Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Μεγαλεία!


Η ...μετεωρολογική υπηρεσία διεθνών καπιταλιστικών συμφερόντων προαναγγέλλει μαύρο πρωτομαγιάτικο καιρό για το φετινό μας Πάσχα. Βροχές, καταιγίδες, τσουνάμια, νέφη σκόνης και λάσπης, βομβαρδισμός λαού από μέτρα, ώστε περήφανος να διεκδικήσει μια ταφόπλακα στα μέτρα του με λαμπρή επιγραφή αντάξια της Ιστορίας του. Κι επειδή, ως γνωστόν, συμφωνία με τον καιρό δεν υπέγραψε ποτέ κανείς, οσονδήποτε επιφανής κι αν ήταν, αυτοανακηρυχτήκαμε σε χώρα υπάκουων ξεγελασμένων και καλέσαμε τον Πάπα στη Λέσβο. Με παραστάτες Πατριάρχη κι Αρχιεπίσκοπο. Και έτσι δικαιωθήκαμε όσοι ελάχιστοι καχύποπτοι, και μάλιστα χωρίς την άδεια της «ΕΣΗΕΑ», αναρωτιόμασταν το Σεπτέμβρη του 2014 τι συζήτησε ο ποντίφιξ στο Βατικανό με τον «ακτιβιστή» Αλέξη, όπως μας πληροφορούσε μια βδομάδα μετά το παντοδύναμο κρατίδιον - έδρα της Αγίας και μη, Δύσης...
Στη Λέσβο λοιπόν, υπό τον μανδύα του τρομοκρατικού ρίγους που προξενούν οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές, όταν μάλιστα συμπίπτουν και με θηριώδεις, ελέγξιμες όμως, παναμέζικες διαρροές, δηλαδή σ' ένα καυτό σημείο (hot spot) μεταξύ κολασμένων ακτών που υποδέχονται σκυλοπνιγμένους και υπεράκτιων εταιρειών που φιλοξενούν κεφάλαια - κυνηγούς φοροπαραδείσων, θα εμπεδωθεί η κυριαρχία της Χριστιανικής Ευρώπης έναντι της Ισλαμικής Απειλής!!!

Αυτό το «επικοινωνιακό» καθόλου πυροτέχνημα έχει σημασία τόσο μεγάλη που δεν την βλέπει κανείς εύκολα. Είναι, κι όταν θα φανεί θα είναι αργά, η σφραγίδα νομιμοποίησης στις λαϊκές συνειδήσεις τού κόσμου ολάκερου, του νέου αγκυλωτού σταυρού, της σβάστικας του 21ου αιώνα. Που όπως και στον εικοστό, δεν θα αιματοκύλαγε την Οικουμένη χωρίς την ανοχή ή και την έμπρακτη συνδρομή των θρησκευτικών πολυεθνικών εταιρειών - ιδρυμάτων. Μέσα σε λίγες ώρες, το Αιγαίο θα γίνει κάτι σαν έδρα ενός ακόμη φαλαγγίτικου Opus Dei, με τέτοια γκλαμουριά και ταπεινότητα, που θα σκεπάσει κάθε σκοτεινή δραστηριότητα αναρίθμητων των άλλων ΜΚΟ, που δρουν απ' άκρο σ' άκρο του φερόμενου ως πολιτισμένου κόσμου. Μετά, το όσκαρ θα ωχριά και θα μας περισσεύει.
Ρισκάρω την εκτίμηση πως η επίσκεψη μας «φυτεύτηκε» από κτηματομεσίτες και τσακάλια του διεθνούς κοντραμπάντου μεγέθους ενός Σόρος τουλάχιστον. Εξασφαλίζει δε πολλά σε πολλούς ενδιαφερόμενους, μη συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών. Για παράδειγμα, θα διευρύνει τα... πνευματικά σύνορα τόσο ώστε να θεωρείται ευλογία η παρουσία εθνικών και πολυεθνικών στρατών στο εσωτερικό των χωρών, για την αστυνόμευση της ειρήνης και της τάξης. Θα διατηρήσει κι ενδεχομένως υποδαυλίσει τη συσπείρωση απολιτικοποιημένων μαζών «στη σύγκρουση των πολιτισμών». Ετσι ώστε ο λυσσαλέος ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός να μετακινεί και να καίει θηριώδη κεφάλαια, πάνω στα κομμένα κεφάλια εκείνων των κρίσιμων πληθυσμιακών θυλάκων, όπου δηλαδή ο διαχωρισμός σε εθνοεπιβιωτικούς και διεθνοαλληλέγγυους κρύβει τις μαύρες τρύπες - εδάφη καλλιέργειας τοπικών χιτλερίσκων. Στη μεγάλη εικόνα λοιπόν, η χώρα που δεν μπορεί να φυλάξει τα... ευρωπαϊκά σύνορα, φυλάει μια επίσκεψη - αστραπή του Πάπα! Ετσι στήνονται οι εξουσιαστικές οφσόρ των εντυπώσεων. Με αφορμή τις «αποθήκες ψυχών», η «χειραγώγηση των ψυχών» είναι καπιταλιστική υπεραξία που δύσκολα καταχωρίζεται στα κέρδη, αλλά πολύ εύκολα ανιχνεύεται στο κόστος εξαθλίωσης των λαών.
Τις μέρες που θα κρίνονται, πιθανόν μεγαλοβδομαδιάτικα, οι χαριστικές βολές των μνημονίων με τέως δεξιό και νυν αριστερό «πρόσημο», η Λέσβος θα έχει ήδη εικονογραφήσει την αναδιάταξη συμφερόντων της νέας τάξης καπιταλιστικών πραγμάτων. Και θα προειδοποιεί κι όλα τα exit σχήματα, όπως Αργεντινή, που κατοχύρωσε τα Φόκλαντ, αφού αποφάσισε να πληρώσει τα χρέη της, βλέποντας τη Βρετανία να εφευρίσκει το δικό της χρηματοπιστωτικό (filioque) σχίσμα «εκκλησιών». Ασε που θα κρίνει και με το φωτογραφικό της αποτύπωμα τον ντόπιο ανασχηματισμό μετά φόβου θεού... Ανατολικό Ζήτημα, Δυτικού Μετώπου και ουδέν νεώτερον περί της τρέχουσας τραγωδίας. Μεγαλεία!

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger