Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ

Εδώ και χρόνια ασχολούμαι με τα ΚΕΠΑ, τις επιτροπές, τους «σχεδιασμούς» των κυβερνώντων, και γενικά, με το θέμα ΥΓΕΙΑ αντλώντας στοιχεία από διάφορες πηγές, συλλόγους Α.Μ.Ε.Α αλλά και μαρτυρίες γιατρών και ασθενών.
Είμαι ένας από εκείνους που επιβράβευσαν μεν την δημιουργία των ΚΕΠΑ, αλλά δεν ενέκρινα την ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ της έναρξης λειτουργίας τους, την ανοργανωσιά δηλαδή όπως ανέφερα σε παλαιοτερα άρθρα μου που σαν αποτέλεσμα έχει την ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ χιλιάδων ασθενών και των οικογενειών τους.
Μέσα σε όλα τα άλλα, στα πλαίσια δηλαδή των σχεδιασμών για την υγεία, βγήκε και μια «λίστα» με παθήσεις μη αναστρέψιμες, 43 τον αριθμό, που όσοι πάσχουν από παθήσεις αυτής της λίστας, γλυτώνουν την ταλαιπωρία του τρέχα πέρνα και ξαναπέρνα επιτροπές, και ξαναμάζευε όλο το χαρτομάνι, και περίμενε ΠΟΤΕ θα περάσεις επιτροπή, και, και, και….
Οι υπόλοιποι; Εξακολουθούν να τρέχουν και να μη φτάνουν, με ότι συνεπάγεται αυτό.
Μπήκαν λοιπόν στη περιβόητη αυτή λίστα σαραντατρείς παθήσεις, και εκείνοι που την συνέταξαν, έμειναν ικανοποιημένοι από το έργο τους.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ...........

ΠΑΟΚ: Κατήγγειλε τον Ολυμπιακό για την άρνηση δηλώσεων στα ματς Κυπέλλου

ΠΑΟΚ: Κατήγγειλε τον Ολυμπιακό για την άρνηση δηλώσεων στα ματς Κυπέλλου

Την τιμωρία του Ολυμπιακού για την άρνηση του προπονητή και παικτών του να κάνουν δηλώσεις μετά τους αγώνες Κυπέλλου της ομάδας τους με τον Φωστήρα και τον Τύρναβο ζητεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Δεν έχουν να φοβούνται οι Ευρωπαίοι πιστωτές» διαβεβαίωσε από τη Ρώμη ο Αλ. Τσίπρας

«Από τη νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν να φοβούνται οι Ευρωπαίοι πιστωτές» ήταν η ξεκάθαρη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντζι στη Ρώμη.
Δεν ήταν η μοναδική διαβεβαίωση του Έλληνα πρωθυπουργού καθώς επανέλαβε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χρειάζεται «τον απαραίτητο χρόνο» για να ετοιμάσει το δικό της «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες, σαρωτικές μεταρρυθμίσεις». Παρείχε την εγγύηση ότι «δεν θα δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα» και ότι όλα θα γίνουν μέσα «σε πλαίσια δημοσιονομικής ισορροπίας».

Χωρίς όριο και επ' αόριστον η προστασία πρώτης κατοικίας - Έρχεται ρύθμιση ακόμα και για διαγραφή οφειλών από κόκκινα δάνεια

Χωρίς όριο και επ' αόριστον η προστασία πρώτης κατοικίας - Έρχεται ρύθμιση ακόμα και για διαγραφή οφειλών από κόκκινα δάνεια

 Ο υπουργός Οικονομίας, κ. Σταθάκης δήλωσε πως η προστασία της Α κατοικίας είναι προτεραιότητα
- Ο κ. Σταθάκης τοποθετεί τη νέα ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια στους επόμενους μήνες
- Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις οφειλές για τα κόκκινα δάνεια θα τις αναλάβει ένας δημόσιος φορέας
- Η πρώτη αντίδραση των τραπεζιτών είναι πως μία τέτοια ρύθμιση θα χρειαστεί κεφάλαια

Γυμνόστηθες κόρες δημοσίων υπαλλήλων, (κατρουγκαλίτσες), έτοιμες να παραδοθούν στον Κατρούγκαλο

Θυμάστε την ανάρτηση: "Λεφτά υπάρχουν! 600.000 για αποκατάσταση ...ευστάθειας Μιναρέ!" ? Υπάρχουν και χειρότερα...


 Εγκρίθηκε επιπλέον  καπέλο 50%, ενώ η υπεύθυνη δικάζεται αύριο (κατόπιν εορτής για πολλά άλλα)...
Είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου πολλές φορές η προκλητική διασπάθιση αυτού του τεράστιου ποσού, που έκανε μπάμ από μακρυά ότι ήταν  υπέρ-τραβηγμένο-τιμολογημένο. Τελικά όπως (εντελώς τυχαία) πληροφορηθήκαμε, η τότε προϊσταμένη της ...περισσότερα

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ


Ερχεται απαγόρευση των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ

Ερχεται απαγόρευση των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας
Νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς θα κάνει η κυβέρνηση, μόλις ανοίξει η Βουλή.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης: «Η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων».
Σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Σταθάκης η κυβέρνηση σε πρώτο χρόνο θα παρατείνει τις διατάξεις του νόμου 4224/2013 που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 και προστάτευε την κύρια κατοικία υπό προϋποθέσεις.
Αυτές είναι:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

images4

Δεν είχαμε καμία πρόθεση να συνεισφέρουμε στη συνέχιση της δημόσιας κατρακύλας και του εσωτερικού κανιβαλισμού που με αρχιτεκτονική μαεστρία διευρύνουν αστυνομία, δημοσιογράφια και η άθλια πολιτικάντικη συνέντευξη του Ξηρού. Όμως η αθλιότητα βασιλεύει…
i) Κάποτε ρουφιάνος… πάντοτε προδότης
Τι πιο εξοργιστικό απ’ το να μιλάει ο χαφιές της 17Ν για ήθος… Αυτός που στις προανακριτικές του καταθέσεις το 2002 (υπάρχουν αναρτημένες στο διαδίκτυο), κλαψούριζε και εκλιπαρούσε τους μπάτσους να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, ως αντάλλαγμα της συνεργασίας του με τις διωκτικές αρχές.

ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αναβάθμιση του ΕΠΑΛ ~ Αίτημα να παραμείνει στο Ελιος (Νέο Κλήμα)


Κοινό ζητούμενο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκοπέλου να προστεθούν νέες ειδικότητες
Αρνητικά έγνεψαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκοπέλου στην προοπτική μεταφοράς του ΕΠΑΛ από το Ελιος στη Σκόπελο, αλλά και την προτεινόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου της Γλώσσας από εξαθέσιο σε τετραθέσιο.
Τα παραπάνω θέματα απασχόλησαν επί μακρόν το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου κατά την πρόσφατη συνεδρίαση, που επικεντρώθηκε στις δύο παραπάνω εκπαιδευτικές δομές και την ανάγκη αναβάθμισής τους.

ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ


Για τρίτη συνεχή χρονιά, η εταιρεία Hellenic Seaways Α.Ν.Ε., ανταποκρίθηκε στο αίτημα του πολιτιστικού συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, για τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων στους οικονομικά αδύναμους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣΌποιοι δεν θέλουν να βοηθήσουν την Πατρίδα ας κάτσουν τουλάχιστον στην άκρη

Χθες ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν βλέπει να υπάρχει διαπραγμάτευση εκ μέρους της νέας Ελληνικής κυβέρνησης για το χρέος! Σήμερα τα παρελκόμενα του έρχονται να συμπληρώσουν πως η συζήτηση με τους εταίρους μας δεν έχει καν νόημα αφού «η κυβέρνηση λέει τα ίδια για το χρέος μ’αυτά που είχε συμφωνήσει ο Σαμαράς»...
Ενημερώνουμε τους οψίμως ανησυχούντες που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την άρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να διαπραγματευθούν, για τα εξής:

Ντίνα Νικολάου: Η βράβευση και η βοήθεια σε νέους σέφ στο Παρίσι


Προωθεί την ελληνική γαστρονομία στη Γαλλία και με το παραπάνω. Η Ντίνα Νικολάου, η γνωστή Ελληνίδα σεφ, με το σπαθί της κέρδισε το επίσημο μετάλλιο εκπροσώπησης της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Η ίδια, συγκινημένη, υποσχέθηκε πως θα σταθεί αντάξια της τιμής και του τίτλου που της δόθηκαν και θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Η Σκόπελος ετοιμάζεται για της αποκριέςΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΑΠΟΚΡΙΕΣ
Οι απόκριες στη Σκόπελο σηματοδοτούν μία περίοδο ξεφαντώματος και διασκέδασης, όπου κάθε είδους τρέλα ήταν θεμιτή. Παλιότερα χαρακτηριζόταν από καθολική συμμετοχή σκοπελιτών, ακόμη και των ξενιτεμένων στην μακρινή Μπράιλα ή στο Ταϊγάνι, οι οποίοι έσπευδαν να επιστρέψουν στο νησί για ενεργό συμμετοχή στα αποκριάτικα έθιμα με μεταμφίεση (ντύνονταν κακές μουτσούνες ή κουδουνάτοι), βωμολοχίες, άσεμνα πειράγματα και τραγούδια. Στα τελευταία πιθανότατα υποκρύπτονται παγανιστικά στοιχεία σχετιζόμενα με την διονυσιακή λατρεία με τελικό σκοπό τη μαγική υποβοήθηση της γης να «βλαστήσει» (και το εξελιγμένο σήμερα θέατρο άλλωστε πηγάζει από παρόμοιες πρωτόγονες λαϊκές παραστάσεις).

Σκόπελος Ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος

 Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν κάποιες ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη της Σκοπέλου και στη Γλώσσα - Λουτράκι 7.30 - 8 π.μ. και 12.30 - 1 μ.μ. λόγω απαραίτητων εργασιών. Προσοχή σε υπολογιστές, που αν είναι σε λειτουργία καλό θα είναι να είναι συνδεδεμένοι με UPS και στις ηλεκτρικές συσκευές σας.

Προβλήματα στη Σκόπελο λόγω των δυνατών ανέμων


Σειρά προβλημάτων δημιούργησαν στη Σκόπελο οι δυνατοί άνεμοι εντάσεως 9 περίπου μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, ενώ ήταν τόσο έντονη η θαλασσοταραχή στο λιμάνι του Λουτρακίου, ώστε οι βάρκες παρ’ ολίγον να βρεθούν στη στεριά.
Παράλληλα, έσπασαν μεγάλα κλαδιά δέντρων, που έπεσαν πάνω στο οδικό δίκτυο από το Ελιος προς τη Γλώσσα και κινητοποιήθηκε άμεσα το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας, καθώς και άνδρες της Πυροσβεστικής, προκειμένου να τα απομακρύνουν από το δρόμο.

Πασίγνωστος ηθοποιός έρχεται Σκόπελο μόνο και μόνο για να φάει γίδα βραστή

«Μέχρι και ότι έχω πεθάνει έχουν γράψει. Πήγαινα με το σκάφος προς Θεσσαλονίκη και σταμάτησα στη Σκόπελο για να φάω γίδα βραστή στο μαγαζί ενός γνωστού μου. Του ’φυγε το κουτάλι μόλις με είδε»...
Ο Σωτήρης Καλυβάτσης μίλησε στο Πρώτο Θέμα και την Ζωή Δημητρίου...

«Ημουν ανήσυχο παιδί κι έτσι οι γονείς μου αποφάσισαν να με κάνουν ναυτοπρόσκοπο, να με τακτοποιήσουν, μετέπειτα αυτό ήταν το επάγγελμά μου. Ημουν υπεύθυνος των κατασκηνώσεων της ΧΑΝΘ. Εκεί γνώρισα τον Αντώνη Παραρά. Ο πατέρας του υπήρξε υποδιευθυντής. Ο Αντώνης, τότε, μαζί με τον Σωτήρη Βακάρο, τον Μιχάλη Μούτα και τον Αντώνη Κανάκη έφτιαξαν το νεανικό μαγκαζίνο “Κομφούζιο”. Ο Αντώνης Παραράς ήρθε το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ στη Χαλκιδική, κάναμε ένα γύρισμα, το είδε ο Κανάκης και είπε “πες στον φίλο σου να έρθει την επόμενη χρονιά στην εκπομπή”. Ετσι μπήκα στην τηλεόραση», λέει ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Ρόμα - Φιορεντίνα AS Roma - Fiorentina Live Streaming


Σαφάρι της εφορίας για να καλυφθούν ανάγκες 4 δισ. ευρώ

Αναμένονται μεγάλες ανατροπές στο οργανωτικό σχήμα των μηχανισμών
Σαφάρι της εφορίας για να καλυφθούν ανάγκες 4 δισ. ευρώ
Nέα σύσκεψη ως το τέλος της εβδομάδας, με θέμα τις ελεγκτικές δράσεις για ελέγχους σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και το λαθρεμπόριο καυσίμωνΤο «βαρύ πυροβολικό» του ΣΔΟΕ βγάζει στους δρόμους για ελέγχους και πάλι το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στην προεκλογική «χαλάρωση» του εισπρακτικού μηχανισμού αλλά και των φορολογουμένων.

Κούρεμα τέλος! Στροφή της κυβέρνησης στα ομόλογα για ελάφρυνση του χρέους

Κούρεμα τέλος! Στροφή της κυβέρνησης στα ομόλογα για ελάφρυνση του χρέους
 Με συνέντευξή τους στους Financial Times ο Γιάνης Βαρουφάκης βάζει τέλος στο αίτημα για κούρεμα

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ Live Streaming

ΠΑΟΚΔείτε Live τον ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ για την Superleague. Παρακολουθήστε τον αγώνα ζωντανά σε Live Streaming στο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Live Streaming

ΟλυμπιακόςΔείτε Live τον Ολυμπιακό με τον Ατρόμητο για την Superleague. Παρακολουθήστε τον αγώνα ζωντανά σε Live Streaming

Σποράδες με μικροσεισμός στην Σκιάθο η μέρα μας


ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Σταδιακά και ... βλέπουμε ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ

Αποκαλυπτικός για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του ο υπουργός Εργασίας σε τηλεοπτική συνέντευξη
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», που υπόσχεται να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν προβλέπει την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μεικτά, όπως ίσχυε μέχρι το 2012. Το μόνο για το οποίο δεσμεύεται η κυβέρνηση είναι η κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012 με την οποία «πάγωσαν» οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ορίστηκε μισθός 586 και 511 ευρώ μεικτά για εργαζόμενους πάνω και κάτω των 25 ετών, αντίστοιχα.Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΪ). Σύμφωνα με τον υπουργό, η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ δε θα γίνει με υπουργική απόφαση (όπως καταργήθηκε), αλλά ενδέχεται να προκύψει σταδιακά, σε διαβούλευση με τους «κοινωνικούς εταίρους» και αφού προηγηθούν μέτρα που θα «αλαφρύνουν» κι άλλο τις επιχειρήσεις.
Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους

Διαπραγμάτευση για ποιον;

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προβάλλει σε πρώτο πλάνο το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως η διαπραγμάτευση άρχισε, θα είναι σκληρή, όμως θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο των θεσμών και Συνθηκών της ΕΕ. Προκαλεί γέλιο ο ισχυρισμός ότι δε συζητάνε με την τρόικα, δηλαδή τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, αλλά θα συνεργαστούν στενά και με τους τρεις θεσμούς, την «τρόικα των θεσμών» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης. Δεν είναι, δηλαδή, Γιάννης είναι Γιαννάκης. Την προηγούμενη βδομάδα, οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, παλιές και φρέσκες, πρόβαλλαν σε όλους τους τόνους το επιχείρημα ότι η έναρξη της διαπραγμάτευσης αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό λαό. Δε θα σχολιάσουμε ότι η επαναδιαπραγμάτευση ήρθε να αντικαταστήσει τις παλιότερες διακηρύξεις για ξήλωμα των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης, διαγραφή του χρέους. Αλλωστε, αυτά ως συνθήματα έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό από τον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν από τις εκλογές. Εχει σημασία να γίνει κατανοητό στους εργαζόμενους, στο λαό, για ποιον θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για ποιανού, δηλαδή, τα συμφέροντα και ποιος ο στόχος της διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση θέλει να διαπραγματευτεί για τη στήριξη της ανάκαμψης του κεφαλαίου, για να εξασφαλιστούν πόροι που θα διατεθούν προς τα επενδυτικά σχέδια του κεφαλαίου είτε μέσω τραπεζών είτε μέσω του κράτους με χρηματοδότηση επενδύσεων και συμπράξεις με ιδιώτες κ.λπ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου