Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Περί Σφακιανάκη του Ηλεκτρονικού ο λόγος…

sfak
Από την Αρβανίτισσα
Καταρχήν να δηλώσω ότι τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω και επειδή δεν τον γνωρίζω δεν μπορώ να πω τίποτα για τις τυχόν δεξιότητες, ικανότητες, τις περγαμηνές ή το χαρακτήρα του.
Αν και στην αρχή με εντυπωσίασε η μετάθεση σου σε υπηρεσία «ψυγείο» όπως την λένε οι αστυνομικοί και που με μαθηματικό τρόπο οδηγεί αξιωματικούς της αστυνομίας στο σπίτι τους, εν τούτοις όμως ως μέλος οικογένειας αστυνομικών – αποστράτων και εν ενεργεία – μπορώ να πω ότι ήταν καθ΄όλα αναμενόμενη.

Βέβαια εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν περίμεναν ότι για τον ΣΦΑΚ (όπως τον αποκαλούν οι αστυνομικοί) θα έπεφτε τηλεφώνημα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού… Εντάξει Ραμποβίτσας δεν είναι, αλλά τις βόλτες στην άλλη άκρη τις έχει κάνει, ενώ έχει χειρισθεί και πασίγνωστες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν πρεσβείες και υπόγειες διαδρομές που έμειναν στην ιστορία.
Όμως η αλήθεια είναι ότι η αστυνομική οικογένεια γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αξιωματικοί της εκ του προοιμίου είναι «καταδικασμένοι σε ξαφνικά θάνατο» με τις τακτικές ή και τις έκτακτες κρίσεις. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι και ο ΣΦΑΚ κάπου στο βάθος του εγκεφάλου του – αν είναι νοήμων άνθρωπος – θα γνώριζε πολύ καλά ότι αυτή η μέρα θα ερχόταν.
Είτε φέτος είτε του χρόνου η αναβάθμιση ή η αποστρατεία είναι απλά μαθηματικά δεδομένη.
Μπορεί φέτος σχεδόν να κατάφερε να ξεπεράσει τον σκόπελο ΣΥΡΙΖΑ, όμως σίγουρα του χρόνου ή στην καλύτερη γι΄αυτόν το 2017 θα είναι σπίτι του. Είναι η μοιραία κατάληξη ΟΛΩΝ των Αξιωματικών ΟΛΩΝ των σωμάτων.
Ο ΣΦΑΚ είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτός σαν φυσικό πρόσωπο – αστυνομικός ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ σε πολλές  έρευνας. Μπορεί να υπέγραφε ο διοικητής της υπηρεσίας, αλλά σίγουρα δεν είχε την ενεργή συμμετοχή. Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτές γίνονται από ένα πολύ συγκεκριμένο team, το οποίο ο ΣΦΑΚ ανέδειξε, προώθησε και κάνει τη δουλειά του. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό ή ένα άλλο team αύριο μεθαύριο δεν θα κάνει ίσως και ακόμα καλύτερα τη δουλεία του.Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια περίεργη νεφέλη πάνω από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος… Καταρχήν η εμπλοκή της στον θέμα της κάρτας του πολίτη… Δευτερευόντως στο θέμα των sites που δημοσιεύουν Links με livestream ταινίες. Μετά και την τρίτη στη σειρά αποτυχημένη απόπειρα φίμωσης του γνωστού μας gamato, αλλά και αθωώσεις από υποθέσεις που τώρα εδώ και μερικούς μήνες εκδικάζονται και οι δικαστές δεν μπορούν να επιβάλουν κυρώσεις «λόγω αμφιβολιών» (και λογικό αν σκεφθείς ότι σήμερα υπάρχουν πάμφθηνα εργαλεία που μπορεί κάποιος να «φορτώσει» την ip χρήστη από την άλλη μεριά του κόσμου…) αλλά και «αντισυνταγματικότητας» των ποινικών διατάξεων, ιδιαίτερα αν η αστυνομία δεν καταφέρει να αποδείξει ότι το πορνογραφικό υλικό δεν χρησιμοποιήθηκε με σκοπό την πώληση ή τον διαμοιρασμό.
Για να το εξηγήσω αυτό…
Απ΄ότι διάβασα σήμερα σε τόπικ  φόρουμ που τον ΣΦΑΚ τον έχουν στη σέντρα, έχουν αρχίσει τα δικαστήρια να αθωώνουν περιπτώσεις με κατασχέσεις προιόντων παιδικής πορνογραφίας ακριβώς γιατί η ΔΗΕ δεν κατάφερε να αποδείξει ότι ο δράστης συμμετείχε ενεργά (στα γυρίσματα, την αναπαραγωγή ή και το διαμοιρασμό του/των επίμαχου/ων αρχείων και όχι ως απλός θεατής ταινίας σκληρού πορνό… Ουσιαστικά δλδ η ΔΗΕ συνελάμβανε του ανώμαλους  – παιδόφιλους, αλλά όχι αυτούς που δημιουργούσαν αυτού του είδους το πορνό ή τους πρωταγωνιστές τους…
Επανερχόμενη στο θέμα παρακολουθώντας τις δεκάδες ανακοινώσεις της ΔΗΕ εγώ που δεν είμαι και τόσο σχετική με θέμα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού μπορώ να καταλάβω ότι πράγματι ο άνθρωπος αυτός ήταν άνθρωπος των ΜΜΕ.
Κάθε μέρα και μια συνέντευξη, μια βράβευση, μια ημερίδα, μια εκπαιδευτική δραστηριότητα…
Σαν μάνατζερ μπορεί να είναι άριστος, το πιθανότερο, όμως όλοι κάποτε φθάνει η ώρα που η σύνταξη από την ενεργό δράση μπορεί να δώσει το εφαλτήριο να ξεπηδήσουν άνθρωποι που καιρό βρίσκονταν στη σκιά  (αν υπάρχουν τέτοιοι) ή να αναδειχθούν νέα πρόσωπα!
Ένα σενάριο που κυκλοφορεί έντονα Ο ΣΤΟΧΟΣ ότι ευθύνεται για την «αποπομπή» η σύλληψη των υβριστών των παλλικαριών μας στην Κίναρο, λυπάμαι αλλά ακόμα και το δικό μου συνωμοσιολογικό μυαλό, δυσκολεύεται να το χωνέψει, αλλά για λόγους ιδεολογίας οφείλω να παραδεχθώ ότι το εξετάζω και δεν το απορρίπτω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger