Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας



Μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου
Ζητά με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος
           
            Τη ανάγκη μεταστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου επισημαίνει με ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
            Η ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου είναι εγκατεστημένη εδώ και πολλές δεκαετίες σε ακίνητο που της έχει παραχωρηθεί στο κέντρο της πόλης, σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή. Οι αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες και η ιδιομορφία της περιοχής καθιστούν τη λειτουργία της υπηρεσίας στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης ακατάλληλη.
            Το Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου με την αρ. 408/2011 απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δύο συνεχόμενων οικοπέδων εμβαδού 4.466,08 τ.μ. αντιστοίχως, στην πολεοδομική ενότητα «Μαχαιρίτσα» της Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση. Η χωροθέτηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.

            Η παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπογράφηκε με την υπ’ αριθμ. 20723/19-1-2012 συμβολαιογραφική πράξη –πρόταση συνάψεως σύμβασης δωρεάς έκτασης προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης – Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, που μετεγράφηκε νομίμως στα βιβλία μετεγγραφών του Υποθηκοφυλακείου Βόλου στον τόμο 562 και αριθμό 98.
            Η αποδοχή της δωρεάς πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1052106/5064/Α0011/23-10-2012 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β 3071/21-11-2012). Να σημειωθεί ότι η αρμόδια διυπουργική επιτροπή είχε εγκρίνει την 1/9/2008 την ένταξη σε πρόγραμμα Σ.Δ.Ι.Τ. του έργου της ανέγερσης νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στο Βόλο.    
            Επιπροσθέτως, η πρόσβαση των ογκωδών Πυροσβεστικών οχημάτων από τους στενούς δρόμους του κέντρου της πόλης γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία. Ας μην ξεχνούμε ότι πρόκειται για ένα  κατ’ εξοχήν μηχανοκίνητο σώμα, με σημαντικό αριθμό οχημάτων, τα οποία πλέον αδυνατούν να στεγασθούν στο μικρό κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.  
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 
1.      Εάν προτίθεται να εξετάσει το ζήτημα της μεταστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger