Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο Γιώργος

Ένας από τους πλέον διακεκριμένους ποινικολόγους της χώρας, έφυγε αιφνιδίως από την ζωή,
αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της μάχιμης δικηγορίας. Πρόκειται για τον δικηγόρο Γιώργο Αγιοστρατίτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία των 66 ετών το περασμένο Σάββατο, έπειτα από οξυ καρδιακό επεισόδιο, που υπέστη.

Μάχιμος δικηγόρος των Αθηνών ο εκλιπών είχε συνδέσει το όνομά του με μεγάλες ποινικές υποθέσεις που είχαν απασχολήσει επί μακρόν την κοινή γνώμη με πλέον εμβληματική αυτή της «17Ν». Στην πρωτοβάθμια δίκη για την υπόθεση αυτή – που «χαρτογραφήθηκε» ως η πρώτη μεγάλη δίκη για τρομοκρατία στην Ελλάδα - ο Γ. Αγιοστρατίτης είχε αναλάβει την υπεράσπιση του πολυτραυματία, τότε, Σάββα Ξηρού αλλά και των αδελφών του, επίσης κατηγορουμένων Χριστόδουλου και Βασίλη Ξηρού.

Ο εκλιπών προέρχονταν από το χώρο της Αριστεράς και είχε διατελέσει επί περίπου 20 χρόνια νομικός σύμβουλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αλλά και της εφημερίδας «Ριζοσπάστης». Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν το «πέρασμα» στη μάχιμη δικηγορία, μέσα από την οποία και τελικά έγινε ευρέως γνωστός, αναλαμβάνοντας ως επί το πλείστον υποθέσεις με ποινικό υπόβαθρο. Είχε άψογη γνώση υποθέσεων που αφορούν στον Τύπου και είχε αναλάβει με επιτυχία την υπεράσπιση πολλών εκπροσώπων των ΜΜΕ, σε διώξεις που είχαν υποστεί κατά την άσκηση του καθήκοντος τους.

Η είδηση του θανάτου, του Γιώργου Αγιοστρατίτη το περασμένο Σάββατο, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, μεταξύ των συναδέλφων του αλλά και των μελών της οικογένειάς του. Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο νομικό κόσμο της χώρας τόσο για την ευγένειά του και την σοβαρότητά του όσο και για την απόλυτη προσήλωση στην άσκηση των καθηκόντων του.

Δικηγόρος με γνώσεις και πλούσια εμπειρία δεν άφηνε ποτέ αβοήθητους τους νεώτερους κυρίως συναδέλφους του, που του ζητούσαν τις νομικές του γνώσεις. Ήταν άνθρωπος χαμηλού προφίλ, με ήθος και υψηλές αξίες που οραματίζονταν και υλοποιούσε την άσκηση της μάχιμης δικηγορίας μόνο μέσα στις δικαστικές αίθουσες και πουθενά αλλού.

Συγγενείς αλλά και δεκάδες συνάδελφοί του είπαν το μεσημέρι της Δευτέρας το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Αγιοστρατίτη, στο κοιμητήριο του Παπάγου, όπου και τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger