Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Καλεί σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους στον « Carrefour Μαρινόπουλο» την Πέμπτη 14 Απρίλη


Κάλεσμα στους εργαζόμενους της «Μαρινόπουλος ΑΕ» σε αποθήκες, καταστήματα και γραφεία να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Απρίλη στις 22.00 στα γραφεία του Συλλόγου, απευθύνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την εξασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Στην σύσκεψη καλεί και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζει:
«Οι εξελίξεις απαιτούν άμεσα: Να συζητήσουμε, να πάρουμε ευθύνη! Να βγάλουμε συμπεράσματα από την πείρα μας. Να οργανώσουμε χωρίς καθυστέρηση την αγωνιστική απάντησή μας. 

Δεν επιτρέπεται αναμονή ή εφησυχασμός! Οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές. Αφορούν τη δουλειά μας, το μεροκάματό μας, τη ζωή μας. Χτες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά, σήμερα είναι η ώρα! Δεν είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αυτοί που θα τα μαθαίνουν όλα τελευταίοι, αυτοί που θα πληρώνουν στην τελική το μάρμαρο.
Οι εξελίξεις μας αφορούν άμεσα! Αν δεν συζητήσουμε, αν δεν οργανωθούμε μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται η τύχη μας θα ακολουθήσει την τύχη των επιδομάτων που κόπηκαν, των μειώσεων στους μισθούς μας, του κλεισίματος πολλών καταστημάτων που έστειλαν εκατοντάδες συνάδελφους μας στην ανεργία!
Αν δεν πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη, θα έρθει η σειρά μας!
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με την καθυστέρηση της μισθοδοσίας και την τμηματική καταβολή του 60% του μισθού μας ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η συνολική εξόφληση, έρχεται να προστεθεί η σημερινή εξέλιξη που έγινε την Τρίτη 12 Απρίλη με την κατάσχεση εμπορευμάτων και φορτηγών στην Μ171 αποθήκη Σπάτων από προμηθευτή, στον οποίο η εταιρεία χρωστά εκατομμύρια ευρώ. Ανάλογο κρούσμα (καταγραφής εμπορευμάτων) υπήρχε την προηγούμενη βδομάδα στο Μ101 κατάστημα στο Κολωνάκι.
Η εργοδοσία της "Μαρινόπουλος" κάνει λόγο για νέα επενδυτικά σχέδια, προχωρά στην ίδρυση νέας εταιρείας με τον Σκλαβενίτη, εξασφαλίζει μέσα από συνεργασίες με τράπεζες χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ταυτόχρονα θα επιδιώξει για άλλη μια φορά να φορτώσει τα βάρη στις δικές μας πλάτες. 
Δεν επιτρέπεται να συνηθίσουμε στην απληρωσιά, στις καθυστερήσεις των μισθών μας! Κανένας δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι ο "Μαρινόπουλος" δεν έχει λεφτά! Η εταιρεία έχει συσσωρεύσει τεράστια κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια, με το κλεμμένο δικό μας ιδρώτα.
Η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου ακόμα και τώρα με τη στάση που κρατά και μέσα από τις ανακοινώσεις της, δίνει χέρι βοηθείας στην εργοδοσία, επιτίθεται σε όσους αγωνίζονται, κρατάει τους εργαζόμενους απροετοίμαστους, ανοργάνωτους και εκτεθειμένους στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.
Οι εξελίξεις απαιτούν από εμάς τους εργαζόμενους ετοιμότητα και κινητοποίηση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας, την εξασφάλιση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Να μη λείψει κανένας εργαζόμενος από τη συγκέντρωση! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger