Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Θα βγούμε από την απομόνωση; Κρουαζιέρα από τα Μουδανιά ίσως και σύνδεση με Βόρειες Σποράδες

Η έξοδος από την απομόνωση είναι το ζητούμενο για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Θεσσαλονίκη. Μόνο που φαίνεται να βγαίνουμε από αυτή την απομόνωση μέσω της ... κρουαζιέρας.

Συγκεκριμένα την έναρξη δρομολογίων μονοήμερης κρουαζιέρας ανακοίνωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη η εταιρία "Υδραϊκή" με τη χρήση του πλοίου "Άννα Μαρού". Το πλοίο θα ξεκινά μονοήμερες κρουαζίερες για Σκιάθο και Σκόπελο σε επτά ημέρες από σήμερα από το λιμάνι των Μουδανιών.

Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά και μια τέτοια κρουαζιέρα που θα ξεκινά στις 7 το πρωί θα μεταβαίνει στις 11 και μισή στη Σκιάθο όπου μετά από δύο ώρες στάση θα φτάνει μία ώρα μετά στη Σκόπελο.


Οι μονοήμερες κρουαζιέρες υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο να δίνουν και τη δυνατότητα να μένει ο επιβάτης σε κάποιο από τα νησιά το βράδυ -stop over.

Στα σχέδια της εταιρίας ανακοινώθηκε όμως πως είναι η δρομολόγηση δύο ταχυπλόων σκαφών που η εταιρία αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιεί σε κάποια γραμμή με κανονικά δρομολόγια. Η κίνηση θα γίνει εφόσον οικονομική μελέτη που θα κάνει η εταιρία δείξει πως αυτό είναι αποδοτικό χρηματοοικονομικά.

Το πλοίο είναι χωρητικότητας 800 επιβατών, ταξιδεύει με ταχύτητα πλεύσης 15 κόμβους, ενώ υπάρχει 40μελές πλήρωμα με τη μονοήμερη κρουαζιέρα να κοστίζει 70 ευρώ το άτομο συμπεριλαμβανομένου του φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger