Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ξενοδόχοι: Να μην έρθουν και να μη μείνουν πρόσφυγες στο λιμάνι του Βόλου που ταξιδεύουν τουρίστες για τα νησιά Σκιάθο Σκόπελο Αλόννησος

Επιστολή με την οποία ζητούν να αποτραπεί οποιαδήποτε σκέψη για εμπλοκή του λιμανιού του Βόλου στις μετακινήσεις προσφύγων και ια πιθανή διανομή τους στις εγκαταστάσεις του, απέστειλε προς ον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομίας και τους αναπληρωτές υπουργούς Τουρισμού και Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.
Όπως αναφέρει «από τον τοπικό τύπο πληροφορηθήκαμε για την πιθανή έλευση προσφύγων και προσωρινή εγκατάσταση τους στο λιμάνι του Βόλου. Αν ευσταθεί αυτή η εικασία, η στρατηγική της κυβέρνησης για τη δημιουργία hot spot σε μη τουριστικούς προορισμούς, προφανώς παύει πλέον να ισχύει».

Οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι ένας τουριστικός προορισμός όπως είναι ο Βόλος και το Πήλιο, θα πληγεί ανεπανόρθωτα. Ήδη το τουριστικό ρεύμα ενόψει καλοκαιριού έχει επηρεαστεί αρνητικά και αν συνεχιστεί το φαινόμενο αυτό και στο προσεχές χρονικό διάστημα, η ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη. Τόσο η περιοχή του Βόλου όσο και του Πηλίου έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στον οδικό τουρισμό των Βαλκανίων και η δραματική κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, είναι άκρως αντιτουριστική. «Η πιθανή εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι στο Βόλου θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για την περιοχή μας», τονίζει.
Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της στους πρόσφυγες, που είναι συνάνθρωποι μας και επιβάλλεται να τους προσφέρουμε την μέγιστη δυνατή βοήθεια μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν. Πέρα όμως από την αλληλεγγύη, πρέπει να αναλογιστούμε και τη δυναμική της τουριστικής εικόνας που έχει η χώρα προς το εξωτερικό. Ένα λιμάνι με πρόσφυγες είναι μια αποτρεπτική εικόνα για τους επισκέπτες της περιοχής που μεταβαίνουν στα νησιά της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου αλλά και για τους επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη του Βόλου, τονίζουν οι ξενοδόχοι.
Καταλήγοντας ζητούν να αποτραπεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εμπλοκής του λιμανιού του Βόλου στις μετακινήσεις προσφύγων καθώς και πιθανή διαμονή τους στις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger