Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Οι μπάτσοι κατασκευάζουν ειδήσεις και οι δημοσιοκάφροι τις παπαγαλίζουν

Του Γ. Γ.

«Ως τώρα πιστεύαμε ότι η εξάπλωση των χριστιανικών μύθων στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφειλόταν αποκλειστικά στο ότι δεν είχε εφευρεθεί ακόμη η τυπογραφία. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Ο καθημερινός Τύπος και ο τηλέγραφος, που μέσα σε μια στιγμή διαχέει τις επινοήσεις του σε όλη τη γη, κατασκευάζει περισσότερους μύθους μέσα σε μια μέρα (και το αστικό κοπάδι τους πιστεύει και τους διαδίδει ακόμα παραπέρα) από όσους θα μπορούσαν να παραχθούν παλιότερα μέσα σε έναν αιώνα».

Καρλ Μαρξ 

Σαν αστραπή κυκλοφόρησε η «είδηση» ότι συνελήφθηκε στην Κάλυμνο ένας Σύρος πρόσφυγας και ανακρίνεται σαν ύποπτος τζιχαντιστής αφού στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν  «αποθηκευμένες φωτογραφίες με οπλισμό, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και σύμβολα του ISIS».

Αρχικά η «είδηση» έκανε την εμφάνιση της σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες. Λίγο μετά της 7 ο Ευαγγελάτος στην εκπομπή που παρουσιάζει στο τηλεοπτικό κανάλι «Ε» έκανε λόγο για «έκτακτη είδηση» και έβγαλε στο «παράθυρο» τον αστυνομικό συντάκτη, τον Βασίλη Χήτο (ξέρετε, αυτόν τον υπερπατριώτη» που ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Καμμένου και η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τον παρουσίαζε σαν έμμισθο πράκτορα της ΕΥΠ) για να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Αποκαλυπτικότατος» ο δημοσιογράφος, μίλησε ότι το Λιμενικό έχει «αντιτρομοκρατική υπηρεσία» που όμως την ύπαρξη της «την κρατάει επτασφράγιστο μυστικό» και σ’ αυτή την υπηρεσία οφείλεται η σύλληψη, προσθέτοντας πολλά ακόμα «αποκαλυπτικά» στοιχεία για την υπόθεση.

Με αυτή την «είδηση» ξεκίνησε και το δελτίο ειδήσεων του Mega, με την «κυρία στρατηγού» να είναι απόλυτα περιγραφική και να μας αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο … μιας υπόθεσης που δεν συνέβη ποτέ. Σύμφωνα, λοιπόν με την Μίνα Καραμήτρου κλιμάκιο της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής «μαζί με αραβόφωνο έχει φτάσει στην Κάλυμνο για να εξετάσει κάθε πτυχή της συγκεκριμένης υπόθεσης», μπλα μλα.

Ελα όμως που λίγα λεπτά πριν της 8 τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα καθώς αναφέρει ότι «Δεν προκύπτει καμία σύλληψη ατόμου από το λιμεναρχείο Καλύμνου για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρουν ανώτερες πηγές από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, δύο διακινητές αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σήμερα το πρωί σε ιστιοφόρο σκάφος σε θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου όπου νωρίτερα είχαν αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών προσφύγων.
Τα συγκεκριμένα άτομα κρατούνται στο λιμεναρχείο Καλύμνου».


Την «πατάτα» φυσικά την έκαναν οι μπάτσοι. Οι δημοσιοκάφροι απλώς παπαγάλισαν ότι τους είπαν και οι «ενημερωτικές» ιστοσελίδες σερβίρισαν ότι του πλάσαραν. Ετσι παίζεται το παιχνίδι που θα έλεγε και ο Κακαουνάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger