Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Μπαίνουμε στην Εβδομάδα Των Παθών, και θα πρέπει να ρίξουμε τους τόνους, έτσι συνηθίζεται, μόνο που κάτι τέτοιο στη χώρα μας δεν είναι εφικτό.
Στη χώρα μας, εκτός από τα Θεια Πάθη, έχουμε και τα πάθη  ολόκληρου του λαού, στα οποία τον καταδίκασαν οι υποτιθέμενες κυβερνήσεις του.
Ένα από τα ΠΡΩΤΑ πράγματα που «σταύρωσαν» οι Έλληνες Πολιτικοί, είναι η ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Η Υγεία της χώρας, που χρόνια τώρα είναι έρμαιο στα νύχια των διάφορων ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ, τα οποία τρώνε τις σάρκες της παίζοντας διάφορα ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια για να πλουτίσουν.
Μια και είμαστε πλέον…. «ευρωπαίοι» (τρομάρα μας), και πρέπει να εντυπωσιάζουμε και τους υπόλοιπους ευρωπαίους, τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ, εκείνους που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, δημιουργήσαμε, όχι εμείς ,ο λαουτζίκος, οι «άλλοι» οι κυβερνώντες, τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας!

Ρε παιδιά, όνομα ε; Γεμίζει όχι μόνο το μάτι, αλλά εντυπωσιάζει! Οργανισμός, και Εθνικός κιόλας; Το λες και γεμίζει το στόμα σου Συνέλληνα….
Εσένα γεμίζει το στόμα σου από τη μια, και αδειάζει η τσέπη σου από την άλλη, ενώ κάποιες άλλες τσέπες, γεμίζουν από τα χρήματα που φεύγουν από τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ τσέπη, για να έχεις «υπηρεσίες υγείας».
Και τι βλέπουμε Συνέλληνες τα τελευταία χρόνια;
Βλέπουμε έναν βαριά άρρωστο ΕΟΠΥΥ, να «χαροπαλεύει», και τους ΕΛΛΗΝΕΣ, να παρακαλούν τον Μεγαλοδύναμο, να ΜΗΝ αρρωστήσουν, γιατί είναι πλέον αμφίβολο αν θα γίνουν καλά….
Τα «κανόνια» του ΕΟΠΥΥ βροντούν το ένα μετά το άλλο, άδεια ταμεία (και ας λένε οι αριθμολάγνοι και οι ΨΕΥΤΕΣ τα δικά τους), χρωστούμενα σε θεραπευτικά ιδρύματα, κλπ…..
Διάβασα σήμερα ένα άρθρο πολύ ενδιαφέρον.
Ας δούμε τι λέει….
«Με ΕΟΠΥΥ νοσηλεία μόνο στο Δημόσιο
Δεν τα βρίσκουν ΕΟΠΥΥ και Ιδιωτικές Κλινικές για τις νέες συμβάσεις
Μετά από 6 ώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ιδιωτικών Κλινικών και τις ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ συμφωνία δεν επιτεύχθηκε, κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρη Σαραφιανό, στο εξής οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα νοσηλεύονται μόνο σε δημόσια νοσοκομεία με κάλυψη του Ταμείου τους.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σαραφιανός μέσω των social media, μετά από έξη ώρες διαπραγματεύσεων στον ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις, άκουσαν μόνο παράλογες απαιτήσεις από την ηγεσία του Οργανισμού, οι οποίες όπως λέει πηγάζουν από ιδεοληψίες, και αποτελούν ανυποχώρητη κόκκινη γραμμή για τους εκπροσώπους των Ιδιωτικών Κλινικών, συμφωνία τελικά δεν επιτεύχθηκε.
Εάν επιμείνουν, όπως λέει ο κ. Σαραφιανός, αναφερόμενος στην ηγεσία του Οργανισμού και το Υπουργείο Υγείας, τότε μετά τις 30/6 θα υπάρχει πρόσβαση μόνο στο δημόσιο τομέα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Και συμπληρώνει χαρακτηριστικά «Ξεχάστε τις Ιδιωτικές Κλινικές».
Ανθή Αγγελοπούλου»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Στη χώρα μας, ότι έχει να κάνει με «συμβάσεις», είναι πληγή που έχει «κακοφορμίσει» και στέλνει τον ασθενή, τη χώρα, στον άλλο κόσμο. Δεν το λέω εγώ αυτό, έχει ακουστεί και γραφεί από ειδικούς.
Σχετικά τώρα με τις κλινικές, αναρωτιέμαι, για το αν το πρόβλημα  με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, έχει επεκταθεί και στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα
Βλέπετε Συνέλληνες, έτσι όπως ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ τα νοσοκομεία, για να κάνει κάποιος εξετάσεις, πολλές φορές παίρνει παραπεμπτικό από δημόσιο Νοσοκομείο να κάνει τις εξετάσεις του σε κάποιο συμβεβλημένο Ιδιωτικό Εξεταστικό Κέντρο, και αυτό γιατί αν περιμένει να μπει σε «σειρά» να τις κάνει στο δημόσιο Νοσοκομείο, θα τις κάνει μετά Θάνατο.
Οι «λίστες αναμονής» είναι τέτοιες, που θα πρέπει κάποιος ασθενής να περιμένει ακόμα και ΜΗΝΕΣ για κάποιο Μαγνήτη, η Ηλεκτρομυογράφημα, η ακόμα και πιο απλές εξετάσεις.
Υπάρχουν μαρτυρίες ασθενών, οι οποίοι επιχείρησαν για ραντεβού, και το πλησιέστερο, ήταν μετά από ένα ΕΞΑΜΗΝΟ.
Λοιπόν, υπάρχει σοβαρό θέμα, πολλά ερωτηματικά, τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Ο ΕΟΠΥΥ, μόνο στη «Μιχαλού» δεν χρωστάει και αυτό το ξέρουν μέχρι και τα μικρά παιδιά.
Θα επαναλάβω αυτό που είχαν πει οι γιατροί, πως η κατάσταση των Δημοσίων Νοσοκομείων, δε μπορεί να εγγυηθεί την υγεία των ασθενών.
Πάμε από το κακό στο χειρότερο, και όπως είπε κάποιος καθηγητής, στην Ελλάδα, ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ….
Όπως μας ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ όλοι οι «αρμόδιοι», έχεις λεφτά ζεις, δεν έχεις, «στο καλό»!
Άντε, να μη γράψω για τα «πολιτικά πειράματα»…..
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger