Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση που μοίρασαν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ στα πληρώματα αλλοδαπών στη Γραμμή ΠΑΤΡΑ - ΙΤΑΛΙΑ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
4 Φλεβάρη 2016
Συνάδελφοι ναυτεργάτες,
          Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία που παλεύουν μέσα από  τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο κουαρτέτο (Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), των εφοπλιστών και γενικότερα του κεφαλαίου, πραγματοποιούν νέα 48ωρη Πανελλαδική Απεργία, στις 4 – 5 Φλεβάρη, σε όλες τις κατηγόριες πλοίων, απαιτώντας να μην καταθέσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, το οποίο βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και συνολικά στα δικαιώματά μας.

          Στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η μείωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, η εντατικοποίηση της δουλειάς των ναυτεργατών, η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, νέες περικοπές στην υγεία και την πρόνοια.
          Χαιρετίζουμε τους ναυτεργάτες που με την αγωνιστική καθολική συμμετοχή τους στην απεργία, εκφράζουν έμπρακτα τη θέλησή τους, για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.  
          Διδασκόμαστε από τους αγώνες και την ιστορία του ταξικού εργατικού κινήματος, να μη γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα. Αυτό που μας ενώνει είναι η πάλη μας ενάντια στο κεφάλαιο, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων οι ναυτεργάτες, οι εργάτες.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger