Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Η Βόρεια Κορέα ενημέρωσε επισήμως για την εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα

kim-jong-un-650
Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ ενημέρωσε και επισήμως για τις προθέσεις του να εκτοξεύσει πύραυλο στο διάστημα, εντείνοντας τις ανησυχίες των δυτικών χωρών, ένα μόλις μήνα μετά τη δοκιμή της βόμβας υδρογόνου, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του ΟΗΕ.
Η Βόρεια Κορέα ενημέρωσε με επίσημο έγγραφό της τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ναυτιλίας για την εκτόξευση δορυφορικού πυραύλου, υποστηρίζοντας ότι η αποστολή αφορά καθαρά επιστημονικούς λόγους. Σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη, η εκτόξευση του πυραύλου θα γίνει στο διάστημα μεταξύ 8 και 25 Φεβρουαρίου.

Πηγές, ωστόσο, από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, αναφέρουν ότι η Πιονγκγιάνγκ θα προβεί σε νέα δοκιμή πυραύλου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Με ψήφισμά του ο ΟΗΕ, έχει απαγορεύσει στη Βόρεια Κορέα τη χρήση οποιασδήποτε μορφής βαλλιστικών πυραύλων από το Δεκέμβριο του 2012, επιβάλλοντας κυρώσεις στην ασιατική χώρα. Εάν το σχέδιο της Πιονγκγιάνγκ προχωρήσει, θα πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες τον τελευταίο μήνα αναζητούν την παγκόσμια στήριξη, προκειμένου να επιβάλλουν περαιτέρω κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger