Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Συζήτηση για το Ασφαλιστικό [Παρασκευή 5/2, 20:00]

ekdilosi_asfalistiko_WEB.jpg
Συζήτηση
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ψέμα στο ψέμα, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προσπαθεί να αποκρύψει τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, που προοιονίζεται η νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Κρύβουν το ότι θα πετσοκόψουν τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις.
Κρύβουν ότι η λεγόμενη εθνική σύνταξη δε θα χορηγείται ολόκληρη σε όλους, αλλά ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης
Ισχυρίζονται ότι ενδιαφέρονται δήθεν για να πάρουν οι σημερινοί νέοι εργαζόμενοι μια ανταποδοτική σύνταξη που θα εξασφαλίζει ένα επίπεδο ζωής αξιοπρεπές και κοντά σ’ αυτό που είχαν τα τελευταία χρόνια που εργάζονταν, ενώ ειδικά για τους νέους οι συντάξεις θα είναι άθλια φιλοδωρήματα προνοιακού τύπου.


Οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, οι εργάτες και οι άλλοι εργαζόμενοι, παρουσιάζονται σαν προνομιούχοι που παρασιτούν σε βάρος της κοινωνίας, παίρνοντας συντάξεις που «δεν τις δικαιούνται». Αφού καταλήστεψαν επί δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού μετέτρεψαν ακόμα κι αυτό το μικρό κομμάτι του εργατικού ιδρώτα που πήγαινε σε ασφαλιστικές εισφορές, σε δανεικά κι αγύριστα για τους καπιταλιστές, αφού έκαναν κοινωνική πολιτική σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, αφού επέτρεψαν (και εξακολουθούν να επιτρέπουν) στους καπιταλιστές να εισφοροδιαφεύγουν και να εισφοροκλέβουν, αφού με το PSI ξετίναξαν ό,τι είχε απομείνει ως αποθεματικά, έρχονται τώρα και μας λένε ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με συντάξεις που μετά βίας θα φτάνουν (συνολικά, «εθνική» και «ανταποδοτική») τα 200-300 ευρώ για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργατών. Ερχονται και χαράζουν μια πολιτική διάλυσης όχι μόνο της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και της ασφαλιστικής συνείδησης των ίδιων των εργαζόμενων.

Τι είναι η κοινωνική ασφάλιση; Είναι μήπως κάποιο προνόμιο των εργαζόμενων ή είναι απλά η δυνατότητά τους να επιβιώνουν όταν δεν μπορούν να εργαστούν, είτε γιατί έκλεισαν τον παραγωγικό τους κύκλο είτε γιατί αρρώστησαν, είτε γιατί έγιναν ανίκανοι για δουλειά (συνήθως εξαιτίας εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής ασθένειας); Kαι πρέπει αυτό το δικαίωμα να το θεωρούμε παραχώρηση από τ’ αφεντικά και το κράτος; Mην τρελαθούμε εντελώς.

Oι εργαζόμενοι παράγουν όλο τον πλούτο που είναι συσσωρευμένος στην κοινωνία.
Oι εργαζόμενοι πληρώνουν κάθε χρόνο το 80% των φόρων που εισπράττει το κράτος.
Επομένως, η πλήρης ασφάλιση για όλους και η πλήρης χρηματοδότησή της από τους καπιταλιστές και το κράτος τους είναι το ελάχιστο που μπορούν να απαιτήσουν.

Για όλα αυτά συζητάμε αυτή την Παρασκευή, 5 Φλεβάρη, στις 8:00 μ.μ. στην «Κόντρα».

Το πραγματικό περιεχόμενο του νέου Ασφαλιστικού
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Παρασκευή 5 Φλεβάρη 8μμ
Αγαθουπόλεως 65 & Αχαρνών
logo.gif

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger