Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Εγκλωβίζονται οι μετανάστες στην Ελλάδα: Χιλιάδες μπαίνουν, με το σταγονόμετρο βγαίνουν Το skopelosnews απο το 2011 ἔχει προβλέψη τή θά γίνει στήν Ειδομένη διαβάστε


Πάνω από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα στον Πειραιά

ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΔΩ ΤΟ 2011 http://skopelos-news.blogspot.gr/2011/06/6_08.html

Μάλιστα, το μεσημέρι το υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωνε πως η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά από τη πρωινή μαζική άφιξη μεταναστών και προσφύγων ομαλοποιήθηκε, προσθέτοντας πως «υπάρχει διαρκής συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, την Ελληνική Αστυνομία και τα συναρμόδια Υπουργεία».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η άφιξη 4.427 μεταναστών και προσφύγων οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Ανατολικό Αιγαίο το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα την απαγόρευση απόπλου των επιβατηγών πλοίων και την καθυστέρηση της ομαλούς μεταφοράς τους στο λιμάνι του Πειραιά.

«Δώσαμε 150 ευρώ για τρία άτομα και δεν μπορούμε να φύγουμε», λένε Σύροι στο protothema.gr


Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ένας άντρας από τη Συρία είπε ότι έφτασε το πρωί στον Πειραιά από τη Μυτιλήνη και πως σκοπός του είναι να φτάσει στη Γερμανία.

«Πληρώσαμε εισιτήριο για να πάμε στα σύνορα. Δώσαμε 95 ευρώ το άτομο για το πλοίο έως τον Πειραιά και για το λεωφορείο που θα μας πήγαινε στα σύνορα», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μας λένε ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά μαθαίνουμε από τις ειδήσεις ότι υπάρχει πολύς κόσμος στα σύνορα. Μας είπαν ότι πρέπει να περιμένουμε...».

«Μας είπαν ότι πρέπει να περιμένουμε στον Πειραιά», είπε ένας άντρας από τη Συρία


Οι πρόσφυγες περιμένουν στους χώρους έξω από το λιμάνι, την πύλη Ε2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger