Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Κάνουν το μαύρο άσπρο για να υπερασπιστούν την αντιλαϊκή πολιτική τους

Επιχειρούν να συσκοτίσουν ότι έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει σε μέτρα «φωτιά και λάβρα» για το λαϊκό εισόδημα και τα λαϊκά δικαιώματα
Από τη χτεσινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Φρ. Ολάντ στο Παρίσι
Από τη χτεσινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Φρ. Ολάντ στο Παρίσι
Με αχλή κινδυνολογίας επενδύει η κυβέρνηση την αφόρητη πραγματικότητα που διαμορφώνουν για το λαό τα παζάρια της με το κουαρτέτο για την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης». Εμφανίζοντας εντέχνως απ' τη μια σενάρια που περιλαμβάνουν μονομερείς ενέργειες, εκλογές, δημοψηφίσματα κ.λπ. κι απ' την άλλη καλλιεργώντας αυταπάτες περί «πολιτικής διαπραγμάτευσης» με αφορμή και τη χτεσινοβραδινή συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ, επιχειρεί να συσκοτίσει ότι έχει ήδη συμφωνήσει σε μέτρα «φωτιά και λάβρα» για το λαϊκό εισόδημα και τα λαϊκά δικαιώματα.Αυτό παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς και το Μέγαρο Μαξίμου, όταν σε σημείωμά του διαβεβαιώνει ότι τα νομοθετήματα που δρομολογεί (Ασφαλιστικό - Φορολογικό) δεν συνιστούν μονομερή ενέργεια, αλλά «κινούνται αυστηρά στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και στο έδαφος που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς», «είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από τη δημόσια διαβούλευση, όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» και πως «προωθούνται, προκειμένου να επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».
Κοροϊδεύουν ασύστολα
Την ίδια ώρα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «νανουρίζει» το λαό παρουσιάζοντας το μαύρο - άσπρο, ότι πρόκειται για μέτρα ευεργετικά για τις συντάξεις και το λαϊκό εισόδημα, αφού ούτε λίγο - ούτε πολύ θα επιφέρουν και αυξήσεις!!! Ενδεικτικά, ο γραμματέας της ΚΕ, Π. Ρήγας, δήλωσε («Πρώτο Πρόγραμμα») ότι «έχει γίνει μία αναδιανομή στο σύστημα και καταφέραμε και στο Ασφαλιστικό και στο θέμα του Φορολογικού να υπάρξει η προστασία αυτών που είχαν πληγεί τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή τα χαμηλά εισοδήματα. Για παράδειγμα: για συντάξιμο μισθό των 700 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλιση, η σημερινή σύνταξη ήταν 490 ευρώ. Η σύνταξη με την μεταρρύθμιση θα είναι 495 ευρώ. Με 1.500 ευρώ με 20 χρόνια θα είναι περισσότερη κατά 22 ευρώ»...
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ο Π. Ρήγας υποστηρίζει ότι «στο έκτακτο Eurogroup που θα γίνει 25-26 Απριλίου, θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις. Οσο καθυστερούμε, είναι πρόβλημα για την οικονομία και δεν βοηθάει ώστε να προχωρήσει η ανάκαμψή της». Με τη σειρά του, υπερασπίζεται το αφήγημα της «κυριαρχίας» της κυβέρνησης, όχι για την επίτευξη των αντιλαϊκών στόχων αλλά για το πώς αυτοί θα επιτευχθούν. «Είναι κυρίαρχη και σε αυτήν ανήκει η απόφαση για το πώς θα πρέπει να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας (...) Διατηρούμε εμείς το κυρίαρχο δικαίωμα να αποφασίζουμε το πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία. Ακούμε τους θεσμούς, υπάρχουν οι διαδικασίες στη Βουλή και το πώς θα το κάνουμε ανήκει στην Ελληνική Δημοκρατία. Οι στόχοι που μπαίνουνε από τη συμφωνία, τη δύσκολη αυτή συμφωνία, έχουν επιτευχθεί» δηλώνει.
Κατά τα λοιπά κι ενώ η κυβέρνηση μεθοδεύει τη «σφαγή» του λαού, συντηρεί και την αντιπαράθεση με τη ΝΔ για τα μάτια του κεφαλαίου. Την κατηγορεί ότι «πανικοβάλλεται με την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και προσπαθεί να την τορπιλίσει επιδιώκοντας την αποσταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας». Την καλεί να δηλώσει «αν επιθυμεί να κλείσει ή όχι η αξιολόγηση» και «αν θεωρεί ότι τα μέτρα που προωθούνται από την συμφωνία - και τα οποία διασφαλίζουν την προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων - είναι άδικα και αν έχει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων να προτείνει».
Σήμερα σε Στρασβούργο - Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας
Για την πορεία της διαπραγμάτευσης συζήτησε χτες ο Αλ. Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρ. Ολάντ, σε συνάντηση που είχαν στο Παρίσι, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις. Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρξε «κοινή εκτίμηση για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και για το γεγονός ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τη συμφωνία». Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Αλ. Τσίπρας και ο Φρ. Ολάντ συμφώνησαν πως η «αξιολόγηση» πρέπει να κλείσει μέσα στην επόμενη βδομάδα.
Σήμερα, ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, στο Στρασβούργο, ενώ αργότερα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος «Αξελ Σπρίνγκερ», με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger