Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ ισχυρό ΜΗΝΥΜΑ του πολεμικού μας ναυτικού στους Τούρκους !!!


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου με την επωνυμία “Μέδουσα 2015” και εντάσσεται στο
πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας των δύο χωρών.

Ειδικότερα, η άσκηση εξελίσσεται στη θαλάσσια περιοχή του νοτίου Αιγαίου, του Κρητικού πελάγους και Λυβικού πελάγους, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ηχηρό μήνυμα στους "καλούς μας γείτονες."
Η “Μέδουσα 2015” περιλαμβάνει:
– ασκήσεις έρευνας-διάσωσης με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων και ελικοπτέρων Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας
– ασκήσεις αεράμυνας
– ασκήσεις ηλεκτρονικού πολέμου
– βολές πραγματικών πυρών
– τεχνικές ασκήσεις και
– ασκήσεις θαλασσίας αποτροπής
Στη άσκηση συμμετέχουν, από αιγυπτιακής πλευράς, η φρεγάτα ENS ALEXANDRIA, οι πυραυλάκατοι ENS M.FAHMY και ENS A.GAD, 4 F-16 που έχουν μετασταθμεύσει στη Σούδα μαζί με το προσωπικό υποστήριξης και άλλα 6 F-16 και 1 ΑΣΕΠΕ που θα επιχειρούν από αεροπορικές βάσεις στην Αίγυπτο. Η Ελλάδα συμμετέχει με τις φρεγάτες ΨΑΡΑ και ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-ΦΩΚΑΣ και την πυραυλάκατο ΔΑΝΙΟΛΟΣ, 10 F-16 και 1 ΑΣΕΠΕ της Πολεμικής Αεροπορίας.
Mαχητικό f 16 block 52+ 

Αντικείμενα της άσκησης παρακολουθούν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και Αντιστράτηγος Mahmoud Hegazy επιβαίνοντες αρχικά της φρεγάτας ΨΑΡΡΑ και εν συνεχεία της φρεγάτας ENS ALEXANDRIA.
Η φρεγάτα ΨΑΡΡΑΧθες προσωπικό πληρωμάτων των αιγυπτιακών πολεμικών πλοίων εκπαιδεύθηκε στο ΚΕΝΑΠ σε θέματα θαλάσσιας αποτροπής. 
Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, αντιστράτηγος Mahmoud Hegazy, ο οποίος βρίσκευαι σήμερα στην Κρήτη έχει επισκεφθεί το ΚΕΝΑΠ και την 115 Πτέρυγα Μάχης και προγραμματίζεται να επισκεφθεί επίσης πολεμικά πλοία των δύο χωρών και το Πεδίο Βολής Κρήτης. Η άσκηση ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger