σημειωτέον, και την Αλόννησο, έχει περιέλθει στην ευθύνη του δήμου Σκοπέλου, ενώ παλαιότερα υπάγονταν στην πρώην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.
Ο δήμαρχος Σκοπέλου σημειώνει ότι η έλλειψη πολιτικού μηχανικού, «φρενάρει» ουσιαστικά την αναπτυξιακή προσπάθεια των κατοίκων για επέκταση δωματίων, καταλυμάτων, καινούργιων ξενοδοχειακών μονάδων, ενδεχομένως, ή μικρής κλίμακας επισκευές.
Ελλείψει τεχνικού υπαλλήλου συσσωρεύονται τεχνικά έγγραφα και φάκελοι επίσης τεχνικής φύσεως, που πρέπει να ελεγχθούν και να υπογραφούν. Δεκάδες αιτήματα είναι σε εκκρεμότητα.
Το Πολεοδομικό Γραφείο Σκοπέλου στελεχώνεται στην παρούσα φάση από μια διοικητική υπάλληλο κι ένα οδηγό - κλητήρα, αλλά ελλείψει τεχνικού υπαλλήλου, είναι αδύνατη η διενέργεια αυτοψίας.
Το πρόβλημα είναι φύσει αδύνατο να καλυφθεί από το δήμο Σκοπέλου, λόγω της έλλειψης υπαλλήλων που παρατηρείται, ενώ αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι η τεχνική υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και ένας μόνο υπάλληλος καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και αιτήματα που υποβάλλονται.
Σε μια εποχή κατά την οποία η Σκόπελος καταβάλλει προσπάθειες για να σταθεί στα πόδια της και να κλείσει τις πληγές που άνοιξε η θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, το αίτημα της κάλυψης του κενού που υπάρχει στο Πολεοδομικό γραφείο της Σκοπέλου χρήζει άμεσης διευθέτησης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των δύο γειτονικών νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger