Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αισιοδοξία για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Αισιοδοξία για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Η δραστηριότητα στον τομέα της κρουαζιέρας αναμένεται να ανθίσει και το 2016 στην Ελλάδα.

Ένας παράγοντας που θα συνδράμει στην αύξηση των αφίξεων το τρέχον έτος είναι το γεγονός πως μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες επιλέγουν ως προορισμό τη χώρα μας αντί της Τουρκίας, η οποία πρόσφατα έχει πληγεί από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το πρόσφατο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη που άφησε πίσω του 10 νεκρούς Γερμανούς τουρίστες καταδεικνύει πως η ασφάλεια αποτελεί πλέον ύψιστη προϋπόθεση για την επιλογή ενός τουριστικού προορισμού.

Ένα παράδειγμα είναι αυτό της εταιρείας «MSC Cruises», η οποία ανακοίνωσε πως το κρουαζιερόπλοιο «Magnifica» δεν θα προσεγγίσει το 2016 τα τουρκικά παράλια. Αντίθετα, θα αγκυροβολήσει σε Πειραιά και Μύκονο.

Ανάλογη κίνηση είχε κάνει η «Crystal Cruises», που ενημέρωσε το επιβατηγό κοινό ότι θα αλλάξει το πρόγραμμα των δρομολογίων της, το οποίο περιελάμβανε επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και στο Κουσάντασι, εξαιτίας των «συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια».

Έτσι, το «Crystal Symphony» θα αγκυροβολήσει εφέτος σε ελληνικά λιμάνια (σ.σ.: Σούδα, Χανιά, Ύδρα, Ναύπλιο, Αθήνα) από τον Απρίλιο έως και τις αρχές Μαΐου.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεταστροφής που κάνουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προς όφελος της Ελλάδας είναι η απόφαση της «Norwegian Cruise Lines» να ακυρώσει όλα τα δρομολόγια πλοίων των θυγατρικών εταιρειών της («Regent Seven Seas Cruises» και «Oceania Cruises»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger