Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας Επισημαίνει με ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος



            Τις σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, οι οποίες καθιστούν τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού Μαγνησίας ιδιαιτέρως προβληματική, τονίζει με ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
            Η ερώτηση του Βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Εδώ και αρκετούς μήνες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής δεν έχουν προμηθευτεί βασικά ιατροφαρμακευτικά είδη, όπως βαμβάκι, οινόπνευμα, γάζες και ενέσεις, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του Νομού, δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές με αυξημένη τουριστική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.  
            Τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία τόσο του Πηλίου, όσο και των νησιών των Σποράδων στηρίζονται πλέον στις δωρεές των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, οι οποίοι προθυμοποιούνται να τα ενισχύσουν οικονομικά, προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα υλικά αλλά και να εξοφλήσουν τις μεταφορικές εταιρείες που διακινούν τα προϊόντα, των οποίων εκκρεμεί η αποπληρωμή τους.

            Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στις δομές υγείας του Νομού αποτελεί ένα περιστατικό που σημειώθηκε προ ημερών στο νησί της Σκιάθου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα τραυματίστηκε ένας αθλητής και στο Κέντρο Υγείας του νησιού δεν υπήρχε ούτε οδηγός ασθενοφόρου, διότι έχει λήξει η σύμβασή του, ώστε να μεταφερθεί ο τραυματίας, αλλά ούτε και γάζες, με αποτέλεσμα οι παράγοντες του Αθλητικού Σωματείου να εφοδιάσουν με τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά το Κέντρο Υγείας, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον αθλητή.    
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο  κ. Υπουργός:
  • Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό που παρουσιάζουν οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Νομού Μαγνησίας» καταλήγει η ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger