Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Τρόφιμα σε πολύτεκνους και τρίτεκνους από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας Η διανομή έγινε από την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Κρέας και τρόφιμα μακράς διάρκειας διένειμε σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, στους Συλλόγους Πολυτέκνων και Τριτέκνων Μαγνησίας και Αλμυρού, για τις οικογένειες – μέλη τους που είναι οικονομικά ασθενείς. Στους πολύτεκνους μοιράστηκαν 400 κιλά κρέας και 20 κούτες τρόφιμα μακράς διάρκειας, στο κτίριο του Υγειονομικού.
Η διανομή έγινε από την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, στις προέδρους των Συλλόγων, ενώ παραβρέθηκαν αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους φορείς, τα σχολεία και τον απλό πολίτη, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, εδώ και μήνες και δημιουργήθηκε ένα κοινωνικό παντοπωλείο, στο οποίο συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας, ενώ τις τελευταίες μέρες υπήρξε προθυμία να δοθεί κρέας.
Όπως ανέφερε, έγινε συντονισμός για την κοινωνική βοήθεια και παροχή και σήμερα, στο κτίριο του Υγειονομικού δόθηκε ποσότητα τροφίμων στο Σύλλογο Πολυτέκνων και στους Συλλόγους Τριτέκνων Μαγνησίας και Αλμυρού, ώστε οι Σύλλογοι να διανείμουν τα τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

«Είναι μια προσπάθεια να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και να δώσουμε μήνυμα πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και τις άγιες μέρες να δώσουμε μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο που βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.
Στους δικαιούχους, που είναι 150 οικογένειες, μοιράστηκαν 400 κιλά κρέας, χορηγία του υπεύθυνου των Σφαγείων Βόλου και 20 κούτες με τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι θα επαναληφθεί η διανομή ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα γίνει θεσμός για να βοηθηθούν όλους τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από ασιτία, απουσία στέγης κλπ.
Ερωτηθείσα για τους πρόσφυγες, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα ανταποκρίθηκε και στις ανάγκες των προσφύγων και, μέσα από αυτή την έκκληση, διαπιστώθηκε ότι οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται σταθερά, οπότε μπορεί να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη.
Σημαντική η βοήθειαΤΡΟΦΙΜΑΚΡΕΑΣ
Η Σουλτάνα Πράπα, πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Μαγνησίας, δήλωσε ότι η βοήθεια που δίνει η Περιφερειακή Ενότητα είναι σημαντική και ευχαρίστησε που αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα, σκέφτονται τον συνάνθρωπο. «Θα βοηθηθούν αρκετές πολύτεκνες οικογένειες», δήλωσε και ζήτησε να αναστηθεί η Ελλάδα.
Η Σούλα Βακουφτσή, πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας, ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα και ιδιαίτερα την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και τους αντιπεριφερειάρχες με τους οποίους έχει καλή συνεργασία χρόνια τώρα και βοηθούν όσο γίνεται.
«Κάποιες τρίτεκνες οικογένειες θα κάνουν ανάσταση με αυτή την σημαντική προσφορά», τόνισε.
Τέλος, η Σοφία Τσέλιου γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Αλμυρού ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη Κολυνδρίνη με την οποία ο σύλλογος έχει καλή συνεργασία και τους έχει βοηθήσει σε πολλά θέματα.
Όπως ανέφερε στην περιοχή του Αλμυρού 35 περίπου τρίτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς και οι δύο γονείς είναι άνεργοι και για το λόγο αυτό η βοήθεια είναι σημαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger