Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΟΥ Ρ.ΠΡΟΒΙΑ
Μόλις προχθές Τρίτη υπογράφηκε η διϋπουργική απόφαση για την κήρυξη της Σκοπέλου, ως πλημμυροπαθούς και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους 200 περίπου επαγγελματίες του νησιού.
Η Σκόπελος υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές από πρωτοφανή πλημμύρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης ανέφερε ότι οι πληγέντες επαγγελματίες θα λάβουν αρχικά το 30% του ποσοστού αποζημίωσης και στη συνέχεια θα διεκδικήσουν τα υπόλοιπα.
Επίσης, εκκρεμεί εκκρεμεί η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων και σε 37 νοικοκυριά που επλήγησαν από τη θεομηνία,, με ποσό που συνολικά ανέρχεται στις 120.000 €.

Κατολισθήσεις αποκομμένες οικογένειες
Νέες κατολισθήσεις σημειώθηκαν προ ημερών στο δρόμο στη θέση Σταυρός – Ράχες, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία και να έχουν αποκλειστεί περίπου 15 οικογένειες τα σπίτια των οποίων βρίσκονται στην περιοχή.
«Καθημερινά για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, πρέπει να κάνουν μία παράκαμψη 30 χλμ, για μία απόσταση που δεν ξεπερνά τα 2 χλμ.!», δήλωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου.
Για την αποκατάσταση του σημείου του δρόμου απαιτείται κονδύλι πάνω από 150.000 €, ενώ ο κ. Βασιλούδης ανέφερε ότι το σημείο είχε εντοπιστεί από μηχανικούς του ΤΕΕ, που έκαναν αυτοψία μετά τη θεομηνία, αλλά δεν μπορούσε να γίνει εκτίμηση ότι θα γίνονταν κατολισθήσεις.
Ήδη στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου, ενώ μηχανικοί έχουν ξεκινήσει τη μελέτη για το πώς θα στηριχθούν τα πρανή σε ένα σημείο που έχει μεγάλη κλίση και στην ουσία ο δρόμος «κρέμεται». Το φαινόμενο των κατολισθήσεων ξεκίνησε πριν πέντε ημέρες περίπου και είναι σε εξέλιξη.
Πηγή: magnesianews.gr