Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Κατέστρεψαν μνημείο του ΕΑΜ στη Νιγρίτα Σερρών

Άγνωστοι κατέστρεψαν, χθες το βράδυ, το μνημείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στη θέση Τάσιουλουκ στη Νιγρίτα Σερρών.

AdTech Ad

  Το μνημείο που στήθηκε προς τιμή των μαχητών του 19ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ που έπεσαν στη μάχη αυτή πολεμώντας τους Γερμανούς ναζί τις τελευταίες μέρες του πολέμου (14/9/1944). Η μάχη ήταν νικηφόρα και από τις πιο σημαντικές της περιοχής. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι όταν ο λαός θέλει, μπορεί να νικήσει και τον πιο δυνατό αντίπαλο. Στην προκειμένη περίπτωση τον ναζισμό.
Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ΣΕΡΡΩΝ καλεί όλο το λαό να απομονώσει ακόμα περισσότερο αυτά τα φασιστικά στοιχεία. Το λαϊκό κίνημα έχει και τη θέληση και τη δύναμη να το πετύχει αυτό.

  "Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι τέτοιου είδους πράξεις θα αλλοιώσουν τα αισθήματα του λαού για τους αγώνες του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ και ΔΣΕ. Με τέτοιες πράξεις μόνο την αδυναμία και τον απομονωτισμό τους τονίζουν. Αυτόν που στην ουσία πάλι η λαϊκή πάλη επέβαλε και στις μέρες μας και με την αντίστασή της κατάφερε να τους πετάξει έξω από εκδηλώσεις μνήμης, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο όσων ήθελαν να τους καλούν. Τέτοιες πράξεις τους, ανανδρίας, θυμίζουν σε όλους ότι αυτοί ούτε τότε, ούτε ποτέ ήταν με το λαό αλλά αντίθετα ήταν δοσίλογοι, συνεργάτες των ναζί. Το ίδιο και σήμερα. Και θέλουν να μας το θυμίζουν. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ιστορία που γράφτηκε με αίμα και αγώνες δε σβήνεται με βανδαλισμούς μνημείων γιατί κυκλοφορεί στο ζωντανή πλέον στο λαό και δε χάνεται. Είναι μέρος της ζωής του και συνεχίζει τον αγώνα του".
(Πηγή: serreslife)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger