Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Oι τράπεζες κατάσχουν το Mega και βάζουν επικεφαλής τον Φιλιππόπουλο

Ολα τα μεγάλα ΜΜΕ περνάνε στις τράπεζες

Eνα πολύ ενδιαφέρον σενάριο για την τύχη του Mega από το liberal.gr.
Σύμφωνα με αυτό οι τράπεζες κατάσχουν το Mega και τοποθετούν επικεφαλής τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο!
Εάν το σενάριο επαληθευθεί σε μικρό χρονικό διάστημα πολλά μεγάλα ΜΜΕ, που χρωστάνε ιλιγγιώδη δάνεια, θα περάσουν στην διαχείριση των τραπεζών.
Τι θα συμβεί με το Mega; Οι μέτοχοι διστάζουν να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου και οι τράπεζες ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση. Αν αυτό τελικά συμβεί, θα έχουμε ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο! Οι ημι – κρατικές τράπεζες θα ελέγχουν ένα τηλεοπτικό κανάλι, την άδεια του οποίου θα απειλεί να πάρει η κυβέρνηση!

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να αναστείλει την διαπραγμάτευση της μετοχής του Mega στο Χρηματιστήριο. Η αλήθεια είναι ότι το θυμήθηκε με μία σχετική καθυστέρηση. Όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε! Αλλά ποιος ασχολείται στις μέρες μας με τέτοιες λεπτομέρειες…
Οι μέτοχοι του Mega θα έπρεπε να έχουν βάλει εδώ και καιρό στην εταιρεία 15 εκ. ευρώ. Αυτό δεν συνέβη μέχρι και σήμερα και η εταιρεία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στα χέρια των πιστωτών της! Το προηγούμενο σενάριο ήθελε τους κκ Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα να καλύπτουν την αύξηση κεφαλαίου, εφόσον δεν συμμετείχε -που δεν συμμετείχε- ο κ. Ψυχάρης του ΔΟΛ. Οι δύο μεγαλομέτοχοι, μάλιστα, θα έβαζαν στην εταιρεία δυο νέους μετόχους. Η μεν πλευρά Βαρδινογιάννη τον κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλο των Αττικών Εκδόσεων και η δε πλευρά Μπόμπολα τον κ. Δημήτρη Μάρη της 24 Media.
Η κατάσταση άρχισε να περιπλέκεται από την στιγμή που ο κ. Μπόμπολας έβαλε στο τραπέζι τις οφειλές που έχει το Mega προς τις δικές του εταιρείες παραγωγής! Και στο σημείο αυτό ακριβώς άρχισαν οι όποιες επιπλοκές.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει μέχρι αύριο κάποιου είδους συμφωνία μεταξύ των μετόχων. Τα χρονικά περιθώρια, πάντως, έχουν εξαντληθεί και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγει σε αυτή την φάση κάποιος λαγός από το καπέλο. Αν υπάρχει, λοιπόν, περιθώριο αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί στην θέληση της μιας από τις δύο πλευρές να συνεχίσει, έστω και μόνη, την περιπέτεια ενός τηλεοπτικού σταθμού με πολλές υποχρεώσεις στις τράπεζες και με ένα αβέβαιο μέλλον, λόγω της διαμάχης για τις τηλεοπτικές άδειες.
Οι τράπεζες θα πρέπει μέχρι την Πέμπτη να έχουν πάρει θέση για να προστατεύσουν την περιουσία τους! Στην αγορά ακούγεται όλο και πιο πολύ το ενδεχόμενο να αναλάβουν την λειτουργία του σταθμού και να τον αναθέσουν σε έναν ικανό διαχειριστή. Και περισσότερο απ’ όλα ακούγεται το όνομα του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου. Αλλά το πρόβλημα σε μία τέτοια περίπτωση είναι ότι το κανάλι θα πρέπει να εξασφαλίσει νέα τηλεοπτική άδεια! Πως θα συμβεί αυτό με ένα τέτοιο καθεστώς λειτουργίας; Εκτός κι αν δούμε τις ημι – κρατικές τράπεζες ναι πλειοδοτούν στον διαγωνισμό του κ. Παππά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger