Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αναμονή και ανησυχία στη Σκόπελο για τις αποζημιώσεις Αναμένουν επτά μήνες ~ Ακόμη να φανούν οι αποζημιώσεις



Εντείνεται η ανησυχία των πληγέντων της Σκοπέλου, οι οποίοι ζητούν νέα συνάντηση με την κυβέρνηση
Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται επτά μήνες μετά τη θεομηνία οι πληγέντες της Σκοπέλου, αναμένοντας να δοθούν από την πολιτεία τα χρήματα που προορίζονται για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ η νέα σεζόν βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.
Στο μεταξύ, οι πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου, επιδιώκουν εκ νέου συνάντηση με τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουν, για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που τους απασχολούν.

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον οικιακό εξοπλισμό 37 δικαιούχων της Σκοπέλου παραμένει μέχρι στιγμής αίτημα το οποίο ζητά άμεσα λύση.
Στο μεταξύ, διανεμήθηκε το ποσό των 7.500 ευρώ σε δώδεκα άτομα, ενώ δεν έχει δοθεί ακόμη εντολή από το υπουργείο Εργασίας στο δήμο Σκοπέλου, προκειμένου να διατεθεί στους δικαιούχους το ποσό των 106.333 ευρώ που έχει εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο, για το συγκεκριμένο σκοπό.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ανέφερε ότι επικρατεί έντονη ανησυχία στον τοπικό πληθυσμό, καθώς δεν έχουν δοθεί ακόμη οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους, παρά το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί τα χρήματα. «Μόλις λάβουμε τη σχετική εντολή από το υπουργείο, θα τα διαθέσουμε άμεσα στους δικαιούχους» επισημαίνει ο ίδιος.
Ανάλογη είναι η εικόνα και από την πλευρά των πληγέντων επαγγελματιών, οι οποίοι αναμένουν το ΦΕΚ που θα δώσει το «πράσινο φως» για την καταβολή των αποζημιώσεων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου των πληγέντων επαγγελματιών της Σκοπέλου, Γιώργος Σκλάβος, υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι το ζητούμενο είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες από το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ο κ. Σκλάβος σημειώνει παράλληλα ότι βασικό αίτημα των πληγέντων επαγγελματιών παραμένει η θέσπιση ειδικών ελαφρύνσεων, που θα τους επιτρέψουν να ορθοποδήσουν μετά τις καταστροφικές επιπτώσεις της θεομηνίας που έπληξε το νησί τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Οι πληγέντες επαναφέρουν τα αιτήματα που είχαν διατυπώσει προ καιρού, αναμένοντας, ειδικότερα, απάντηση για το θέμα της προσωρινής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ. Οι πρώτες ενδείξεις ανοίγουν παράθυρο ελπίδας αλλά το ζητούμενο είναι να αποφανθούν θετικά και οι θεσμοί.
ΓΛ. ΥΔΡ.
 http://www.taxydromos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger