Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Τελικά σε αυτή τη χώρα, ΔΕΝ θα πούμε ΠΟΤΕ τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν θα πάψουμε ΠΟΤΕ να παίζουμε με τις λέξεις «φτιασιδώνοντας» με αυτό τον τρόπο ακόμα και τις χρόνιες παθήσεις….
Εδώ και μέρες παρακολουθώ τον θόρυβο και τα διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με μια «ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ», μιλώ συνέχεια με ασθενείς που πάσχουν από τη συγκεκριμένη πάθηση – κατάρα, και έχω ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙ όπως και εκείνοι, με το γνωστό «παιχνίδι» που παίζεται εδώ και χρόνια.
Το παιχνίδι, είναι το να βαφτίζουμε κάποια ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ….

Και είναι βρώμικο παιχνίδι, γιατί δίνει ψεύτικες ελπίδες στους ασθενείς που πάσχουν από αυτή την «ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ» κατά τους γιατρούς πάθηση, και τους προσγειώνει στην ΙΔΙΑ πραγματικότητα (της προ θεραπείας) ΑΝΩΜΑΛΑ..
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΛΕΣ ΑΓΩΓΕΣ. ΜΑΚΑΡΙ να έβγαινε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, για να ανακουφίσει τους ανθρώπους που τυραννιούνται από την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, και τις διάφορες ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ που λαμβάνουν με τις όποιες ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ τους….
Ας δούμε το άρθρο….
«Νέα θεραπεία για την πολλαπλή σκλήρυνση
Η πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη βήτα-1α εντάχθηκε πρόσφατα στη θετική λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων, μετά την έγκρισή της για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση, την πιο συχνή μορφή της νόσου που αντιπροσωπεύει το 85% των περιπτώσεων. Χορηγείται υποδορίως μία φορά ανά δύο εβδομάδες, με μια νέα έτοιμη προς χρήση συσκευή αυτοχορήγησης.
Η πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη έχει αποδείξει κλινικά πως συμβάλλει στη σημαντική βελτίωση καίριων παραμέτρων της νόσου, όπως είναι οι υποτροπές, οι βλάβες του κεντρικού νευρικού συστήματος και ο κίνδυνος εξέλιξης της αναπηρίας, ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο καθηγητής Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Β’ Νευρολογικής Κλινικής, του Κέντρου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ΑΧΕΠΑ, Νικόλαος Γρηγοριάδης.
«Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει η πεγκιντερφερόνη βήτα-1α σε συνδυασμό με το λιγότερο συχνό δοσολογικό σχήμα, προσδίδει στον ασθενή ελευθερία και ανεξαρτησία να πραγματοποιεί τις επαγγελματικές και λοιπές δραστηριότητές του», ανέφερε ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος, διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
Η πολλαπλή σκλήρυνση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης αυτοάνοση νόσος που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και οπτικά νεύρα και μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία. Εμφανίζεται κυρίως σε νεαρούς ενηλίκους μεταξύ 20-40 ετών και προσβάλλει τις γυναίκες πιο συχνά απ’ ό,τι τους άνδρες.
«Επηρεάζει τους ασθενείς σε μια πολύ δυναμική ηλικία, γι’ αυτό και είναι κρίσιμο να μπορούν να παραμένουν δραστήριοι και να έχουν ποιότητα ζωής σε βάθος χρόνου. Η διαρκής διεύρυνση των θεραπευτικών επιλογών για τους Έλληνες ασθενείς που ξεπερνά πλέον τις 10 θεραπείες, μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο της καλύτερης διαχείρισης της πολλαπλής σκλήρυνσης και της εξατομίκευσης της θεραπείας», τόνισε ο διευθυντής του Ιατρικού Τμήματος της Genesis Pharma, νευρολόγος Γιώργος Καραχάλιος.
Τα συμπτώματα της νόσου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να είναι ήπια, όπως μούδιασμα στα άκρα, ή σοβαρά, όπως παράλυση ή απώλεια της όρασης. Η εξέλιξη, η σοβαρότητα και τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης είναι απρόβλεπτα και διαφέρουν σε κάθε ασθενή. Η νόσος επηρεάζει περισσότερους από 2,3 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 600.000 πάσχοντες στην ΕΕ. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση περίπου 12.000 ασθενείς.
Την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και έναρξης της θεραπευτικής αγωγής επισήμανε ο κ. Παπαθανασόπουλος, κάνοντας λόγο «για προφυλακτική θεραπεία άπαξ και ξεκινήσει η νόσος», ενώ ο κ. Γρηγοριάδης, τόνισε ότι «η εισαγωγή της θεραπείας πρέπει να γίνεται πριν το σύμπτωμα εδραιωθεί, ώστε να διασφαλιστεί ο καλύτερος έλεγχος της ασθένειας».»
Πηγή: newsbeast.gr
Όπως βλέπετε, γίνεται λόγος για «ΕΛΕΓΧΟ» της ασθένειας, και ΟΧΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Ένα ακόμα σκεύασμα για τα «δωρεάν πειραματόζωα», τους ασθενείς με ΣΚΠ, το οποίο θα μπει ΚΑΙ ΑΥΤΟ στην κυκλοφορία μαζί με όλα τα άλλα για να ελέγχει την πάθηση, να «καθυστέρει ΚΑΙ ΑΥΤΟ την εξέλιξη της», όχι όμως να την θεραπεύει.
Γνωρίζω φίλοι μου ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον ΓΟΛΓΟΘΑ που ανεβαίνουν οι ασθενείς με ΣΚΠ, τις περιπέτειες τους από τις διάφορες αγωγές, και την ΕΛΠΙΔΑ που όλο και πλησιάζει, αλλά και απομακρύνεται, για την Θεραπεία της πάθησης.
Και εδώ, να τονίσω για ακόμα μια φορά αυτό που φωνάζω συνέχεια, όταν γράφω για τα ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΚΠ, και που  αναφέρεται στο άρθρο , πως δηλαδή «Η εξέλιξη, η σοβαρότητα και τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης είναι απρόβλεπτα και διαφέρουν σε κάθε ασθενή.».
Καλό θα είναι όταν θα ξαναμιλήσουμε για ΘΕΡΑΠΕΙΑ, να πρόκειται για Θεραπεία.
Καλό θα είναι επίσης, αυτοί που στελεχώνουν τις επιτροπές των ΚΕΠΑ, να συνειδητοποιήσουν πως οι Ασθενείς με την πάθηση αυτή που καλούνται να εξετάσουν, είναι πολύ «ειδικές περιπτώσεις», πάσχουν από μια πάθηση που ΞΕΓΕΛΑ ακόμα και τους πιο έμπειρους, πόσο δε μάλλον όλους εκείνους που ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη πάθηση.
ΘΑ επανέλθω…..

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger