Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Στην θάλασσα το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου Ξεκίνησε τα ταξίδια του φέτος τον Αύγουστο θά ἔρθει και στο λιμάνι της Σκοπέλου τον βαθιά στον καλόγερο

Στην θάλασσα το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Το «Harmony of the Seas» με τα 16 καταστρώματα έφυγε από την Ναζέρ της Δυτικής Γαλλίας

Το «Harmony of the Seas», η «Αρμονία των Θαλασσών» επί το ελληνικότερον, είναι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο και μόλις ξεκίνησε τα ταξίδια του, έστω και δοκιμαστικά, περίπου δύο μήνες προτού παραδοθεί στην πλοιοκτήτρια εταιρία και υποδεχθεί τους πρώτους του «επίσημους» επιβάτες.

Ξεκίνησε χθες από την Ναζέρ της Δυτικής Γαλλίας και θα ταξιδέψει για τρεις ημέρες. Το πλοίο - μαμούθ κόστισε συνολικά 1 δισ. ευρώ και ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2013. 

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην προκυμαία για να παρακολουθήσουν τον απόπλου του πλοίου μεγέθους 120.000 τόνων, με τα 16 καταστρώματα, ενώ χρειάστηκαν 16 ρυμουλκά πλοιάρια για να το ρίξουν στο νερό.

Περί τα 500 άτομα, κυρίως το πλήρωμα αλλά και αξιωματούχοι της εταιρίας που το κατασκεύασε, προμηθευτές και μηχανικοί, είναι οι πρώτοι του επιβάτες.

Το πλοίο έχει ύψος 70 μέτρα και μήκος 362 μέτρα και μπορούσε κανείς να το δει από μίλια μακριά.

Όταν το κρoυαζιερόπλοιο τεθεί κανονικά σε λειτουργία θα διαθέτει προσωπικό 2.000 ατόμων και θα μπορεί να υποδεχθεί 6.000 επιβάτες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger