Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Από τον Αθανάσιο Καρανάσιο με αγάπη:

Φωτογραφία του Athanasios Karanasios.T S A WONDERFUL LIFE (*)
Κανένα σπίτι στα χέρια απατεώνα τραπεζίτη! Έχουν εξοφληθεί με το παραπάνω! Μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε! Με αλληλεγγύη, ενότητα και δυναμισμό, να αποτρέψουμε από 1/1, να μην βρεθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Ο σύλλογος συμβολαιογράφων και καθένας συμβολαιογράφος μεμονωμένα να ΑΠΕΧΟΥΝ από τις διαδικασίες ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, προτάσσοντας έμπρακτα τον αυτονόητο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ!
Η ΖΩΗ ακόμα κσι με αντιξοότητες πάλι ... ΥΠΕΡΟΧΗ είναι, και με κοινωνικούς αγώνες, γίνεται, πιο ζωτική, πιο ανθρώπινη και πιο όμορφη!
Βαθύτατα συμπονώ όλους τους συμπατριώτες μου, που βιώνουν, αυτή την δραματική περίοδο, αξεπέραστες οικονομικές δυσχέρειες και σοβαρά προβλήματα υγείας!
Όμως, ενάντια στην αλλοτρίωση, τις δοκιμασίες και τους πειρασμούς των καιρών, ας μένουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ μαζί και με πείσμα αισιόδοξοι, αλληλέγγυοι και δυναμικοί. Γιατί, σύμφωνα με τους νόμους της φύσης, τίποτα (ακόμα και το κακό) δεν παραμένει αμετάβλητο ... "Τα πάντα ρειπ" ... Κι εμείς οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ (όχι τα σκύβαλα), με την πολιτική και κοινωνική μας συμπεριφορά προδιαγράφουμε το αύριο.

Από καρδιάς ...
░▄▀▀▄▀▀▄░░░░░
░▀▄░░░▄▀▀▄▀▀▄ Εύχομαι ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ και ΓΑΛΗΝΗ σε
░░░▀▄▀▀▄░░░▄▀░░ όλους
░░░░░░░░▀▄▀
ΚΑΛΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
Αθανάσιος Καρανάσιος, 25/12/2015
(*) IT S A WONDERFUL LIFE
Ταινία: Μια Υπέροχη Ζωή
Παραγωγή: (1946)
Διάρκεια: 130'
Σκηνοθεσία: Frank Capra
Πρωταγωνιστές: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore
Υπόθεση:
Η Αμερική το 1928-1933 αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της, όταν τo Χρηματιστήριο καταρρέει, επιχειρήσεις κλείνουν και εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τις οικονομίες τους, την δουλειά τους, το σπίτι τους και την οικογένεια τους.
Ο μικροτραπεζίτης George Bailey είναι μία εξαίρεση στον κανόνα. Αντιμετωπίζει τους πελάτες του με κατανόηση και ανθρωπιά, αντιλαμβάνεται τις δυσχέρειες τους και τους πόνους τους και προσπαθεί να στέκεται δίπλα τους ...
Στην μικρή τους πόλη, αντίθετα, ο οικονομικός φόβος και τρόμος είναι ο άπληστος μεγαλοκαρχαρίας, που είναι το αντίθετο του Bailey: Καταβροχθίζει τις επιχειρήσεις, διαλύει τους μικροκαταθέτες και μικροιδιοκτήτες πλειστηριάζοντας τα σπίτια τους και δεν ενδιαφέρεται παρα μόνο για την συσσώρευση πλούτου ...
Έργο μεγάλης εμβέλειας που καλύπτει πολλούς τομείς, τον χρηματοοικονομικό (την χρεοκοπία και τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων των άτυχων χρεοκοπημένων ανθρώπων), την Χριστιανική εγκράτεια και ταπεινοφροσύνη, την εξέλιξη ενός Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού με αγγέλους Α και Β Τάξεως (!) και την υπόσχεση, ότι ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ !!!...
Ο James Stewart δίνει μία μεγάλη και συγκλονιστική ερμηνεία και μας παραδίδει μαθήματα ευγένειας και συμπόνοιας για τον συνάνθρωπο ... Ακολουθούμε το παράδειγμά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger