Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Οι εκπομπες των κολλητων Οι δημοσιογράφοι χρεοκόπησαν το Mega

Eίναι πλέον μια χαμένη υπόθεση όποιος επιχειρηματίας και εάν προστεθεί στην μετοχική του σύνθεση


Γιατί το Mega βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας; Γιατί δεν έγινε ένα πραγματικά μεγάλο κανάλι; Γιατί έφτασε να χρωστάει ένα σκασμό εκατομμύρια ευρώ και η τύχη του να εξαρτάται πλέον από την ανοχή των τραπεζών ή από τις όποιες φιλοδοξίες νέων υποψήφιων μετόχων;
Η εύκολη και λαϊκίζουσα απάντηση είναι ότι φταίνε οι μεγαλομέτοχοί του. Μήπως όμως θα πρέπει να πέσει φως και στις ευθύνες των δημοσιογράφων, ρεπόρτερς, παρουσιαστών αλλά και στελεχών του καναλιού. Κι αυτό γιατί δεν ήταν ο Μπόμπολας και ο Βαρδινογιάννης αυτοί που παρουσίαζαν τις εκπομπές, τα δελτία ειδήσεων, τα πρωινάδικα. Δεν ήταν οι ιδιοκτήτες του καναλιού εκείνοι που αξιολογούσαν τις ειδήσεις. Ηταν οι δημοσιογράφοι εκείνοι που στο τέλος της μέρας όφειλαν να βάζουν την σφραγίδα τους σε ένα κανάλι που διατηρούσε επί μακρόν πολυπληθές δημοσιογραφικό δυναμικό.

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Ο Μπόμπολας ξέρει από κατασκευές και ο Βαρδινογιάννης από πετρέλαια. Τα του Mega ήταν δουλειά των δημοσιογράφων. Οι δημοσιογράφοι λοιπόν δεν μπορούν να βγαίνουν από το κάδρο των ευθυνών τους για την χρεοκοπία της επιχείρησης. Εβαλαν και οι δημοσιογράφοι μέσα από την ανεπάρκειά τους πλάτη στο “επίτευγμα”. Ειδικά οι πλέον προβεβλημένοι που μετέτρεψαν τις εκπομπές τους σε παρεούλα κολλητών. Διαρκώς τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα χτυπούσαν κάρτα στις πολιτικές-ενημερωτικές εκπομπές του καναλιού-μέχρι παρεξηγήσεως. Τι κι αν η βουλή είχε 300 βουλευτές; Μόνο οι 20-30 ήταν οι μονίμως προσκεκλημένοι των παρουσιαστών του Mega. Tι κι αν υπάρχουν χιλιάδες δημοσιογράφοι στη χώρα; Μόνο μια χούφτα δημοσιογράφων καλούνταν στις εκπομπές του Mega ώστε να μπορούν οι παρουσιαστές του να χαρακτηρίζουν τους υπολοίπους “περιθωριακούς”, “εκβιαστές του διαδικτύου”-(την στιγμή που στο διαδίκτυο είναι πλέον οι πάντες) και πάει λέγοντας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δημοσιογράφοι εκεί έξω που διατηρούν φιλία δεκαετιών με τους μεγαλομετόχους του καναλιού και να μην έχουν προσκληθεί ούτε μία φορά σε εκπομπή του Mega.
Kι όμως είναι!
Στη χρεοκοπία του Mega έχουν τεράστια συμβολή οι δημοσιογράφοι του καναλιού. Οπως και τα στελέχη του ψυχαγωγικού τομέα για το αντίστοιχο τμήμα.
Το Mega είναι μια χαμένη υπόθεση όποιος επιχειρηματίας και εάν προστεθεί στην μετοχική του σύνθεση. Το λέμε αυτό γιατί και τα ονόματα των επενδυτών που ακούγονται ως υποψήφιοι να εισέλθουν στο μετοχικό σχήμα δεν κουβαλάνε μαζί τους παρά τις αυλές των δημοσιογράφων που τούς δοξάζουν. Ετσι δεν γίνεσαι BBC- ώστε να κερδίσεις τις πιο μεγάλες ηλικίες- μια και τους νέους θεατές τούς έχεις χαμένους από tablet.
Το Mega είναι και θα παραμείνει ένα σήριαλ χρεοκοπίας των δημοσιογράφων. Η μόνη λύση είναι να κρατικοποιηθεί όπως το Μέγαρο Μουσικής και να κάνει παρέα στην ΕΡΤ με τους 2οοο εργαζόμενους και την αντίστοιχη τηλεθέαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger