Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Υποστελέχωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου Επισημαίνει με ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος




            Το ζήτημα της υποστελέχωσης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου τονίζει με ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ζητώντας την αύξηση των οργανικών θέσεων καθώς και την ενίσχυση της Υπηρεσίας.
            Η ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας αναφέρει τα εξής: «Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη στελέχωσης του Λιμεναρχείου Βόλου και η αύξηση των οργανικών θέσεων, καθώς ήδη από το 2013 παρατηρείται σταδιακή μείωση του μόνιμου προσωπικού της υπηρεσίας. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαριθμεί πλέον 91 στελέχη από τα 120 που υπηρετούσαν το 2013, εξαιτίας των συνεχόμενων μεταθέσεων του προσωπικού.   

                Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου υπάγονται τρία Λιμενικά τμήματα, του Αγιοκάμπου, της Αγίας Κυριακής και της  Αμαλιάπολης, τα οποία κατά τους θερινούς μήνες έχουν αυξημένες ανάγκες και κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυσή τους με προσωπικό. Η στελέχωση των περιφερειακών τμημάτων καλύπτεται από την κεντρική υπηρεσία του νομού, η οποία καταλήγει αποδυναμωμένη να προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας πόλης σαν το Βόλο.
            Από την άλλη το Υπουργείο θεωρεί πως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου διαθέτει υπεράριθμο προσωπικό. Δυστυχώς όμως αυτή η αντίληψη δεν αντανακλά την πραγματικότητα, η οποία δεν είναι άλλη από την υποστελέχωση του Λιμεναρχείου Βόλου και την αδυναμία του προσωπικού να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.   
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Εάν προτίθεται να αυξήσει τις οργανικές θέσεις στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ώστε να ενισχυθεί η υπηρεσία και μπορεί απρόσκοπτα να ανταπεξέλθει στο έργο της;» καταλήγει η ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger