Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Αναλυτική τοποθέτηση τoυ Μίκη Θεοδωράκη για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δήλωσή του

"Ομολογώ ότι δεν θα αποκάλυπτα τώρα αυτή την ζοφερή αλήθεια, αν δεν με προκαλούσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού πρώτα διέλυσε την ΣΠΙΘΑ με τη μέθοδο του φραξιονισμού, επιμένει να διατηρεί ομάδες με την ονομασία της Σπίθας, με στόχο να εκμεταλλευτεί για μια φορά ακόμα το όποιο κύρος μου, δηλαδή να ανασκαλέψει την μεγάλη πληγή που μου άνοιξαν ως τώρα."

Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντώντας σε επιστολή του φίλου του Δ.Α. που τον ρωτά κατά πόσον ο όρος που έθεσε για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτός, αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ μου Δημήτρη,
Έχεις απόλυτο δίκιο. Δηλαδή ο όρος που έθεσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εν γνώσει μου ανέφικτος, γιατί θα οδηγούσε σε σφοδρή σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες. Τότε, θα με ρωτήσεις, γιατί το έπραξα; Υπάρχει προϊστορία γι’ αυτό. Αν θυμάσαι, στις αρχές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε την πρότασή μου να δημιουργήσουμε το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) συμφωνώντας ότι η απαλλαγή μας από το Μνημόνιο δεν είναι δυνατόν να λυθεί μέσα από το Σύστημα (εκλογές, Βουλή, Κυβέρνηση) χωρίς να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις άμυνας του Λαού στη σίγουρη αντίθεση των πιστωτών μας. Κι αυτές οι προϋποθέσεις ήσαν δύο: Πρώτον: η δημιουργία ενός μεγάλου Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού Λαού και Δεύτερον: η αναζήτηση οικονομικών πόρων για την εξασφάλιση της ζωής και της ανάπτυξης της χώρας με τη δημιουργία κοινοπραξιών με μεγάλες οικονομικές δυνάμεις (Ανατολής και Δύσης) με στόχο την εκμετάλλευση του τεράστιου εθνικού μας πλούτου (εδαφικού, υπο-εδαφικού και υποθαλάσσιου). Τότε, αφού δηλαδή θα είχαμε εξασφαλίσει την οικονομική μας αυτοδυναμία και τη σύσσωμη παλλαϊκή υπεράσπιση σε τυχόν επιθέσεις, το Μέτωπο «ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.» θα έπαιρνε μέρος σε εκλογές με στόχο την διακυβέρνηση της χώρας που από θέση ισχύος θα διακανόνιζε με τρόπο δίκαιο τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις μας απέναντι σε τρίτους.

Δήλωση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, για την χρησιμοποίηση της επίθεσης στο Charlie Hebdo από τον Α. Σαμαρά για προεκλογικούς σκοπούςΗ δολοφονική επίθεση από εξτρεμιστές ισλαμοφασίστες στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo  στο Παρίσι, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα και να τραυματιστούν 20, ήταν αναμφισβήτητα ένα βάρβαρο χτύπημα στην δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης που προκάλεσε δικαιολογημένα τον αποτροπιασμό των δημοκρατών πολιτών και ένα παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης.
Η «αξιοποίηση» του τραγικού αυτού συμβάντος από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έσπευσε να εξομοιώσει τους τρομοκράτες με κάθε μετανάστη, συνδέοντας το θέμα με το μεταναστευτικό για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την πολιτική ηθική της απερχόμενης κυβέρνησης, που επέλεξε να παίξει το χαρτί της ξενοφοβίας χρησιμοποιώντας στο βρώμικο προεκλογικό της παιχνίδι μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της Γαλλίας.
Το Γραφείο Τύπου

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ο γιος του Λιβάνη υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών(;)

Ο Ηλίας Λιβάνης-γιος του Αντώνη, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ- “κλειδώνει” στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλυτικό ρόλο στο "κλείδωμα" της συμφωνίας που αναμένεται να ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα έπαιξε το επίσης ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης...

Ωχ! Ο Τρεμόπουλος (που είναι υπέρ της "Μακεδονίας", της "μακεδονικής μειονότητας" και του Κεμάλ Ατατούρκ) υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
Από την πλευρά των Οικολόγων ο Γ. Τσιρώνης ανακοίνωσε πριν από λίγο τα μέλη του κόμματός του που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών είναι και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος που κατεβαίνει υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Τρεμόπουλος δεν είναι όμως αυτός ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι τα Σκόπια πρέπει αν αναγνωριστούν ως "Μακεδονία" χωρίς κανέναν προσδιορισμό;
Ο κ. Τρεμόπουλος δεν ήταν ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων, τον Απρίλιο του 2011, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Ο κ. Τρεμόπουλος δεν είναι αυτός που έχει πει ότι υπάρχει "μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα;
Ο κ. Τρεμόπουλος δεν είναι αυτός που ως νομαρχιακός σύμβουλος έχει δηλώσει ότι «η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να έχει τιμήσει τον Κεμάλ γιατί είναι παιδί της πόλης»;

«Είναι δύσκολο να σε αγαπάει ο μαλάκ@ς»… Σαμαράς

Εκτενείς αναφορές και σκληρά σχόλια για την απάνθρωπη προσπάθεια του Α.Σαμαρά να εκμεταλλευτεί τον άδικο χαμό 12 ανθρώπων στο Παρίσι, φιλοξενούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας.
   
Το περιοδικό L’Express παραφράζει ένα σκίτσο από το Charlie Hebdo με την φράση «C’est dur d’être soutenu par des cons – Είναι δύσκολο να σε στηρίζουν οι μαλάκ€ς» για να σχολιάσει...

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο LIVE STREAMING. Olympiakos - Armani Milan LIVE STREAMING

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ Live Streaming Ολυμπιακός-Αρμανι Μιλάνο

Δήλωση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την στέρηση ψήφου στους 18άρηδεςΒόλος, 8.1.2015
Δήλωση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, για την στέρηση ψήφου στους 18άρηδες
Ο αποκλεισμός των 18άχρονων από τις κρισιμότερες για το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που ο υπουργός Εσωτερικών ήταν ενήμερος από το φθινόπωρο του 2014 για το πρόβλημα που θα δημιουργούνταν από τη μη εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων και δεν έκανε καμιά ενέργεια για την αντιμετώπισή του, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη σχέση της απερχόμενης κυβέρνησης με τον αυταρχισμό.

Μ. Χρυσοβελώνη: Πρόκληση από ΕΚΤ προς Έλληνες ψηφοφόρους…


ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗΩς πρόκληση χαρακτηρίζει η υποψήφια βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη τη σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη την παροχή 25 δις ευρώ στις ελληνικές τράπεζες με την υπογραφή του νέου μνημονίου.

ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-0 (photos)

Μία ΑΕΚ από άλλον… πλανήτη διέλυσε τον Ατρόμητο 3-0 στο ΟΑΚΑ και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση – Τρεις ασίστ ο Μάνταλος.
Μία από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν την ΑΕΚ την τελευταία διετία είναι το… ερχόμαστε. Αρκετοί έχουν ειρωνευτεί τους «κιτρινόμαυρους» για το συγκεκριμένο… μότο, ωστόσο αυτοί από την πλευρά τους απέδειξαν πως έχουν ήδη έρθει.

Live ΑΕΚ - Ατρόμητος-Watch AEK Athens vs Atromitos Athens Live Stream Online

AEK-LIVE is LIVE on Spreaker

Από το Πολιτικό Γραφείο της υποψήφιας Βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής :
 Η υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ κα Ζέττα Μακρή είχε την  Πέμπτη 8 – 1 – 2015 συνάντηση με εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αίγας Φυλής Σκοπέλου. Η αίγα Σκοπέλου εκτρέφεται, εκτός των νησιών των Β. Σποράδων, στο Κεραμίδι και στα Κανάλια και η προστασία της ενδιαφέρει αρκετούς κτηνοτρόφους του Δήμου Ρήγα  Φεραίου.

ΑΕΚ - Ατρόμητος (LIVE)

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΕΚΤ) ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ 25 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥΠρόκληση από ΕΚΤ προς Έλληνες ψηφοφόρους: ψηφίστε εσείς νέα Μνημόνια και εγώ θα βουλώσω την νέα «μαύρη τρύπα» των «υγιών» ελληνικών τραπεζών…

Διαβάσαμε την ανακοίνωση-πρόκληση της ΕΚΤ που ζητά από την Ελλάδα να συμφωνήσει για την “επόμενη” μέρα του Μνημονίου, αποδεχόμενη την υπογραφή «συμφωνίας συνέχισης του προγράμματος με Ε.Ε και ΔΝΤ», όπως αποκαλεί τα 2 νέα Μνημόνια.
Στόχος τους η παροχή άλλων 25 δις ευρώ (25.000.000.000!!!) για να επιβιώσουν οι δήθεν υγιείς τράπεζες που υποτίθεται ότι πέρασαν πρόσφατα τα stress tests της ίδιας της ΕΚΤ…
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε πιο ξεκάθαρα το διακύβευμα της 25ης Ιανουαρίου. Από τη μια πλευρά έρχονται νέα Μνημόνια και από την άλλη η απαλλαγή της Πατρίδας από την ξένη εξάρτηση.
Από την μια και νέες παροχές ύψους 25 δις ευρώ στους τραπεζίτες. Κι από την πλευρά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η δέσμευση για υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων. Η επιλογή είναι ξεκάθαρη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ - ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ


Η 11άδα της ΑΕΚ

Με τους Τζανετόπουλο και Αραβίδη στη βασική 11άδα θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο ματς κόντρα στον Ατρόμητο για την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου.

Τρεις ημέρες χωρίς ρεύμα Σπεύδει το αρματαγωγό Χίος στο νησί

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Τήνο εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ, το νησί βρίσκεται τρεις ημέρες χωρίς ρεύμα.
 
Εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω βλάβης στο δίκτυο και έπειτα από επικοινωνία του δημάρχου του νησιού με τον Νίκο Δένδια, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έδωσε εντολή να αποπλεύσει για το νησί το αρματαγωγό «Χίος»
 
Το αρματαγωγό θα φιλοξενήσει κατοίκους που χρήζουν βοήθειας, ενώ, για το νησί θα πετάξει και το ελικόπτερο ΝΗ-90 του Στρατού Ξηράς που θα μεταφέρει τους τεχνικούς για έλεγχο του Δικτύου Ηλεκτροδότησης

Δεν έδεσε λόγω καιρού


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» Ν.Π. 11957, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατεί να προσεγγίσει στο λιμένα Σύμης και συνεχίζει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα κατάπλου τη Ρόδο.
Στο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» επρόκειτο να επιβιβαστούν 121 επιβάτες με προορισμό το λιμένα Ρόδου και θα αποβιβάζονταν 63 επιβάτες .

Υποψήφια με το ΚΚΕ η Ελένη Μενεγάκη...

Υποψήφια με το ΚΚΕ η Ελένη Μενεγάκη...
Υποψήφια με το ΚΚΕ στη Β’ Αθήνας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα είναι η Ελένη Μενεγάκη.

Νίκο Τεμπονέρα Ζεις


Γιατί οι άνθρωποι υπάρχουν απ᾿ τη στιγμή που βρίσκουνε μια θέση
στη ζωή των άλλων.
                                               Ή  ένα θάνατο για τη ζωή των άλλων…              Τάσος Λειβαδίτης
αναδημοσίευση από-https://eamgr.wordpress.com/

Ιδού η ανάπτυξη Σαμαρά: Η παγωνιά σκότωσε δυο γριούλες στη Λέσβο - Δεν είχαν ρεύμα λόγω χρέους

Μέσα σε λίγες ώρες, δυο ηλικιωμένες γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες στη Λέσβο, στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν από το τσουχτερό κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επιστατούν τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (17:15 Live Greece - Cup AEK Athens - Atromitos Athens


ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ...


Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΓΑΤΕΣ ΕΔΩ,ΔΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ,ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΦΑΓΗΤΟ....
Stray Care Scopelos

Ευχές απο το skopelos news στον Γιώργο Αναγνώστου υποψήφιο του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για το Ν. Μαγνησίας

Εύχομαι  καλή σου επιτυχία

Δήμος Σκοπέλου Σήμανση ζώων συντροφιάς 2

Ο Δήμος Σκοπέλου ανακοινώνει  ότι σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 ΦΕΚ Α15/02022012, όποιος διαθέτει ζώο συντροφιάς υποχρεούται να του τοποθετήσει το ειδικό «τσίπ» διαδικτυακής βάσης σήμανσης. Επίσεις πρέπει να γίνει καταγραφή του ζώου και του ιδιοκτήτη του (βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο).
Η σήμανση είναι υποχρεωτική και βαρύνει τον ιδιοκτήτη.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η ποινή είναι 300€ γι’ αυτό πρέπει ο κάθε ιδιοκτήτης να απευθυνθεί στον ιδιώτη κτηνίατρο της επιλογής του. Έτσι και οι κτηνίατροι θα μπορούν να περιθάλπουν τα αγαπημένα σας ζώα χωρίς να κινδυνεύουν και αυτοί από το νόμο.


Πληροφορίες στο τηλ:  2424350101

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα

«Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την  προεκλογική   περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών»
ΣΧΕΤ:  α) Το υπ.αριθ. 51800/31-12-2014 έγγραφο του Υπουργείου  Εσωτερικών.
            β)Το υπ.αριθ. 44/5-1-2015  έγγραφο της Περιφέρειας Θεσσαλίας
   Σε εκτέλεση των ανωτέρω σχετικών εγγραφών, σας προσκαλούμε  στις 9 Ιανουαρίου του έτους 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.30  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου (κτίριο Ξενία) σε κοινή σύσκεψη με  σκοπό την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών για την προεκλογική σας προβολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του π.δ. 26/2012 (ΦΕΚ 57 Α’), ενόψει των βουλευτικών εκλογών  της 25ης Ιανουαρίου 2015.
                          
                                                                     Ο Δήμαρχος Σκοπέλου
                                                                      Χρήστος Βασιλούδης

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ Ν.ΔΤα στελέχη του πρώην ΠΑΣΟΚ σπεύδουν να στεγαστούν στη διπλανή παράγκα


Πριν τις εκλογές του 2012 ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωνε τους νεοδημοκράτες πως «δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων και της διαπλοκής»!!
Λίγες μέρες μετά ο κορυφαίος πολιτικός απατεώνας έπεφτε στην αγκαλιά του κ. Βενιζέλου…

Σήμερα η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Α.Ε αποδεικνύεται και τυπικά πως είναι 2 συγκοινωνούντα δοχεία. Την ώρα που το δοχείο του ΠΑΣΟΚ αδειάζει ενόψει της βέβαιης εκλογικής καταστροφής του, επί χρόνια βουλευτές του σκληρού ΠΑΣΟΚ πηγαίνουν στην αδελφή ΝΔ για να στεγαστούν.

Και με τη βούλα πλέον, η «Νέα Δημοκρατία» Σαμαρά αποτελεί το νέο ΠΑΣΟΚ. Όσοι δεξιοί ψηφοφόροι σκεφτούν να γίνουν σωσίβιο ανθρώπων του παλιού, εξαφανιζόμενου πια ΠΑΣΟΚ οφείλουν κι οι ίδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Βερολινέζοι περιμένουν στην ουρά για να θανατώσουν τα σκυλιά τους, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τον υψηλό φόρο σκύλου

dogtax
Το 1830, με εντολή του βασιλιά της Πρωσίας Φρειδερίκου Γουλιέλμου Γ’, επιβλήθηκε φόρος στους ιδιοκτήτες σκύλων στο Βερολίνο, αξίας 3 ταλίρων.
Ήταν ένα σημαντικό ποσό και το μέτρο είχε ως στόχο να μειώσει την εξάπλωση των ασθενειών, που προκαλούνταν από τα σκυλιά. Τα έσοδα θα χρησιμοποιούνταν για να κατασκευαστούν πεζοδρόμια στην πόλη.

Η ΧΩΡΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ Έκτακτο: Έκρηξη σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος στη Γαλλία

Προφανώς η Γαλλία δέχεται συντονισμένη επίθεση από το Ισλάμ
 
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από χθες η Γαλλία με τρεις επιθέσεις να έχουν σκορπίσει, τον θάνατο, τον τρόμο και τον πανικό στους πολίτες.

Κατάσχεση αλιευμάτων

Κατάσχεση αλιευμάτων στη Μηχανιώνα

Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός αίθουσας δημοπράτησης αλιευμάτων σαράντα οκτώ (48) κιλά ιχθύες του είδους SOLEA SOLEA (Γλώσσα), τα οποία προορίζονταν για εμπορία – πώληση, μικρού μεγέθους διαστάσεων 13-16 εκατοστών (κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών).
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκε δύο (02) διοικητικές παραβάσεις ενώ τα κατασχεθέν αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

ΛΔ Κορέας: Απαιτούν άρση των αμερικανικών κυρώσεων

Από διαδήλωση κατά την κυρώσεων των ΗΠΑ στην Πιονγιάνγκ (φωτό: ΑΡ)
Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ζήτησε από τις ΗΠΑ να προχωρήσουν άμεσα στην άρση «όλων των παράλογων κυρώσεων» σε βάρος της χώρας, καλώντας παράλληλα τη γειτονική Νότια Κορέα να αποσαφηνίσει τη στάση και τις προθέσεις της όσον αφορά τις προσπάθειες για βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΠΥΚΝΑ ΧΙΟΝΙΑ !!
Νέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, η οποία ωστόσο θα κρατήσει για λιγότερο από 24 ώρες.

Αρχικά θα σημειωθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με θυελλώδεις βοριάδες σε όλη την βόρεια Ελλάδα, ενώ θα πέσουν χιονοπτώσεις για λίγες ώρες, ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα. Ενδέχεται πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις να είναι πυκνές.

Αιτήματα δήμων για τη θεομηνία

Δήλωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού
Το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μπορεί να επανέλθει τις επόμενες ημέρες, φέρνει στην επικαιρότητα το θέμα της κήρυξης Περιφερειακών Ενοτήτων ή Δήμων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η τον χαρακτηρισμό τους ως θεομηνιοπληκτων. Για το ζήτημα αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Αντιδράσεις στις δηλώσεις Σταθάκη στους FT

Το ενδεχόμενο ακύρωσης δύο εκ των μεγαλύτερων αποκρατικοποιήσεων των τελευταίων μηνών, το Ελληνικό και την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοικτό ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Σταθάκης, σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, προκαλώντας την αντίδραση, με τον υποψήφιο βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη που τονίζει ότι o ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις.
«Και οι δύο αυτές συμφωνίες δεν έχουν ακόμη επικυρωθεί από τη Βουλή, αυτό μπορεί να μη συμβεί», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Σταθάκη στους Financial Times. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δύο από τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις, καθώς τα συνολικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνούν τα 2,1 δισ. ευρώ, ήτοι 950 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό και 1,2 δισ. ευρώ από την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Εορτή Οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτη

Εορτή Οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτη
Γιορτάζουμε σήμερα 8 Ιανουαρίου
Ο Όσιος Γεώργιος γεννήθηκε σ' ένα χωριό της Κύπρου από γονείς ευσεβείς.Είχε και ένα μεγαλύτερο αδελφό που τον έλεγαν Ηρακλείδη. Αυτός λοιπόν, όταν ακόμα ζούσαν οι γονείς τους, πήγε στους Αγίους Τόπους για να προσκυνήσει. 
Αφού προσκύνησε, κατόπιν πήγε στη Λαύρα του Καλαμώνας που βρισκόταν κοντά στο σημερινό μοναστήρι του Αββά Γερασίμου στον Ιορδάνη και εκεί έγινε μοναχός.
 Ο δε Γεώργιος παρέμεινε κοντά στους γονείς του. Αργότερα πέθαναν οι γονείς του και ο Γεώργιος έμεινε ορφανός.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου