Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Η Αριστερά κατέληξε να αναζητεί συμβιβασμούς μέσα στο πολιτικό σύστημα και όχι αλλαγή του!!!

121088-aristera_220512-e1337724521129Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το επαναλάβουμε τόσες, όσες χρειάζονται για να το εμπεδώσει και ο τελευταίος Έλληνας. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι θεατρικό. Δηλαδή ενώ οι πολιτικοί (αριστεροί και δεξιοί) «σκοτώνονται» μπροστά στις κάμερες για τα μάτια των εκλογικών τους αγελών, στην πραγματικότητα εκείνο που τους νοιάζει πάνω απ’ όλα στο παρασκήνιο, είναι να μην γκρεμίσουν το κοινό τους σπίτι, δηλαδή το πολιτικό σύστημα. 
Είναι ένα κλειστό σύστημα, με το λαό στη γωνία, το οποίο δεν εκφράζει πραγματικές κοινωνικές συγκρούσεις και κοινωνικές διεργασίες. Άλλωστε πλέον και σε συνθήκες

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΗΝΗΣ-ΒΟΛΟΣ

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Είναι θυσία σε βρώμικο βωμό
Δυόμισι μήνες μετά την εργατική δολοφονία του Χρήστου Ανεστιάδη στο κάτεργο της Χαλυβουργίας Βόλου και οι φανφάρες  περί άμεσης απονομής δικαιοσύνης από ντόπιους και όχι μόνο πολιτικούς και δημοσιογραφικούς παράγοντες έχουν καλυφθεί από ένα παχύ και δύσοσμο πέπλο σιωπής και λήθης. Κανείς δε μιλάει πλέον για τους όρους κάτω από τους οποίους έγινε η συγκεκριμένη δολοφονία και τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν όχι μόνο στο συγκεκριμένο αλλά και σε όλα τα σύγχρονα εργατικά κάτεργα ανά την Ελλάδα. Η αναγκαιότητα ύπαρξης μεγάλων βιομηχανικών μονάδων με εξαντλητικά ωράρια ,με ελλιπή μέτρα ασφάλειας και κονιορτοποιημένα δικαιώματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καπιταλιστικής διάρθρωσης ης οικονομίας. Κύριος σκοπός τους είναι η διαιώνιση του υπάρχοντος οικονομικού εκμεταλλευτικού συστήματος και τρόπου παραγωγής καθώς επίσης και ο περεταίρω πλουτισμός μιας δράκας αφεντικών-βιομηχάνων που πατά πάνω σε πτώματα αδικοχαμένων εργατών. Όσον αφορά την εργατική δολοφονία του Χρήστου Ανεστιάδη δεν μπορεί να παραγκωνιστεί το γεγονός ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται άλλοτε σαν φάρσα, μα στη συγκεκριμένη περίπτωση σαν τραγωδία.

Αμυγδαλέζα: Καθεστώς εξαίρεσης μέχρι τη φυσική εξόντωση.

ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ: ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ
Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, καλεί σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας.
Αναχώρηση με πούλμαν στις 12μ.μ.
από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
- Στο e-mail: nodetention@gmail.com
- Στο τηλέφωνο: 2103813928 (4-9μ.μ.)
- Στα κινητά τηλέφωνα: 6974363037, 6949099170, 6970280150 & 6947986011

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου