Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Ν.Δ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΥΚΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016

https://www.youtube.com/watch?v=_JNtHLBde0M


Μας πάει δύο χρόνια πίσω
ο προϋπολογισμός του 2016
Τόνισε χθες στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής
ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

          Μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τη ψήφιση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος του 2016, ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος τόνισε τα εξής: «Αρχικά, απευθυνόμενος προς τους αγαπητούς συνάδελφους του ΣΥΡΙΖΑ, τους καλώ να επικαιροποιήσουν τα στοιχειά τους για την ύφεση και να πάψουν να μιλούν για μηδενική ύφεση για το 2015. Είναι  γνωστό ότι προ τριήμερου η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της και προβλέπει πλέον για το 3ο τρίμηνο του 2015 ύφεση 1,1% αντί 0,4% που προβλεπόταν μέχρι σήμερα. Γεγονός που καθιστά το στόχο για μηδενική ύφεση ανέφικτο.  Πρόκειται δηλαδή για ένα υφεσιακό προϋπολογισμό.

            Πριν όμως αναφερθώ σε κάποια στοιχειά του προϋπολογισμού θα ήθελα να επισημάνω ότι και η σημερινή μέρα αποδεικνύει την αφερεγγυότητα, την ασυναρτησία και την αμετροέπεια της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ. Για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση κάλεσε τους εργαζομένους να λάβουν μέρος στην απεργία! Διαφεύγει όμως των κυβερνητικών στελεχών μια μικρή και κρίσιμη λεπτομέρεια. Η απεργία ήταν  αντικυβερνητική και ενάντια στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Για τον προϋπολογισμό της και την κυβερνητική πολιτική διαμαρτυρηθήκαν οι εργαζόμενοι. Ίσως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βάλθηκε να δικαιώσει την παροιμία: «Όλοι γέλαγαν με μένα, έσκασα και εγώ στα γέλια», αν και η πολιτική της κυβέρνησης μάλλον δάκρυα απογοήτευσης, παρά γέλια προκαλεί.
            Είναι πραγματικά θλιβερό και θα έλεγα ψυχοφθόρο ακόμα και για εμάς τους ίδιους, το θέαμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να υπερασπίζονται με πάθος φανατικών πρωτάρηδων την πιστή εφαρμογή του τρίτου και σκληρότερου μνημονίου. Μέχρι πέρυσι τέτοιον καιρό οι δήθεν «Πασιονάρες» και οι  δήθεν «Λιμπερταδόρες», οι οποίοι δεν θα άφηναν να περάσουν τα σκληρά μέτρα και θα έσκιζαν τα απεχθή και επαχθή μνημόνια, απελευθερώνοντας από το ζυγό της λιτότητας, όχι μόνο τον ελληνικό λαό αλλά και όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, δυστυχώς, σήμερα σέρνονται στα σκαλιά των τοκογλύφων.
            Δεν γνωρίζω πόσα ακόμη επεισόδια μας επιφυλάσσει ο πολιτικός κλαυσίγελος, τον οποίο είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να ζήσουμε αυτή την περίοδο. Πάντως το τελευταίο επεισόδιο με πρωταγωνιστή το συμπαθή Υπουργό να υποδύεται τον πούρο μνημονιακό πρέπει να σπάει κάθε ρεκόρ εισιτηρίων.
            Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο προϋπολογισμός του 2016 είναι η γραπτή απόδειξη ότι η ελπίδα φεύγει και οι φόροι έρχονται. Η ελπίδα φεύγει και οι περικοπές των συντάξεων είναι εδώ. Η αύξηση της ανεργίας και η επιστροφή της ύφεσης και των ελλειμμάτων δεν μπορεί να  είναι ελπίδα. Είναι απελπισία!
            Θα αρκούσαν δύο – τρεις αριθμοί από το κείμενο του προϋπολογισμού για να αντιληφθεί κανείς την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης η οποία από τα 12 δις. παροχών που υποσχόταν στους πολίτες  πέρυσι το Σεπτέμβριο από τη Θεσσαλονίκη, φέτος αρπάζει από την τσέπη των φορολογούμενων 5,7 δις,.  Κυβερνητική πρακτική στα όρια της πολιτικής  λωποδυσίας.
            Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς των ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 58% σε εννέα μήνες φτάνοντας τα 6 δις. ευρώ. Αφού λαβώσατε βαθιά την ιδιωτική οικονομία με τα capital controls της δίνετε το τελειωτικό χτύπημα με τα αριστερά φέσια.
            Από το σύνολο των περικοπών το 77% προέρχεται από μαχαίρωμα συντάξεων και  επιδομάτων. Είναι όμως αριστερές περικοπές και δεν πονάνε.  Τσεκούρωμα των συντάξεων αντί επιστροφής στα ύψη του 2009 και την 13η σύνταξη. Αυτοί είστε! Κοιταχτείτε στον καθρέπτη και θα διαπιστώσετε εύκολα την αλλοίωση των χαρακτηριστικών σας.  Ο πιο γκρίζος, ο πιο απαισιόδοξος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών φέρνει βαρυχειμωνιά στη χώρα και απελπισία στο λαό. Η οικονομία συρρικνώνεται και η κοινωνία εξοντώνεται. Σκίσατε μέχρι και τις σημαίες σας!
            Θυμάμαι κ. Φωτίου, (απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα), την αριστερή και εθνολαϊκίστικη περηφάνια του προηγούμενου  Φεβρουαρίου, όταν φέρνατε το πρώτο σας  νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με κόστος 200 εκατομμύρια, ενώ φέτος διατέθηκαν μόλις 108 εκατομμύρια και του χρόνου θα είναι ακόμη λιγότερα. Τι έγινε; Μήπως με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε η φτώχεια, μειώθηκε η ανεργία, σταμάτησαν οι αυτοκτονίες στις οποίες εσείς και οι κυβερνητικοί σας εταίροι είχατε προσδώσει ιδεολογικό πρόσημο; Τα κονδύλια για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, κύριοι της κυβέρνησης, δεν αρκούν δυστυχώς ούτε για τα ελληνικότατα, νοστιμότατα και καινοτόμα…  γεμιστά, όπως τα ονόμασε άλλωστε και η ίδια η παριστάμενη  αρμόδια Υπουργός.
            Κι όμως μέσα στον κυκεώνα της ύφεσης, των ελλειμμάτων, της ανεργίας και της επενδυτικής άπνοιας, υπάρχουν πλεονασματικά ταμεία οργανισμών. Ως μη όφειλε ο ΟΑΕΔ έχει πλεόνασμα 500 εκατομμύρια.            
            Στο Νομό Μαγνησίας και στο Βόλο, στην εκλογική μου περιφέρεια, η ανεργία καλπάζει και έχει εξακοντιστεί πλέον στα όρια της κοινωνικής έκρηξης με ποσοστό άνω του 30%.  Βιομηχανίες κλείνουν και άλλες μεταναστεύουν. Με ποιο δικαίωμα στερεί ο ΟΑΕΔ  προγράμματα και κονδύλια από τις στρατιές των ανέργων; Δεν είναι αυτή πραγματική κοινωνική αναλγησία;  Ακούω τους υπερασπιστές του κυβερνητικού έργου μέσα στον οίστρο της κομματικής τους ρητορείας να απευθύνονται στη Ν.Δ. λέγοντας: «Εσείς δεν κάνατε περικοπές 40%; Εσείς δεν φτάσατε την ανεργία στο 25%;». Από πού προκύπτει λοιπόν κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, ότι εσείς κυβερνάτε καλύτερα, όταν στις παλιές περικοπές, στους παλιούς φόρους και στην υπάρχουσα ανεργία προσθέτετε νέα βάρη διατηρώντας και όλα τα προηγούμενα; Απλά, οι θολές σας ιδέες σας οδηγούν σε θολά και έωλα συμπεράσματα.
Υπάρχουν και ορισμένες αλήθειες οι οποίες πρέπει να αναφερθούν: Δεν διασώσατε το τραπεζικό σύστημα, το ξεπουλήσατε στους ξένους. Δεν παράγετε κυβερνητικό έργο. Δεν πληρώνετε τις οφειλές του κράτους στον  ιδιωτικό τομέα. Δεν προσφέρετε καμιά προοπτική στην οικονομία. Δεν προωθείτε καμιά επένδυση. Δεν μειώσατε την ανεργία, την αυξήσατε. Είναι επίσης αλήθεια ότι υπήρξατε η αντιπολίτευση του «ΟΧΙ» και η κυβέρνηση του «ΔΕΝ».
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ειλικρινά είναι έντονη η επιθυμία μου να υπερψηφίσω τον προϋπολογισμό προκειμένου  να συμβάλω στην επιτάχυνση της πολιτικής και ιδεολογικής σας απογύμνωσης και εντέλει της κυβερνητικής σας κατάρρευσης. Δεν θα τον ψηφίσω όμως γιατί δεν θέλω να συμπράξω ούτε χάριν σκοπιμότητας στην κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας.
            Και κάτι τελευταίο. Η πορεία  στην πολιτική σας ανεμοθύελλα αποδεικνύει ότι δεν είστε καραβάνι. Τα καραβάνια έχουν σειρά, τάξη και στόχους. Μπουλούκι άτακτων είστε και έχετε χάσει το δρόμο στην έρημο των άνυδρων κυβερνητικών σας πρωτοβουλιών. Όσο για την τυχοδιωκτική σας αναζήτηση πολιτικής συναίνεσης, ας αγοράζατε όταν πουλούσαν.  
            Σας ακούω να κομπορρημονείτε για τις τρεις εκλογικές νίκες μέσα στο 2015, άλλα είναι πασιφανές, ακόμα και για όσους σας ψηφίσαν, ότι δεν πρόκειται να συμπληρώσετε ούτε μια τετραετία παρά τις τρεις εκλογικές νίκες που επί της ουσίας ήταν μια. Ο πρώτος προϋπολογισμός της αριστεράς όλα δείχνουν ότι θα είναι και ο τελευταίος. Σας ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger