Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Οι μάσκες της πιο ξεφτιλισμένης αριστεράς έπεσαν!


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ

Οι μάσκες της πιο ξεφτιλισμένης αριστεράς έπεσαν! 

Ζούμε ξανά τις πιο μαύρες μέρες της χούντας Σαμαρά!

Με τον πιο αλήτικο και μαφιόζικο τρόπο χθες το απόγευμα ένοπλοι μπράβοι των δυνάμεων των ΜΑΤ, αφού ξυλοκόπησαν άγρια, εντελώς αναίτια και απρόκλητα νεαρούς φοιτητές, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΕΑΑΚ, που πήγαιναν στην προγραμματισμένη αντιπολεμική πορεία – αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες, φόρτωσαν σε δύο από αυτούς τις κατηγορίες για αντίσταση, εξύβριση και απείθεια, επιπλέον δε στο δεύτερο και την κατηγορία της … απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου.

Οι κατηγορίες αυτές είναι κυριολεκτικά κατασκευασμένες στα μπουντρούμια της Ασφάλειας! Η άθλια και άνανδρη επίθεση των ένστολων μαφιόζων, που κινούνται στους δρόμους της πόλης ως ένστολες χρυσαυγίτικες συμμορίες, χθες το βράδυ οδήγησε τρία άτομα με ανοιγμένα κεφάλια στο Νοσοκομείο, όπου το ένα παραμένει νοσηλευόμενο και φρουρούμενο. Σήμερα το πρωί, σε συνέχεια αυτής της καλά προσχεδιασμένης και βρώμικης επιχείρησης, ο άλλος κατηγορούμενος φοιτητής προσήλθε στην Εισαγγελέα, προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη, χωρίς την παρουσία της συνηγόρου του, αν και η παράστασή της, όπως και όλα τα στοιχεία της, ήταν καλά γνωστά στην Εισαγγελία και περιλαμβάνονταν στη δικογραφία. Η άσκηση ποινικής δίωξης, χωρίς προηγούμενη ακρόαση της συνηγόρου υπεράσπισης, δηλαδή του ίδιου του κατηγορουμένου, ολοκληρώθηκε με προκλητικά συνοπτικές διαδικασίες από την αρμόδια εισαγγελέα με την αυτολεξεί αποδοχή του κατηγορητηρίου που συνέταξε η ΕΛΑΣ, αφαιρώντας μόνο την φαιδρή κατηγορία της … απειλής που υπέστησαν οι πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ από έναν ξυλοδαρμένο φοιτητή μέσα στην κλούβα μεταγωγής του!

Ακόμα χειρότερα, ελάχιστα λεπτά αργότερα, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσ/νίκης, με διαδικασίες fast truck, παραβιάζοντας βάναυσα και προκλητικά βασικά συνταγματικά και αναφαίρετα δικονομικά δικαιώματα του κατηγορούμενου, διατήρησε την κράτησή του μέχρι τη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι έχει γνωστή και ορισμένη διαμονή στη Θεσσαλονίκη, όπου μένει πάνω από 4 χρόνια, ο αδελφός του και συγκατηγορούμενος παραμένει νοσηλευόμενος και κρατούμενος στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, ο πατέρας τους είναι γνωστός παθολόγος ιατρός στο Αγρίνιο και δεν είναι ύποπτος φυγής. Σε μια αίθουσα, (από την οποία είχε απαγορευτεί αυστηρά η είσοδος ακόμη και στους μάρτυρες οι οποίοι θα βεβαίωναν τη γνωστή και ορισμένη διαμονή του αλλά και στους φίλους, συμφοιτητές, αλληλέγγυους, ακόμη και αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου, τους οποίους η αστυνομία είχε περιορίσει έξω από το Δικαστικό Μέγαρο), σχεδόν κεκλεισμένων των θυρών, η δικαιοσύνη ξεπέρασε σήμερα κάθε δικονομικό αλλά και στοιχειωδώς δημοκρατικό όριο …

Όλη αυτή η καλοστημένη επιχείρηση, από τον απρόκλητο, θρασύτατο και ανελέητο ξυλοδαρμό φοιτητών από ροπαλοφόρους των ΜΑΤ, μέχρι την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος δύο από αυτούς με στημένες και ψευδέστατες κατηγορίες κι ακόμη χειρότερα τη διατήρηση της κράτησης του ενός από αυτούς, είναι καθαρά τιμωρητική και εκδικητική: 3 εβδομάδες νωρίτερα, ο ίδιος φοιτητής αθωώθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την υπ’ αριθμ. 12679/2015 απόφαση, για την επίσης ψευδή και κατασκευασμένη κατηγορία της δήθεν εξύβρισης δύο αστυνομικών των ΜΑΤ (μετά από περσινή πορεία), σε βάρος των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για σωματική βλάβη του τελευταίου και ψευδή καταμήνυσή του. [Απλή παρατήρηση: η εισαγγελέας της σημερινής έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημ/κείου, η οποία πρότεινε τη διατήρηση της κράτησής του ήταν η ίδια που στο δικαστήριο που τον δίκασε για την παραπάνω εξύβριση, από την οποία και αθωώθηκε πανηγυρικά, είχε προτείνει την ενοχή του…].

Θα μπορούσε κάποιος βάσιμα να ισχυριστεί ότι ο κατασταλτικός μηχανισμός έχει αυτονομηθεί και δρα με όρους αυτοκέφαλου περιθωρίου. Θα μπορούσε επίσης να ισχυριστεί ότι υπάρχει αρχιτεκτονική διασύνδεση και αγαστή συνεργασία αστυνομικών και εισαγγελικών και δικαστικών αρχών στην κατεύθυνση της αμείλικτης καταστολής και στοχοποίησης συγκεκριμένων νεολαίων διαδηλωτών, προς συμμόρφωση και τρομοκράτηση των υπολοίπων.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω αποτελούν βαρύτατη πρόκληση για κάθε δημοκρατικά και ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Μια πρόκληση που μας αφορά όλους και που δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση.

Ο Γιάννης Ν., όπως και ο Μάριος Ν. δεν είναι μόνοι τους! Όλη η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Το ίδιο και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της πιο ξεφτιλισμένης αριστεράς, που γελιούνται πικρά αν νομίζουν ότι θα μπορέσουν ποτέ ξανά να κυκλοφορήσουν χαμογελαστοί στους δρόμους της πόλης…

Η συνήγορος υπεράσπισης

Αρετή Σκουνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger