Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Απεργία και συγκέντρωση ΠΑΜΕ


Μεγαλειώδης η απεργία στο Βόλο και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

            Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του Νομού ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ισοπεδώνει κατακτήσεις δεκαετιών στην κοινωνική ασφάλιση.


            Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τη μεγαλειώδη κινητοποίηση εργατών των βιομηχανιών, υπαλλήλων, άνεργων και συνταξιούχων που πλημμύρισαν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Πρόκειται μακράν για την πιο μαζική και εντυπωσιακή συγκέντρωση των τελευταίων πολλών χρόνων, με την ελπιδοφόρα συμμετοχή νέων εργατών, εργαζομένων και ανέργων.
Ενσωματωμένη εικόνα 1

            Η πορεία του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν αγωνιστές αγρότες από τη Ζαγορά και το μπλόκο του Αερινού με μαζικό μπλοκ, βάζοντας στην κεφαλή συμβολικά μερικά αγροτικά αυτοκίνητα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν τα αγροτικά αυτοκίνητα είχαν στρίψει και βρίσκονταν στην Αναλήψεως, η κεφαλή της πορείας έφτανε στην Αναλήψεως ενώ το τέλος της πυκνής συγκέντρωσης ήταν πριν τη Γαλλίας (χάρτης).

            Σήμερα στάλθηκε μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο! Να πληρώσει το κεφάλαιο! Υποχρεωτική και δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους!

            Καλούμε τις επόμενες μέρες, από αύριο κι όλας να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γραφείο, κάθε λαϊκή γειτονιά, κάθε μαγαζί και χωριό να γίνει οργανωμένος πυρήνας, να δυναμώσει το λαϊκό ποτάμι για να μπει φρένο στη νέα επέλαση κεφαλαίου – κυβέρνησης, για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας, να ανοίξει δρόμος προοπτικής που στο επίκεντρο θα είναι ο λαός και οι ανάγκες του.

            Συνεχίζουμε πιο δυνατά και δυναμικά.  Η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση μας δίνει δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger