Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Περιφέρεια: Στην Οικονομική Επιτροπή η επισκευή του δρόμου Σκοπέλου Γλώσσας


ΔΡΟΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Εγκρίσεις τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 13.488.849,87 € ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Για τη Μαγνησία εγκρίθηκε η τοπογραφική αποτύπωση – μελέτη για την αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό δίκτυο Σκόπελος – Γλώσσα προϋπολογισμού 20.000 ευρώ.
Επίσης, αναδείχτηκε μειοδότης επαναληπτικού πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού της 10/9/2015 για το έργο της «Παροχής Υπηρεσιών Φύλαξης Αντλιοστασίων και Δομών της Λίμνης Κάρλας», προϋπολογισμού 73.800 €
Η επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Καθαρισμός υδατορεμάτων Π.Ε Μαγνησίας έτους 2015», προϋπολογισμού 100.000 €, και το πρακτικό αποτελέσματος της δημοπρασίας για την ανάδειξη ολοκλήρωσης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου Ξηριά, προϋπολογισμού 980.000 €.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ WIND ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ !!
ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ WIND ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ !!

Η Wind ανακοινώνει προς όλους πως... ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!

6/10/2004. Στην δίκη για την υπόθεση του Ε.Λ.Α .για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά καταδικάζονται άνθρωποι στη βάση της ναζιστικής έμπνευσης αρχής της συλλογικής ευθύνης.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

 «Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης ήταν ένα καθήκον που έπρεπε να φέρω σε πέρας, ανεξάρτητα από την ύπαρξη στοιχείων ή όχι σε βάρος μου. Η επαναστατική μου συνείδηση δε μου επιτρέπει να αφήσω βορά στα σκυλιά την ιστορία του ΕΛΑ και τη μνήμη του Χρήστου Κασσίμη. Υπερασπίστηκα την επαναστατική τιμή της οργάνωσής μου, του ΕΛΑ, και την προσωπική μου πολιτική διαδρομή στο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα. Αγωνίστηκα ενάντια στην εφαρμογή της ναζιστικής αρχής της συλλογικής ευθύνης, η οποία δεν αφορά μόνο τους κατηγορούμενους σ’ αυτή τη δίκη, αλλά όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια του ελληνικού λαού»

Από την «απολογία» του Χρήστου Τσιγαρίδα, στην 1η Δίκη του ΕΛΑ, η απόφαση επί της οποίας εκδόθηκε στις 6/10/2004.

Ακτοπλοΐα: Αλλάζουν οι οργανικές συνθέσεις Αντιδράσεις από τις ναυτεργατικές ενώσεις Η ΠΕΝΕΝ τονίζει σε ανακοίνωσή της: Πρόκειται για μέτρα σκληρά – βάρβαρα που συνιστούν πραγματική λαιμητόμο για τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων.

Από το μέτωπο του μνημονίου φαίνεται ότι τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για τις εταιρείες όχι όμως και για τους εργαζόμενους ναυτικούς. Πιο συγκεκριμένα, βάσει της σύμβασης που υπογράφτηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα γίνουν αλλαγές στις ισχύουσες οργανικές συνθέσεις.
Αναφέρεται στο κείμενο: «Όσον αφορά τις θαλάσσιες μεταφορές, έως τον Οκτώβριο του 2015, η κυβέρνηση θα ευθυγραμμίσει τις απαιτήσεις επάνδρωσης για τις εγχώριες υπηρεσίες με εκείνες για τις διεθνείς γραμμές, τηρώντας παράλληλα τις αρχές ασφαλούς επάνδρωσης σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές, και θα θεσπίσει νομοθετικές αλλαγές».
Επισημαίνεται ότι η αλλαγή των οργανικών συνθέσεων στην ακτοπλοΐα προβλεπόταν και στα δύο πρώτα μνημόνια.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Με μια αίτηση στα ΚΕΠ επίδομα 600 ευρώ. Ποιοι το δικαιούνται

Τα ΚΕΠ της χώρας με ανακοινώσεις τους ενημερώνουν τους πολίτες ότι έως 31/12/2015 γίνεται η κατάθεση των αιτήσεων σχετικά με την «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών έτους 2015», που φτάνει έως και τα 600 ευρώ.
Συγκεκριμένα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του:
-σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 €) ετησίως και
-σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700 €).
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή.
Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους με την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:

Στα 4,60 λεπτά/κιλό η πρώτη συμφωνία του Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Λακωνίας για το αγουρέλαιο δίνει ελπίδες για τη φετινή χρονιά

Στα 4,60 λεπτά/κιλό η πρώτη συμφωνία του Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Λακωνίας για το αγουρέλαιο δίνει ελπίδες για τη φετινή χρονιά Με… το δεξί φαίνεται ότι ξεκινάει η φετινή ελαιοκομική χρονιά αφού οι πρώτες πράξεις στο Αγουρέλαιο προϊδεάζουν για τιμές εκκίνησης αρκετά πάνω από τα 3 ευρώ το κιλό για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τον τόνο και στη φετινή ελαιοκομική περίοδο δίνει η Λακωνία και συγκεκριμένα ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Αγίων Αποστόλων, οι δηµοπρασίες του οποίου κάθε χρόνο χαρακτηρίζονται ως «βαρόµετρο» από τους παραγωγούς αλλά και τους ανθρώπους της αγοράς». Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του Α.Σ., κ. Παναγιώτης Μπατζάκης τις προηγούμενες ημέρες κλείσθηκε συμφωνία για διάθεση αγουρέλαιου στην ιταλική αγορά (για το προϊόν που θα παραχθεί από τις 28 Σεπτεµβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου) στην τιμή των 4,60 ευρώ το κιλό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται πρωτοφανής ΥΠΕΡκακοκαιρία – Πού θα “χτυπήσει” – Οι ειδικοί συστήνουν μέτρα ασφαλείας

kakokairia

Yπερκακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες την…

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ Σύριους μετανάστες εγκατέλειψαν δουλέμποροι στη Γιούρα


μεταναστες
Εγκαταλειμμένοι στη νησίδα Γιούρα κοντά στην Αλόννησο εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί σήμερα, 62 μετανάστες μεταξύ των οποίων και 13 παιδιά, οι οποίοι κατάγονται από τη Συρία. Τους μετανάστες εντόπισε αλιέας της περιοχής και άμεσα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Αλοννήσου και το Λιμεναρχείο Σκιάθου και με τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Ελληνικής Ακτοφυλακής στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωση και τη μεταφορά τους στην Αλόννησο.

Σποράδες Αγώνας δρόμου για τις αποζημιώσεις 400 και πλέον ΣκοπελιτώνΟλοσχερή καταστροφή υπέστησαν οι περιουσίες 400 και πλέον Σκοπελιτών, οι οποίοι αναμένουν τις αποζημιώσεις από την πολιτεία, ενώ στο μεταξύ συνεχίζονταν και χθες η προσέλευση κατοίκων του νησιού στο δημαρχείο, προκειμένου να υποβάλουν σχετικό αίτημα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφηκαν μέχρι και χθες, ο απολογισμός της καταστροφής από τη θεομηνία που έπληξε το νησί είναι 157 οικίες, 155 επιχειρήσεις και 117 κτήματα.
Η ολοσχερής καταστροφή που σημειώθηκε στην οικοσκευή πολλών κατοικιών, τον επαγγελματικό εξοπλισμό δεκάδων επιχειρήσεων του νησιού και σε πολλές αγροτικές εκτάσεις οι οποίες βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα», έχει καταστήσει εφιαλτική την καθημερινότητα εκατοντάδων κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού, οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες, προκειμένου να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

SLAVES WELCOME #2 [βιντεοπροβολές]


SLAVES WELCOME

ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός ξεδιαλέγει τους νέους σκλάβους του
από τα εκατομμύρια των προσφύγων που ο ίδιος παράγει

Η υποδούλωση και απόλυτη εκμετάλλευση ολόκληρων λαών αποτελεί πάγια τακτική του κεφαλαίου εδώ και αιώνες. Η αποικιοκρατία κατά την περίοδο της φεουδαρχίας και μέχρι τον 19ο αιώνα δεν τηρούσε τα σημερινά προσχήματα: στρατιές σκλάβων φορτώνονταν αλυσοδεμένοι σε καράβια και μεταφέρονταν ως άμισθο εργατικό δυναμικό στις φυτείες και τις μητροπόλεις της Αμερικής και της Ευρώπης, όπου κατείχαν θέση υπανθρώπου και δούλευαν κάτω από το κνούτο και το μαστίγιο ως το θάνατο. Οι τρεις ταινίες του αφιερώματος επιστρέφουν μέσα από μυθοπλαστικές αφηγήσεις στην όχι και τόσο μακρινή ιστορία των σκλάβων της Αφρικής, δίνοντας τροφή για προβληματισμό πάνω στις φρικιαστικές ομοιότητες με το σήμερα, που η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία. Αυτή τη φορά, τα καράβια είναι φορτωμένα με ανθρώπους που ξενιτεύονται από τις χώρες όπου το κεφάλαιο εισβάλλει στρατιωτικά ή οικονομικά, διωγμένοι «με τη θέλησή τους», δεμένοι όχι με αλυσίδες αλλά με το φόβο και την αγωνία για την επιβίωση, ενώ τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα παίρνουν σάρκα και οστά στα σύνορα της Ευρώπης-Φρούριο, όπου τα κύματα των κυνηγημένων φακελώνονται και καταγράφονται, για να επιλέξουν οι σύγχρονοι αφέντες το εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό που χρειάζονται...

Σκόπελος ετοιμάζετε να μας μαμήσει πάλι ο καιρός προσοχή είπαμε όλοι...


Η ιστορία μιας πoυτάνας

ta zaria sto stomaΦίλε Πιτσιρίκο,
Κάποτε είχα γνωρίσει ένα τύπο, πότε ναυτικός στο εμπορικό, πότε γυρολόγος, χωμένος παντού και ιδίως σε όλα τα βρώμικα πράγματα. Δεν είχε σπουδάσει τίποτα –μετά βίας έγραφε και διάβαζε – αλλά ήταν έξυπνος και σπουδαίος παραμυθάς. Έχοντας καταλάβει ότι υπήρχαν στιγμές που απολάμβανα τις ιστορίες που έλεγε, δεν έχανε ευκαιρία να μου διηγείται πράγματα από τα όσα είχε γνωρίσει στην ζωή του. Διάβασε τη συνέχεια

Σκόπελος όλο μακακίες ....θα πάθουμε ζημιά από την μπαταρία άντε ρε μακάκα που τρομάζεις τον κόσμο οικολόγε του κώλου


εδώ ο κόσμος τραβά τα μαλλιά του από της καταστροφές που πάθανε και εσύ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ουδέν μονιμότερο του προσωρινού:

τίποτα πιο μόνιμο από το προσωρινό ρίξαμε λίγο

Το «κατεστημένο»...


Το άλλο το μάθατε; Η «ολιγαρχία» και το «κατεστημένο» είναι, λέει, απέναντι στην «προσπάθεια» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Γνωρίζουμε καλά ότι οι σχεδιασμοί της ολιγαρχίας και του πολιτικού κατεστημένου θα είναι απέναντι στην προσπάθειά μας. Τώρα, όμως, γνωρίζουν κι εκείνοι καλά ότι όταν είναι δεδομένη η επιθυμία του λαού μας για να ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει». Τα παραπάνω ισχυρίστηκε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας το Σάββατο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ...Πού ακριβώς την είδε αυτήν την «εναντίωση» από την «ολιγαρχία» δεν μας εξήγησε, βέβαια... Ο ΣΕΒ, ας πούμε, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει μια καθαρή εντολή να προχωρήσει μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει». Ο ΣΕΤΕ των

ΟΕΒΕΜ: Συγκρότηση Επιτροπής εκτάκτων αναγκών Με αφορμή την καταστροφή στη Σκόπελο όπου 60 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σημαντικές ζημίες

Στη συγκρότηση «Επιτροπής εκτάκτων αναγκών», προχωρά η ΟΕΒΕΜ, με αφορμή την καταστροφή στη Σκόπελο όπου 60 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σημαντικές ζημίες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «επιτροπή της Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τους κ.κ. Λαλίτσα Ευάγγελο, Τσίρο Νικόλαο και Καραλή Βασίλειο, επισκέφτηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 το νησί της Σκοπέλου. Εκεί συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές, επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους του νησιού όπου άκουσαν, κατέγραψαν και συζήτησαν θέματα που αφορούσαν την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε το νησί προκαλώντας μεγάλες ζημιές τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επαγγελματίες του νησιού.
Η επιτροπή ανέλυσε τις προτάσεις που προτάθηκαν από την ΓΣΕΒΕΕ μετά από σειρά τηλεφωνικών επαφών με την ΟΕΒΕΜ προς τα συναρμόδια υπουργεία.
Πιο συγκεκριμένα:
[1] Δημιουργία μιας κεντρικής συντονιστικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης έκτακτης ανάγκης για επιχειρήσεις {one stop emergency shop} για τη συγκέντρωση και αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων και δικαιολογητικών δεδομένου ότι πολλές δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν ενώ οι επιχειρηματίες δεν διαθέτουν τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθούν με όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Αυτή η υπηρεσία μπορεί να έχει μόνιμο χαρακτήρα και λειτουργεί σε έκτακτες περιστάσεις σε όλη την επικράτεια.
[2] Πλήρη αποζημίωση της ιδιόκτητης επαγγελματικής στέγης με βάση την αξία της και όχι το θεσμοθετημένο ελάχιστο κόστος κατασκευής. Επιδότηση ενοικίου επαγγελματικής στέγης για όλους τους επαγγελματίες που μισθώνουν ή θα αναγκαστούν να μισθώσουν (διάρκεια επιδότησης ενός έτους)

Δρομολόγια από Μαντούδι για Σποραδες τον μήνα Οκτώβριο

Δυο δρομολόγια την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί  από το Μαντούδι για τις Σποράδες για τον μήνα ΟκτώβριοΕορτή του Αγίου Θωμά του Αποστόλου

Εορτή του Αγίου Θωμά του Αποστόλου
Τη μνήμη του Αγίου Θωμά του Αποστόλου τιμά σήμερα, 6 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας.
Ο Άγιος Θωμάς ο Απόστολος ήταν μεταξύ των δώδεκα μαθητών του Κυρίου και ανήκε σε οικογένεια αλιέων.
Ο Θωμάς, λοιπόν, μετά την Ανάσταση του Χριστού και την πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές, δυσπιστούσε σ' αυτά που του έλεγαν αυτοί.
Αλλά ο Κύριος επανεμφανίστηκε στους μαθητές μέσα στο υπερώον, όταν μεταξύ τους βρισκόταν και ο Θωμάς.

ΕΊΝΑΙ ΚΕΦΑΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ. ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΟΛΙΣ 163.000 ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ. ΚΥΝΗΓΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ…

veropoulos1

Ήταν το μακρινό 1930, όταν ο Νίκος Βερόπουλος με δανεικά χρήματα, άνοιξε κατάστημα τροφίμων (σε χονδρική και εισαγωγική βάση), στην Αθήνα, στην οδό Σοφοκλέους.
Ογδονταπέντε χρόνια μετά, η εγγονή του Νίκου Βερόπουλου και κόρη του Κώστα Βερόπουλου, Αθηνά Βεροπούλου – Μπατάγια βρίσκεται (και) αυτή στη περίφημη λίστα Λαγκάρντ μαζί με το σύζυγό της.
 Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και επίπονες έρευνες των Οικονομικών Εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη, η κ. Βεροπούλου πλήρωσε 163.000 ευρώ πρόστιμο από το συνολικό ποσό των 912.000 ευρώ το οποίο είχε επιβεβαιωθεί.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου