Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Σποράδες «Απόβαση» 200 σκαφών



Η Αλόννησος προωθεί τις θαλάσσιες δραστηριότητες 
Περισσότερα από 200 φουσκωτά σκάφη αναμένεται να συμμετέχουν στην πανελλήνια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Αλόννησο. Η 10η πανελλήνια συνάντηση που διοργανώνεται από το δήμο Αλοννήσου σε συνεργασία με το Μακεδονικό Ομιλο Φουσκωτών Σκαφών, αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί. Τη διοργάνωση, που προγραμματίζεται στις αρχές του καλοκαιριού, ανέλαβε ο δήμος Αλοννήσου σε συνεργασία με το ΜΟΘΣ και τον πρόεδρό του Θεόδωρο Καρτσιώτη.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμμετοχή του δήμου Αλοννήσου στην έκθεση θαλάσσιου τουρισμού με θέμα «Σκάφος και ψάρεμα» που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 18 και 20 Μαρτίου, στο Εκθεσιακό κέντρο Hellexpo στο Μαρούσι.
Ο Δήμος Αλοννήσου θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο, παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό και στους λάτρεις των θαλάσσιων διαδρομών, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ως προορισμός εναλλακτικών τουριστικών δράσεων.
Το νησί θα εκπροσωπήσουν ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης, ο αντιδήμαρχος Αγγελος Αργυρίου και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Χρήστου, πρόεδρος, παράλληλα, του Ναυτικού Ομίλου Αλοννήσου.
Η συμμετοχή του νησιού στο φετινό «Boat and fishing» διευρύνει τις προσπάθειες που αναπτύσσονται στο πεδίο του θαλάσσιου τουρισμού, ενώ όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Αγγελος Αργυρίου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Αλοννήσου σε ειδική εκδήλωση, που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της έκθεσης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΜΟΦΣ και θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες του καλοκαιριού, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο τη θάλασσα.
Στο μεταξύ, με αφορμή τη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των εκπροσώπων του δήμου Αλοννήσου με τα προεδρεία των Ομίλων που συμμετέχουν στην πανελλήνια συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο νησί τον προσεχή Ιούνιο. Επίσης θα συζητηθούν οι επιμέρους λεπτομέρειες της διοργάνωσης και θα αποσαφηνιστούν πιθανές απορίες των συμμετεχόντων.
«Προσπαθούμε να αναδείξουμε το νησί ως θαλάσσιο προορισμό, διότι διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι σημαντικό ότι ασχέτως καιρικών συνθηκών, οι ιδιοκτήτες σκαφών έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν υπήνεμα σημεία. Η θέση μας στο χάρτη είναι πολύ ευνοϊκή και με μικρές, σχετικά, μετακινήσεις, μπορούν να μας επισκεφτούν από κάθε περιοχή της Ελλάδας» επισημαίνει ο κ. Αργυρίου. Παράλληλα ο ίδιος τονίζει ότι στόχος είναι να αναδειχθούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά και οι φυσικές ομορφιές του νησιού μέσω των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο τη θάλασσα και τα στοιχεία που συνθέτουν το ιδιαίτερο προφίλ της Αλοννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger